jaadamek 31.08.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Zbieram opinie na temat układania i eksploatacji chodnika przydomowego na podwórku z odpadów kamiennej kostki. Jak najlepiej ją ułożyć i jak to wygląda. Proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 31.08.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mysle ze istotna sprawa dla takiego chodnika jest brak ostrych krawedzi w ukladanych kostkach kamiennych. Odpady chyba niestety maja ostre krawedzie, wiec nie nadaja sie do tego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaadamek 01.09.2005 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Można wybrać z nich jedną stronę zupełnie płaską z tym, że są różnej wielkości i grubości. Słyszałem, że można położyć to na tz. suchą zaprawę (piasek z cementem ) i układać na tym. Po ułożeniu i ubiciu polać wodą żeby związał cement i powinno wydaje mi się stwożyć jedną całość z podłożem. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.09.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Był kiedyś wątek o odpadzie granitowym. Ułożone z tego ma podjazd i chodnik nnatasza. Sami przymierzaliśmy się do tego bo materiał tani, trwały, ale koszty transportu ciągle za wysokie a na naszym etapie mamy chroniczny brak gotówki Co do krawędzi to jak już napisamo powyżej - przy układaniu licujesz płaskimi stronami i po kłopocie. Różnica polega na tym, ze taki odpad ma nieregularne kształty, ale na tym problemy się kończą. Sprawdzałęm u siebie ceny ukłądanie - róznicy z polbrukiem nie było, a materiał szlachetniejszy i na pewno trwalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 01.09.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Można wybrać z nich jedną stronę zupełnie płaską z tym, że są różnej wielkości i grubości. Słyszałem, że można położyć to na tz. suchą zaprawę (piasek z cementem ) i układać na tym. Po ułożeniu i ubiciu polać wodą żeby związał cement i powinno wydaje mi się stwożyć jedną całość z podłożem. Co o tym sądzicie? Witam, Mój sąsiad tak dokładnie zrobił. Układał to sam, pierwszy raz. Wygląda ładnie i wytrzymało już dostawy piasku i drewna do kominka. Wada jaką ja widzę: kilka "kostek" odkleiło się po niecałym roku. Ale kilka sztuk, a powierzchnia jest dość spora. Zobaczę jak będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts