Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ściany bordo w sypialni

leyla

Recommended Posts

Witam,

no własnie, jak w tytule, ma ktos może? Jak się w tym śpi? :D Czy pokój się nie zmniejsza optycznie rzeczywiście ?

dzięki

witaj

bez wzgledu na to co masz na mysli piszac "bordo", to barwa ta jest psychicznie mocno pobudzajaca a synestezyjnie daje poczucie suchosci i slodyczy w zaleznosci od nasycenia i zawartosci czerwieni. Optycznie bordo mocno zmniejsza pomieszczenia, zatem jesli sypialnia jest niewielka a ktos ma sklonnosci klaustrofobiczne , to psychiatra odradza.Nie poleca sie rowniez tego koloru epileptykom i osobom wykazujacym "charakter" schizofreniczny :lol: ale jak sie juz spi to bordo nie robi zadnej roznicy.

Witam,

no własnie, jak w tytule, ma ktos może? Jak się w tym śpi? :D Czy pokój się nie zmniejsza optycznie rzeczywiście ?

dzięki

ja mam 2 sciany- uwierz zmniejsza i to bardzo i obniza pomieszczenie jesli pomalujesz sufit, a do tego przyciemnie wiec trzeba dobrze rozplanowc oswietlenie.

Tutaj http://www.klose.com.pl w galerii jest pokazana sypialnia z taka "bordowa" sciana. Wa zasazdie bordo to to nie do konca jest, ale tez koloru okreslic zupelnie nie potrafie- sama spojrz

ja mam taka sypialnie(dwie sciany bezowe, dwie ciemno bordowe). mysle, ze wiele zalezy od osobowosci posiadacza sypialni. mi to pasuje,dodalam do tego ciemne bordowe zasłony i lekko stylizowane meble, jeszcze tylko troche dekoracji: ramek, kwiatkow itd i bedzie fajnie.

odczucia zwiazane z kolorami sa bardzo subiektywne, moim zdaniem nalezy sie kierowac tylko wlasnymi i nie szukac uogolnien typu czerwony pobudza a niebieski uspokaja, jakos nie mam przekonania do tych teorii...

• 4 weeks później...
  • 5 years później...