Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ELTEX - czy ktoś ma okna z tej firmy?

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Właśnie otrzymałem wycenę na okna z tej firmy (profile systemu deceuninck Serii Mondial 2000, ukucia maco), i powiem szczerze jest bardzo atrakcyjna, a nawet aż za bardzo.

Czy ktoś z Szanowych Forumowiczów ma może okna z tej firmy i zechciałby się podzielić wrażeniami?

Czy to jest firma godna zaufania?

Czy warto kupić u niej okna?

Pozdrawiam

Grzegorz

Grzegorzu

Trudno będzie znaleźć kogoś kto ma okna Deceunick Mondial wyprodukowane przez Eltex. Na rynku warszawskim wśród klientów indywidualnych pojawili się w chyba w 2004r. Głównym kierunkiem ich działalności były realizacje przetargów. Na stronach m.st. Warszawy znajdziesz ich bardzo dużo. Brałem udział w przetargach razem z Eltexem. Zawsze miał atrakcyjne ceny, niższe od innych. Powiem szczerze zawsze preferowałem Deceunicka. Wziąłem od nich kilkanaście okien nie dla klienta indywidualnego tylko do zamówienia publicznego gdzie liczy się tylko i wyłącznie cena. To co zwróciło moją uwagę to niezbyt dobra jakość wykonania. Źle doczyszczone zgrzewy, źle docięte listwy mocujące szyby. Czasami musiałem poprawić mocowania elementów okuć. Myślę że zastosowane wzmocnienia w ościeżnicy i skrzydłach powinny być inne.

Pozdrawiam

No to będę miał zagwozdkę.

Mi okno 150 x 150 cm z okuciami maco, brązowe z dwóch stron wycenili na 718 zł za sztukę (w tym vat 7%).

Podobno to bardzo dobra cena.

A mówią, że jeszcze możemy pogadac, bo potrzebuję całkiem sporo tych okien, w zasadzie całe mnósto :)

Pozdrawiam

Grzegorz

Mi okno 150 x 150 cm z okuciami maco, brązowe z dwóch stron wycenili na 718 zł za sztukę (w tym vat 7%).

Podobno to bardzo dobra cena.

A mówią, że jeszcze możemy pogadac, bo potrzebuję całkiem sporo tych okien, w zasadzie całe mnósto :)

Pozdrawiam

Grzegorz

cena bardzo dobra za kolor obustronny

To nie znaczy że masz ich nie kupować. Decyzja nalezy tylko i wyłącznie do ciebie. Tak jak napisała Neska okna funkcjonują prawidłowo. Uwagi dotyczą tylko niestarannego wykończenia. Okucia jakie proponuja Maco są dobrymi okuciami. Innych w swej ofercie nie mieli. Problem z Maco jaet tylko taki iż nie można ich rozbudować o dodatkowe elementy.

Jeśli okno jednoskrzydłowe to normalna cena, jeśli dwuskrzydłowe to dobra cena.

Pozdrawiam