Boowa 31.08.2005 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 witam, na starcie ocieplania domu dreczy mnie pytanie jak elegancko wykończyć rure kanalizacyjną fi 110 w elewacji? może ktos ma jakies zdjęcia?za wszystkie porady będę bardzo wdzięczny.. pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 31.08.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 kratką wentylacyjną z siatką p/owadom. Ja mam dwie rury obok siebie, wzięłam kratkę podłużną, ale były i w porzo kwadratowe. Np aluminowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 31.08.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 ...i pamiętaj żeby kratka była z 50 cm nad docelowym poziomem gruntu => śnieg zimą.U mnie w warstwie ocieplenia będzie Z-etka podniesiona do góry o 50 cm + kratka p.owadom - i tyle. Kratkę można pomalować na kolor elewacji i nie będzie nic widać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 01.09.2005 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 dzięki bardzo za odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 01.09.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 ...i pamiętaj żeby kratka była z 50 cm nad docelowym poziomem gruntu => śnieg zimą. U mnie w warstwie ocieplenia będzie Z-etka podniesiona do góry o 50 cm + kratka p.owadom - i tyle. Kratkę można pomalować na kolor elewacji i nie będzie nic widać. Pozdrawiam tez tak chce zrobic .. tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju... jesli puszcze rure w ociepleniu to znaczy ze w tym miejscu nie bedzie ocieplenia na scianie tylko rura... czy to nie problem ??? chodzi mi o przemarzanie scinay i te sprawy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 01.09.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 ...i pamiętaj żeby kratka była z 50 cm nad docelowym poziomem gruntu => śnieg zimą. U mnie w warstwie ocieplenia będzie Z-etka podniesiona do góry o 50 cm + kratka p.owadom - i tyle. Kratkę można pomalować na kolor elewacji i nie będzie nic widać. Pozdrawiam tez tak chce zrobic .. tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju... jesli puszcze rure w ociepleniu to znaczy ze w tym miejscu nie bedzie ocieplenia na scianie tylko rura... czy to nie problem ??? chodzi mi o przemarzanie scinay i te sprawy ... ... no to wkuj się rurą w ścianę wewnątrz budynku, potem kolano 90 stopni + króciec na zewnątrz i na końcu kratka na elewacji zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pivka 01.09.2005 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Moim skromnym zdaniem należy zadbać jeszcze o:1. żeby rura nie była tuż pod posadzką (w końcu teci tamtędy zimne powietrze) może chociaż jakiś fragment ocieplenia mieszy posadzką a rurą 2. aby nie zalegała woda (jakkolwiek by się tam dostała) musi być choć minimalny spadek w kierunku na zewnątrz budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.09.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 .. tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju... jesli puszcze rure w ociepleniu to znaczy ze w tym miejscu nie bedzie ocieplenia na scianie tylko rura... czy to nie problem ??? chodzi mi o przemarzanie scinay i te sprawy ... Wkuj się w ścianę - tak jak pisze Jurg. Ja też się wkuwam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
armark 01.09.2005 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 A co myślicie o wyprowadzeniu rury w podobnym stylu jak się robi GWC rurowe przy rekuperacji ? Czyli pod ziemią i zakończenie w postaci gustownego obudowanego "grzybka".W takim wypadku są zerowe problemy z ociepleniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stander 01.09.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Zależy gdzie komu ten grzybek wyrośnie . Bo jak w ogródku przed domem, to trzeba by go skompletować z krasnalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 01.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 A co myślicie o wyprowadzeniu rury w podobnym stylu jak się robi GWC rurowe przy rekuperacji ? Czyli pod ziemią i zakończenie w postaci gustownego obudowanego "grzybka". W takim wypadku są zerowe problemy z ociepleniem... A tak na poważnie: policz sobie powierzchnię ścian zew. w całym domu i potem powierzchnię kiepsko ocieploną przy czerpni. Potem zobacz czy wogóle mieści Ci się to nawet w promilach powierzchni i policz straty. Myślę, że sprawa jest pomijalna, no może parę groszy rocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 02.09.2005 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 witam ponownie, wczoraj byłem w Leroyu i szukałem kratki która by się do tego celu nadała i niestety niczego takiego nie znalazłem.. czy ktoś zatem mógłby mi opisać dokładnie jakiego rodzaju kratke zastosować, gdzie ją kupić i jak ją zamocować? aa to samo pytanie jeżeli chodzi o kran w elewacji - jak go schować i izolować przed mrozem w zimie? może ktoś ma jakieś fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.09.2005 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Boowa,dzisiaj zrobię fotki specjalnie dla Ciebie - wrzucę wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 02.09.2005 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 dziękuję Ci baaaardzo baaardzo Soniko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 02.09.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 W markecie Praktiker masz pełny wybór kratek. Możesz sobie pooglądać, ale kupować w sklapach innych gdyż ceny są dość wysokie.Plecam link http://www.kratki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 02.09.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Boowa,a oto obiecane zdjęcia: http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/964_348.ts1125662104000.jpg My to mamy zrobione tak, że jak będzie b. zimno, to możemy sobie zamknąć, żeby zimne powietrze nie szło do domu. http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/969_348.ts1125664746000.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/968_348.ts1125664724000.jpg http://naszdomek.photosite.com/~photos/tn/970_348.ts1125664766000.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 03.09.2005 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 dziękuję bardzo bardzo bardzo Soniko, wszystko oczywiscie dużo prostsze niż to sobie wyobrażałem.. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleklu 04.09.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 zobacz na http://www.darco.com.pl w sklepie internetowym możesz kupic .nazywa się to czerpnia powietrza,wymiarami jest przystosowana do fi 110--ale zmierz dokładnie średnice wew. i podaj ją w zamówieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 05.09.2005 05:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 oleklu ogromne dzięki, żeby to dokładnie oglądnąć przejade się do castoramy, która jak widze jest ich dystrybutorem, a jeżeli okaże się taniej to zamówie przez WWW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts