Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Styropian z marketow bud. ? jaka jakość???

Recommended Posts

Tak samo jak w markecie tak samo w skladzie nie ma pewnosci co do jakosci materialów. Watpie zeby sklady byly takie uczciwe i zprzedawaly tylko najlepsze produkty a markety takie zle i sprzedawaly najgorsze. Markety jak zamawiaja towar to do calej sieci i napewno maja duzo wiekszy upust niz taki sklad który zamawia tylko dla siebie materialy.

Pewnie nawet mieści się w normie - pytanie czy w górnej czy dolnej strefie? :wink:

sredniej strefie stanow dolnych ;)

jejku - podstawa nizych cen w marketach jest obrot danym towarem

Obrot nawet przy 1% marzy w skali roku daje zysk i to niemaly.

Ten sam produkt (naszych rodzimych producentow) jest i w marketach i w skladach,

Kto by sie bawil w wykonywanie specjalnej partii towaru dla sieci?

Przestawienie linni produkcyjne pochlonelo by wiecej kasy i czasu niz ewentualny zysk

Stad tez sila marketow - ze kupujac nie 10 metrow szesciennych tylko 10 000 moga dostac cene o jakiej ty tylko pomarzyc mozesz. I co tez jest wazne - oni nie kupuja w skladzie juz z narzutami - kupuja wprost od producenta i negocjuja

Ja tez gdyby ktos zamowil u mnie 10 000 okien dalbym mu cene jakiej nigdzie nie dostanie.

Ekonomia moi panowie :) i panie :)

Ekonomia :)))))

Jareko, masz racje, ze duzy obrot czyni zysk.

Ale z tym, ze istnieja specjalne linie produkcyjne dla marketow - to prawda. I to producentom sie oplaca - moze nie staraja sie schodzic z jakosci towarow, ale na pewno uzywaja tanszych surowcow i oszczedzaja wlasnie np. na grubosci lub innych mniej widocznych parametrach.

Doswiadczenia z innej branzy niz budowlana.

Apropos styropianu: kiedys z dnia na dzien zamawialem u lokalnego producenta. Poniewaz wymiar mam malo typowy (zamawialem 6cm FS12), towar przyjechal dopiero nastepnego dnia rano, z data produkcji na dzien wczesniej. Oplacalo im sie przestawic linie dla mnie - dla 15 m3.