żółta 18.09.2005 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 TAB, kochana napisz mi , bo nie rozumiem. Te 8000 za robociznę mam doliczyć do 19 400 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 18.09.2005 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2005 TAB, kochana napisz mi , bo nie rozumiem. Te 8000 za robociznę mam doliczyć do 19 400 ? Tak, tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 19.09.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 tab - nie bądź taka - pozwól mężowi zrobić to ogrodzenie no i trzymam kciuki za Twoją więźbę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.09.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Cieszę się, ze będę mogła oglądać u Was jak się buduje D08. Ten dom nam się tez bardzo podobał, tylko nasza działka go nie pomieści. Myślę, że będzie Wam się w nim bardzo wygodnie mieszkało. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 19.09.2005 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 tab - nie bądź taka - pozwól mężowi zrobić to ogrodzenie no i trzymam kciuki za Twoją więźbę! Będzie robić, a ja z piwem jak z marchewką będę nad nim stać. Jak kat nad duszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 19.09.2005 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Cieszę się, ze będę mogła oglądać u Was jak się buduje D08. Ten dom nam się tez bardzo podobał, tylko nasza działka go nie pomieści. Myślę, że będzie Wam się w nim bardzo wygodnie mieszkało. Pozdrawiam i czekam na ciąg dalszy. U nas też był problem z działką, ale jakoś udało się zmieścić domek na niej i jest ok. Oglądałam zdjęcia w Twojej galerii i widzę, że domek mcie dłuższy niż szerszy. Ale bardzo ładny. A dachóweczka bardzo ładna i bardzo łądny odcień tego brązu, taki cieplutki. A ciąg dalszy już w czwartek, bo wiązary przywożą i już mam dreszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 19.09.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Tak, nasz dom jest wąski i długi. W końcu wybraliśmy inna działkę i inny projekt. Bo u nas było tak, że mieliśmy kilka ulubionych domów - projektów i do nich szukaliśmy działki. A potem się i projekt zmienił. Powstał indywidualny projekt, ale ma trochę w sobie z tych domów co nam się wcześniej podobały. Tak to już jest. Zaczyna się z jednym pomysłem a życie potem i tak pozmienia to po swojemu. Ale nie narzekamy. Jest dobrze, oby tak dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 22.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Wiesz Tab, wczoraj powiedziałam do męża, że mam przeczucie, że na czwartek pewnie się nie wyrobią i wiązary będziesz miała dopiero w poniedziałek..... Z budową tak zawsze..... Ale wiem, że już tak długo czekałaś i czekałaś...... Co tam, poniedziałek już zaraz.... Wczoraj Twój brat dwa razy uroczo się do mnie uśmiechnął. Na dzień dobry i do widzenia..... Widziałaś na żywo moje okno w lukarnie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcel2000 22.09.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2005 Tab nie denerwuj się, nie ty pierwsza i pewnie nie ostatnia chośc osobiście okna bym zabezpieczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dzięki Tab! Same miłe rzeczy o nas i naszym domku piszesz, że aż dobrze się w sercu robi..... Chyba powiem naszemu szefowi, żeby zamienił tego stalowego rumaka na krasulę.... A jak spyta, o co mi chodzi, zacytuję to, co napisałaś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 23.09.2005 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dzięki Tab! Same miłe rzeczy o nas i naszym domku piszesz, że aż dobrze się w sercu robi..... Chyba powiem naszemu szefowi, żeby zamienił tego stalowego rumaka na krasulę.... A jak spyta, o co mi chodzi, zacytuję to, co napisałaś.... Tylko mu nie mów, że to ja takie zdania głoszę Bo wiesz... ja do swego szefa budowy odzywam się..... Twój szef to inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 23.09.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2005 Dzięki Tab! Same miłe rzeczy o nas i naszym domku piszesz, że aż dobrze się w sercu robi..... Chyba powiem naszemu szefowi, żeby zamienił tego stalowego rumaka na krasulę.... A jak spyta, o co mi chodzi, zacytuję to, co napisałaś.... Tylko mu nie mów, że to ja takie zdania głoszę Bo wiesz... ja do swego szefa budowy odzywam się..... Twój szef to inna bajka Nie bój żaby, o niczym sie nie dowie... Chyba, że czyta nasze dzienniki na bieżąco . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 26.09.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Tab - wiązary powiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 26.09.2005 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 Tab - wiązary powiązane? Właśnie, przyjechały dzisiaj???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 27.09.2005 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Wiązary są Przyjechały wczoraj. Dzisiaj chyba z połowa już zamontowana. Reszta jutro w dzienniku, bo dzisiaj nie wiem czy będę mieć siłę. Walczę z dwoma komputerami by meć jako taki dostęp do netu Żaba, oczywiście zapraszam, tylko daj znać, że jedziecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 28.09.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Tab - przypomnij mi - czy robisz jakieś "stryszki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 28.09.2005 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Tab - przypomnij mi - czy robisz jakieś "stryszki"? Stryszków brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 28.09.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Tab - w dzienniku pisałaś: Właśnie podliczyłam stan tego, co widać Kominy, kupione, ale nie są wymurowane na 100%, bo czekamy na wiązary, jak przyjada i zamontują to ekipa domuruje resztę kominów. Bloczki na ścianki działowe kupione, ścianki nie są wymurowane, bo czekają na wiązary Dzisiaj mąż będzie ostatecznie cene własnie tych wiązarów negocjowac z naszym panem od tychże. A ja zmagam sie z dachówką. Jak tak dalej pójdzie to chyba po kosztach sprzedadz by miec święty spoój ze mna ale... podsumowałam i wyszło z robocizną około 65.000 ( robota 17.000, miało byc 20.000, ale ścianki i kominy nie stoją). Żyć nie umierać. A, nie ma policzonych gwoździ, nadproży, które musiały być i innych temu podobnych głupot ( jak znajdę fakturę to skoryguję kwotę). Przypomniało mi się jak nasi Lordowie od kanalizacji chcieli zrobic przerwe na papieroska. A jeden z nich ( najstarszy i wyglądem przypominał jakiegoś magika) powiedział: Człowiek jakby był stworzony do palenia to by miał komin w głowie, a tak - cugu nie ma " no i mam pytanko - czy podliczyłaś już gwoździe, nadproża i inne głupoty?? i jeszcze - czy ocieplałaś podłogę na gruncie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tab 28.09.2005 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 Tab - w dzienniku pisałaś: Właśnie podliczyłam stan tego, co widać Kominy, kupione, ale nie są wymurowane na 100%, bo czekamy na wiązary, jak przyjada i zamontują to ekipa domuruje resztę kominów. Bloczki na ścianki działowe kupione, ścianki nie są wymurowane, bo czekają na wiązary Dzisiaj mąż będzie ostatecznie cene własnie tych wiązarów negocjowac z naszym panem od tychże. A ja zmagam sie z dachówką. Jak tak dalej pójdzie to chyba po kosztach sprzedadz by miec święty spoój ze mna ale... podsumowałam i wyszło z robocizną około 65.000 ( robota 17.000, miało byc 20.000, ale ścianki i kominy nie stoją). Żyć nie umierać. A, nie ma policzonych gwoździ, nadproży, które musiały być i innych temu podobnych głupot ( jak znajdę fakturę to skoryguję kwotę). Przypomniało mi się jak nasi Lordowie od kanalizacji chcieli zrobic przerwe na papieroska. A jeden z nich ( najstarszy i wyglądem przypominał jakiegoś magika) powiedział: Człowiek jakby był stworzony do palenia to by miał komin w głowie, a tak - cugu nie ma " no i mam pytanko - czy podliczyłaś już gwoździe, nadproża i inne głupoty?? i jeszcze - czy ocieplałaś podłogę na gruncie? TE głupoty i inne kosztowały około 2000. A podłoga na gruncie nie była ocieplana, wszystko przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 28.09.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 TE głupoty i inne kosztowały około 2000. dzięki A podłoga na gruncie nie była ocieplana, wszystko przed nami. jak to ?? przecież masz już wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts