Tereska 31.08.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mam nieszczelne polaczenie na rurze zasilajacej budynek zimna woda. Kapie z niego woda. Niewiele ale wystarczajaco duzo aby sciana mi zawilgotniala. Nie moge wszystkiego rozmontowac i naprawic bo wiazaloby sie to z duzymi zniszczeniami i kosztam. Znacie jakis np. klej lub kit ktory bylby skuteczny?i rura i zlaczka sa plastikowe - polietylen chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 31.08.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Soudal produkuje uszczelniacz dekarski. Z opisu wynika, że wiąże pod wodą. Tylko, nie wiem czy ta woda go nie wymyje zanim zdąży związać.Inny sposób, to opaska z blachy dociskająca kawałek gumy. Ten patent był stosowany w bloku, w którym mieszkałem. Wiele rur w piwnicy było w ten sposób łatanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 31.08.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Obawiam sie, że trzeba jednak wymienic/poprawic to połączenie. Trzeba umówic hydraulika i równolegle zalatwic z wodociągami zamknięcie głównej zasuwy na "wcince" w główny rurociąg z ulicy - na caly dzień. Hydraulik powinien od nowa dokonać poprawnego połączenia w miejscu przecieku.Kitowanie może zadziałać tylko na krótką metę, a z czasem problem może sie raczej powiększać. Powiem więcej - to może zwiastować powolne postepowanie jakiegoś gigantycznego przecieku. Co zrobisz jak pod Twoja nieobecnosć wszystko strzeli i wyleje sie do domu z 5 ton wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 31.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 A Przekorek po swojemu Najlepsza opaska z gumą nawet przecieki na łodziach podwodnych w ten sposób likwidują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tereska 31.08.2005 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ale ja mam nieszczelność na złączce. Cieknie na połączeniu plastikowej rury z plastikowa złączką. Opaska na na dziure na rurze sie nada. Moze poxilina sie nada? Tylko nie wiem czy sklei mi plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 31.08.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 A klej sobie, klej. Tylko wykup ubezpieczenie od zalania. Ja nie wiem, że w Polsce to pokutuje takie drutowanie, klejenie łatek na wszystkim. To daje złudzenie "taniości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przekorek 31.08.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 A Przekorek po swojemu Najlepsza opaska z gumą nawet przecieki na łodziach podwodnych w ten sposób likwidują To chyba na ruskich. I konczy sie jak na "Kursk"-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 01.09.2005 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 I z faktami też jestes na bakier.Na Kursku była torpeda.I jeżeli czegoś nie wiesz nie neguj tego.Wracając do przecieku,jeżeli na złączce to faktycznie masz "pozamiatane"Poxilina i inne podobne nie załatwią sprawy,spróbuj dociągnąc tą złączke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 01.09.2005 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Teresko bardzo mi przykro.pozostaje Ci kucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 01.09.2005 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moze poxilina sie nada? Dobrze powiedziane: MOŻE się nada. Tzn. może Ci na jakiś czas uszczelnić, ale nie musi. Poxilinę kładzie sie na suche miejsce - przy cieknącej złączce to się da zrobić tylko na filmie reklamowym. Mówię Ci to z własnego doświadczenia - łatałem poxiliną (tymczasowo) cieknące kolanko do kaloryfera, po 2 dniach zaczęło ciec od nowa. Na szczęście tego dnia miał przyjść fachowiec. Posłuchaj Przekorka, chłop dobrze gada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.09.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Jeśli to cieknie połączenie to najlepszą metodą będzie wezwanie hydraulika. Całą reszta to prowizorka. Skoro cieknie to ja bym reklamował usługę u tego co to zakłądał... no chyba że było to robione dawno temu w odległej galaktyce...Co do odcięcia na zasuwie... jeśli to przyłącze tylko do jednego tomu to po co wołąć wodociągi? Można to łatwo zamknąć samemu - hydraulik sobie z tym poradzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 01.09.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Szczerze odradzam tego typu klejenie, uszczelnianie i łatanie. Na łodzi podwodnej można nawet palcem przytkać, bo chodzi tylko oto aby wrócić do portu a tam wymienią albo przyspawają łatę. Dziurę w karoserii samochodu można zatkać gazetą i zaszpachlować ale potem z nim na giełdę... Mam nadzieję, że masz zamiar pomieszkać jeszcze w tym domu parę lat - bo jeśli sprzedajesz to uszczelnij byle czym, aby wytrzymało chociaż ze dwie godziny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tereska 21.10.2005 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Rozkuc zawsze bede mogla. Na razie uszczelnilam poksilina i od dwoch miesiecy mam sucho i szczelnie. A kosztowalo mnie to tylko 15 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts