leyla 01.09.2005 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam, no własnie, jak w tytule, ma ktos może? Jak się w tym śpi? Czy pokój się nie zmniejsza optycznie rzeczywiście ? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 01.09.2005 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 ja mam bordowe ściany w sypialni - ale tylko dwie, kolankową (obok łóżka) i ścianę z oknem, reszta (łączenie ze skosami i sufitem) jest pomalowana na kremowo - całość moim zdaniem fajnie się komponuje (do tego mam meble w ciemnym orzechu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 01.09.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam, no własnie, jak w tytule, ma ktos może? Jak się w tym śpi? Czy pokój się nie zmniejsza optycznie rzeczywiście ? dzięki witaj bez wzgledu na to co masz na mysli piszac "bordo", to barwa ta jest psychicznie mocno pobudzajaca a synestezyjnie daje poczucie suchosci i slodyczy w zaleznosci od nasycenia i zawartosci czerwieni. Optycznie bordo mocno zmniejsza pomieszczenia, zatem jesli sypialnia jest niewielka a ktos ma sklonnosci klaustrofobiczne , to psychiatra odradza.Nie poleca sie rowniez tego koloru epileptykom i osobom wykazujacym "charakter" schizofreniczny ale jak sie juz spi to bordo nie robi zadnej roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek67 01.09.2005 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 "bordo", to barwa ta jest psychicznie mocno pobudzajaca a synestezyjnie daje poczucie suchosci i slodyczy I o to chyba chodzi żeby w sypialni było pobudzająco , też taką chciałem ale żona się nie zgodziła i teraz będziemy mieli trochę jaśniejszt odcień Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 01.09.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam, no własnie, jak w tytule, ma ktos może? Jak się w tym śpi? Czy pokój się nie zmniejsza optycznie rzeczywiście ? dzięki ja mam 2 sciany- uwierz zmniejsza i to bardzo i obniza pomieszczenie jesli pomalujesz sufit, a do tego przyciemnie wiec trzeba dobrze rozplanowc oswietlenie. Tutaj http://www.klose.com.pl w galerii jest pokazana sypialnia z taka "bordowa" sciana. Wa zasazdie bordo to to nie do konca jest, ale tez koloru okreslic zupelnie nie potrafie- sama spojrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.09.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ja mam taka sypialnie(dwie sciany bezowe, dwie ciemno bordowe). mysle, ze wiele zalezy od osobowosci posiadacza sypialni. mi to pasuje,dodalam do tego ciemne bordowe zasłony i lekko stylizowane meble, jeszcze tylko troche dekoracji: ramek, kwiatkow itd i bedzie fajnie. odczucia zwiazane z kolorami sa bardzo subiektywne, moim zdaniem nalezy sie kierowac tylko wlasnymi i nie szukac uogolnien typu czerwony pobudza a niebieski uspokaja, jakos nie mam przekonania do tych teorii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 26.09.2005 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 znam osobę która pomalowała sypialnię na bordo ... i po miesiącu stwierdziła, że nie wytrzyma tam... i przemalowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciku 04.10.2005 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Nie wyobrazam sobie. Budzilabym sie w takiej sypialni zmeczona. Kojarzy mi sie jakos tak..... z papierochami. Ja musze mieć jasno - taki juz ze mnie dziwak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.10.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Ja musze mieć jasno - taki juz ze mnie dziwak Raczej przedstawiciel 99% społeczeństwa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 04.10.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2005 Podobnie jak wyzej - jasne kolory scian, no i jestem zwolenniczka sniezno-bialej poscieli - tylko taka wyglada dla mnie swiezo i czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
procentauri 13.08.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 zgadzam się z większością.. nie mogłabym spać w takiej sypialni, ewentualnie jedna ściana w kolorze bordo. nie zgadzam się z Irma, że kolory nie oddziaływują na nasze samopoczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 13.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Procentauri, nie odkopujemy bez istotnego powodu starych wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts