ewak39 28.10.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 A biorąc pod uwagę różnicę ceny w granicach 30% to mogą być i z ręki brudnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 30.10.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 Bo ja wiem, wole zaplacic troszke wiecej za takiego Nice'a i miec pewnosc, ze mam teraz porzadne, dobre silowniki, ktore mi posluza przez pewien czas, niz ryzykowac jakies silowniki z drugiej reki z Allegro Ale właśnie chodzi o to, że nie są z drugiej ręki. Są to oficjalni dystrybutorzy FAAC-a (czy odpowiednio innego producenta), którzy sprzedając przez Allegro chcą przyciągnąć więcej klientów. Otrzymujesz oruginalnie zapakowany nowiutki napęd, fakturę VAT, pełną gwarancję na 24-miesiące (przesyłka oczywiście gratis), a jak będzie awaria to wysyłasz napęd na ich koszt i oni reklamują. Ja mam w sumie 3 napędy do kupna i różnica 3.000 zł do mnie przemawia. Sprzęt jest ten sam, a może dzięki temu zyskam nową umiejętność instalowania napędów W najgorszym razie jak sobie nie poradzę, to przedzwonię po instalatora i on zainstaluje, a i tak jestem 500 zł/napęd do przodu. BTW widzę, że "tradycyjne" firmy nieważne z jakiej branży jak im się wspomina o zakupach przez internet to się krzywią bo tracą w ten sposób klientów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joy1 12.11.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Sam już nie wiem co wybrać. Na początku chciałem mieć NICE-a. Teraz widzę, że część osób jednak ma problemy. Dostałem od instalatora propozycję FAAC-a lub ew. Sommera. Odradzał Nica. Czy ktoś słyszał o firmie SOMMER ??? ... a może coś inego? Jak zimą spisują się Wasze siłowniki, czy zamarzają? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskier 13.11.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Nigdy nie slyszalem o takiej firmie. Na twoim miejscu z czyms takim bym nie ryzykowal. I nie wiem czemu ktos mialby odradzac Nice'a - z roznych zaslyszanych opinii wychodzi ze to dobry sprzet. Ja sam na niego narzekac nie moge, choc moze nie mam go zbyt dlugo. A z opinii zaslyszanych tylko jednemu zamarzl silownik Nice'a, ale to przez jego wlasna nieuwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 14.11.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Ja mam Sommer Marathon do bramy segmentowej szer. 5m.Chodzi już prawie rok bez większych problemów. Brama i montaż z firmy Migas Door z Myślenic.W komplecie 2 piloty 4 kanałowe. Planuję bramę przesuwną też z napędem Sommera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radex 14.11.2005 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 A ja już jestem po własnoręcznym montażu napędów FAAC bramy wjazdowej przesuwnej i garażowej. Nie obyło się bez mniejszych problemów, ale wszystko działa super. W sumie zajęło mi to 3 dni - największy problem był z montażem listwy zębatej na bramie przesuwnej. Listwa ta jest dostarczana w odcinkach 1m, a jej jakość wykonania była średnia - były małe problemy na łączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts