maro269 01.09.2005 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam, Czy ktos z Was uzywal wlokniny do stabilizacji skarp, jaki jest koszt wlokniny i gdzie o nia pytac? Pozdrawiam Maro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 01.09.2005 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Włókninę oczywiście białą kupisz wc każdym dobrym sklepie ogrodniczym, za dwadzieścia kilka złotych można mieć kilkanaście metrów kwadratowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 01.09.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Włókninę oczywiście białą kupisz wc każdym dobrym sklepie ogrodniczym, za dwadzieścia kilka złotych można mieć kilkanaście metrów kwadratowych. Oczywiście że kupi ale skarpy to stabilizować bym taką nie radził To o czym pisze zygmor słuzy do okrywania roślin natomiast maro potrzebuje geowłókniny lub jeżeli skarpa ma duzy kąt nachylenia geosiatki http://www.budownictwo.gda.pl/geosyntetyki/ wiem o jednym sklepie w okolicach Wawy ale skoro Maro jest "małopolaninem" to chyba nie specjalnie go to interesuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro269 01.09.2005 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam ponownie, Wlasciwie to skarpa jest niezbyt duza ok 1m wysokosci ale nachylona pod katem ok 40 stp. Geosiatka to cos na ksztalt glebokich oczek ktore stabilizuja grunt o ile sie nie myle. Natomiast mi chodzi o cos co generalnie pozwoli na dobre ukorzenie trawy gdyz przy wiekszych deszczach trawa moze byc wyplukiwana. Wymyslilem sobie ze jesli zasieje trawe a nastepnie okryje ja siatka ktora dobrze zakotwicze w skarpie to mam nadzieje ze trawa po ukorzenieniu nie bedzie sie wyplukiwac i calosc powinna byc bardziej stabilan. Czy aby dobrze kombinuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuomo 08.11.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Witam, Czy ktos z Was uzywal wlokniny do stabilizacji skarp, jaki jest koszt wlokniny i gdzie o nia pytac? Pozdrawiam Maro kupisz ja praktycznie wszędzie - pytanie tylko: na czym dokładnie tobie zależy. ja np. kupowałem swoja geowloknine (dach zielony i skarpa) bezpośrednio od producenta (http://www.wlokninyprzemyslowe.pl/) - obaw bylo sporo (czloweik przyzwyczajony do kupowania w sklepach/hutrowniach) ale poszło gladko no a co najważniejsze finansowo ciekawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 12.11.2012 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Jeśli nie zależy Ci bardzo na trawie ( którą trzeba chyba jakoś kosić ) to lepiej będzie posadzić dość gęsto jałowce płożące, które po niedługim czasie ustabilizują skarpę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.11.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Tuomo daj spokój z tą reklamą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts