MAK 30.08.2005 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Umówiłem się z wykonawcą na stan surowy z Silki pod tynki cienkowarstwowe. Wykanawca zapewnił, że zna się na materiale. A tak naprawdę:- robotnicy nie wiedzieli do czego służa kreski na bloczkach, tak więc w piwnicy nie mam kanałow na kable.- na parterze murowali już od kresek, ale kanały na kable nie są drożne bo pozaklejali je klejem (nie da się przepchać kabli)- wszelkie szalunki wykonano niedokładnie (pełno smarków) i w wielu miejscach porozłaziły się w czasie wylewania (jakbyście zobaczyli wieńce po zewnętrznej stronie to byście się załamali - ekipa ocieplająca będzie miała sporo roboty żeby strugać wełnę by nie było fali na elewacji). Bez dokładnego usunięcia tego całego syfu mogę sobie pomażyć o tynkach cienkowarstwowych. Jestem dosyć bojowo nastawiony, mają to usunąc choćby zębami. Oczywiście kanały pod kable elektryczne są nie do użytku. Poradźcie, jak sobie poradziliście w takich sytuacjach. Jeszcze jest trochę robót do wykonania a ja mam cały czas nadwyżkę robót wykonanych nad zapłaconymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 31.08.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 poprostu nie płać za źle wykonana pracę - bo z tego co piszesz to nie są już w stanie naprawić popełnionych błędów - co to się teraz porobiło że nie ma na rynku ludzi którzy się znaja na robocie i umieją ją wykonac prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts