Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Napęd do bramy garażowej

Recommended Posts

Bo ja wiem, wole zaplacic troszke wiecej za takiego Nice'a i miec pewnosc, ze mam teraz porzadne, dobre silowniki, ktore mi posluza przez pewien czas, niz ryzykowac jakies silowniki z drugiej reki z Allegro :-?

Ale właśnie chodzi o to, że nie są z drugiej ręki. Są to oficjalni dystrybutorzy FAAC-a (czy odpowiednio innego producenta), którzy sprzedając przez Allegro chcą przyciągnąć więcej klientów. Otrzymujesz oruginalnie zapakowany nowiutki napęd, fakturę VAT, pełną gwarancję na 24-miesiące (przesyłka oczywiście gratis), a jak będzie awaria to wysyłasz napęd na ich koszt i oni reklamują.

Ja mam w sumie 3 napędy do kupna i różnica 3.000 zł do mnie przemawia. Sprzęt jest ten sam, a może dzięki temu zyskam nową umiejętność instalowania napędów :lol:

W najgorszym razie jak sobie nie poradzę, to przedzwonię po instalatora i on zainstaluje, a i tak jestem 500 zł/napęd do przodu.

BTW widzę, że "tradycyjne" firmy nieważne z jakiej branży jak im się wspomina o zakupach przez internet to się krzywią bo tracą w ten sposób klientów...

• 2 weeks później...
Sam już nie wiem co wybrać. Na początku chciałem mieć NICE-a. Teraz widzę, że część osób jednak ma problemy. Dostałem od instalatora propozycję FAAC-a lub ew. Sommera. Odradzał Nica. :roll: Czy ktoś słyszał o firmie SOMMER ??? ... a może coś inego? Jak zimą spisują się Wasze siłowniki, czy zamarzają? Pozdr.

Nigdy nie slyszalem o takiej firmie. Na twoim miejscu z czyms takim bym nie ryzykowal. I nie wiem czemu ktos mialby odradzac Nice'a - z roznych zaslyszanych opinii wychodzi ze to dobry sprzet. Ja sam na niego narzekac nie moge, choc moze nie mam go zbyt dlugo. A z opinii zaslyszanych tylko jednemu zamarzl silownik Nice'a, ale to przez jego wlasna nieuwage.

A ja już jestem po własnoręcznym montażu napędów FAAC bramy wjazdowej przesuwnej i garażowej. Nie obyło się bez mniejszych problemów, ale wszystko działa super. W sumie zajęło mi to 3 dni - największy problem był z montażem listwy zębatej na bramie przesuwnej. Listwa ta jest dostarczana w odcinkach 1m, a jej jakość wykonania była średnia - były małe problemy na łączeniach.