Pafnucy 31.08.2005 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mnie bez dłuższych rozmów panowie w jednym punkcie w Krakowie zaproponowali 12% w stosunku do cennika (byłem na razie tylko w jednym punkcie). Dużo to czy mało? I jeszcze taka śmieszna dygresja: na moje pytanie, czy nie dałoby się coś więcej spuścić z ceny powiedzieli, że na drzwiach to mają niskie marże. Z kolei kiedy wcześniej kupowałem okna, mówili, że to właśnie na oknach marże są baaardzo niskie i targować się będzie można przy drzwiach;) I tak zupełnie BTW: czy wśród drzwi bardzo średniej klasy, w średniej cenie, sensowny jest tylko wybór pomiędzy Pol-skone i Portą? Jest jeszcze coś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 31.08.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Troche ludzi z forum ma drzwi firmy DRE. Chociaż ostatnio czytałem post jakiegoś forumowicza o ich fatalnej jakości (prawie wszystko reklamował). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 01.09.2005 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Mnie bez dłuższych rozmów panowie w jednym punkcie w Krakowie zaproponowali 12% w stosunku do cennika (byłem na razie tylko w jednym punkcie). A możesz zdradzić, na jakie to drzwi dali ten rabat (chciałbym sobie porównać z tym, co mi dystrybutor Porty zaoferował - od cennika producenta minus 18% plus 22%vat i od brutto jeszcze na koniec 10%. Chyba niezłe, co? do drzwi będę kupował futryny rozsówane (koło 200 pln za szt) - i tu też ten rabat obowiązuje. Kiedyś w Castoramie sytałem faceta o takie do drzwi Pol-Skone i -dokładnie nie pamiętam- ale rzucił taką kwotą, że mnie zatkało. Po tym incydencie nie interesowałem się tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 01.09.2005 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Intersolid. Twój rabat wydaje sie niezly, drzwi tez niczego sobie. Mnie troche bardziej podobaja jeden typ od Skone, dlatego zainteresowalem sie nimi. Ta naprawde jednak jest mi to obojetne i skoro Porta daje takie rabaty to warto sie tym zainteresowac. Poza tym ostatecznie decyduje moja kierowniczka. A drzwi DRE to chyba troszke wyzsza polka, tak mi sie wydaje, ale to tylko sadzac po designie, siakies takie lepszawe sie wydaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2005 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 niezle spuszczaja z tonu 18% hmmm.....to chyba zarabiaja tylko na montazu gdyz 20% to maks co punkt handlowy moze wywalczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 01.09.2005 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 niezle spuszczaja z tonu 18% hmmm.....to chyba zarabiaja tylko na montazu gdyz 20% to maks co punkt handlowy moze wywalczyc A kto moze dac wiecej? [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 01.09.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 moim zdaniem powinienes sie z tego cieszyc - oni tez musz na czyms zarabiac by zycAle szukaj - moze znajdziesz - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 02.09.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Troche ludzi z forum ma drzwi firmy DRE. Chociaż ostatnio czytałem post jakiegoś forumowicza o ich fatalnej jakości (prawie wszystko reklamował). Ten forumowicz to ja. Dwa razy reklamowalem 2 pary skrzydel DRE. Na uwage o kiepskiej jakosci drzwi osoba z DRE posluzyla sie argumentem, ze produkuja tysiace drzwi i zawsze istnieje ryzyko jakiejs usterki Po prostu rozlozyla mnie kobieta na lopatki. Rozumiem - raz jeden na iles przypadkow. Ale u mnie juz 2 razy. I wszystkie wady zwiazane sa albo z nieestetycznym wykonczeniem papierowej okleiny na brzegu drzwi w miejscu laczenia oklein wzglednie na rogach (gdzie okleina czesto jest zdarta) albo na niedokladnym wklejeniu ramek kwadratow (drzwi IDEA ze szklanymi kwadratami w srodku). Takie argumenty w dzisiejszych czasach to jak bramka samobojcza dla producenta. Przemyslcie to zamawiajac drzwi tej firmy. No chyba, ze jestescie gotowi albo zaakceptowac opisane wyzej wady produkcyjne (a w wypadku drzwi z papierowa okleina sa to wady raczej nie do usuniecia bez wymiany skrzydla na nowe) albo zamawiac, czekac 3 tygodnie, reklamowac czesc towaru, czekac 2 tygodnie (plus kilka dni na dostawe do waszego miasta), czekac kolejny tydzien-dwa na montaz i byc przygotowanym, ze takie bledne kolo powtorzy sie 2-3 razy. Jeszcze jedna rozbrajajaca rzecz: dowiedzialem sie, ze tylko i wylacznie drzwi transportowane spedycja na zamowienie klienta (badz obslugujacej klienta firmy) sa dokladnie sprawdzane w DRE pod katem dokladnosci wykonania (ale i tu jest jedno ale: nie mozna ich juz pozniej reklamowac w przypadku, gdy DRE ogladajac drzwi uzna, ze sa pozbawione usterek, a my po otrzymaniu drzwi potraktujemy cos jako ewidentna wade produkcyjna) a pozostale drzwi transportowane wlasnym transportem DRE nie sa sprawdzane pod katem jakosci i dopiero po przyslaniu ich do firmy realizujacej zamowienie mozna je reklamowac w wypadku widocznych usterek w produkcji lub transporcie. A to wydluza czas realizacji zamowienia o kolejne tygodnie. Po prostu horror - mozna sie zniechecic do wszystkiego po kilku takich przebojach. Dodatkowo jeszcze - jesli traficie na tak niekompetentna i niezorganizowana firme jak HEPI w Lodzi przy ul. Swojskiej, dla ktorej dewiza jest sciagniecie kasy z klienta, ktory po zaplacie jest juz tylko i wylacznie olewany oraz na montazystow (o jednym z nich troche szerzej niedlugo), ktorych wybor byl notabene warunkiem koniecznym do uznania reklamacji drzwi, jesli cos sie z nimi zadzieje nie tak juz po montazu, to mozecie dostac budowlanej rzygawki. Przemyslcie to przed wyborem drzwi DRE. Nawiasem mowiac, znajomy mial podobne problemy ze znacznie drozszymi drzwiami innej firmy - dom caly zbudowal w kilkanascie m-cy a na drzwi czekal prawie pol roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adass 02.09.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ja dzis przerabialem podobny problem....ale rabatu jeszcze nie ustalalem prawde mowiac zainteresowaly mnie posty zachwalajace DRE i na ich stronie wypatrzylem model Solid dzis bylem u krakowskiego dealera Bel-Pol zeby je obmacac ale niestety nie mieli a moze i stety bo myslalem ze okleina to to samo co fornir a okazalo sie ze to zwykla folia.....zreszta taka sama jak na wszystkich foliowanych drzwiach zostalo wiec wybrac miedzy Porta a PolSkone i po konsultacjach z moja lepsza polowa bedzie PolSkone Porty foliowane mam 2szt w piwnicy i futryna z MDF straszliwie lapie najmniejsza nawet wilgoc....piwnica jest sucha gdyby ktos pytal skrzydlo ma juz 5 czy 6 lat i wyglada niezle wracajac do rabatu...przy jednej sztuce facet na slowo 15% malo sie nie posikal ze smiechu....ale powiedzial ze czas oczekiwania 4 tyg wiec tym razem ja sikalem po niedzieli wpadne po PolSkone pod inny adres to zobacze jak z terminami i rabatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 ....Porty foliowane mam 2szt w piwnicy i futryna z MDF straszliwie lapie najmniejsza nawet wilgoc....piwnica jest sucha gdyby ktos pytal.... W piwnicy nigdy nie jest idealnie sucho zwlaszcza na posadzce Ciagniecie wilgoci od posadzki to standard przy popelnionym bledzie juz na etapie montazu. Dokladne uwagi do montazu oscieznic w pomieszczeniach narazonych na wilgoc sa w instrukcji montazu dolaczonej do produktu. Prawidlowo zabezpieczona i zamontowana nie ma prawa puchnac i wierz lub nie - nie puchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 04.09.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 niezle spuszczaja z tonu 18% hmmm.....to chyba zarabiaja tylko na montazu gdyz 20% to maks co punkt handlowy moze wywalczyc Jak by tam miał montaż, to VAT-u było by 7% ... U mnie zaproponowali: 1) -8% + 22% VAT bez montażu 2) albo -10% + 7% VAT + montaż 3) albo -5% + 7% VAT bez montażu Pkt. 2 i 3 dotyczy drzwi, które oprócz ww. były w promocji (jakieś - 100 PLN) Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts