ja budowniczy 01.09.2005 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Witam,jak w temacie.Przymierzam się do zakupu okien z montażem właśnie w tej firmie i poszukuję opinii o niej od osób które korzystały już z usług tej firmy. Interesuje mnie czy są terminowi, solidni, opinie o monttażu, itp.. Na forum znalazłem kilka niezbyt przychylnych opinii, i chciałbym sobie je zweryfikować.Dziękuję z góry za komentarze.PozdrawiamSebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wronka 01.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Hej,ja w poniedzialek podpisalam tam umowe. Ekipa (przy okazji pomiaru) wzbudzila nieco nasze zaniepokojenie, ale na ta firme zdecydowalismy sie po rekomendacji znajomych ktorzy okna od nich juz maja. Ew. szczegoly na prive Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MURMAN 01.09.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Byłem u nich dwa razyza każdym razem inna wycenaNie wzbudzili mego zaufania / sorrki ale to tylko moje zdanie !!! ?i dlatego wybrałem Łomianki - obsługa bez zarzutu - serwis także - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.09.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Niestety w Oculluxie podali nam duzo wyzsze ceny niz w fabryce okien (Gebauer), poza tym byla tam "cwaniacka" obsluga - my bylismy zrazeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Willie 01.09.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 A co dokładnie znaczy "cwaniacka" obsługa? Pytam, bo jestem ich klientem i wrecz odwrotnie obsługa wydała mi się bardzo miła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 01.09.2005 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Proponuję przeczytać posty bobo30! http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=787595&highlight=#787595 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=787662&highlight=#787662 http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=787735&highlight=#787735 Widziałem osobiście jej okna firmy Gebauer montowane przez "fachowców" z firmu Oculux. Porażający brak profesjonalizmu!!! Nie wiem jakie okna chcesz kupić, ale jeśli drewniane, to zapytaj Moniś, jakie ona ma okna (nie pamiętam nazwy producenta ). Sprzedają i montują je forumowi spece od okien: Jareko i Stary. Jakość okien i montażu PIERWSZA KLASA! POLECAM!!! Sprzedają i montują też porządne okna z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 01.09.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 oculux miał fatalną ekipę montazową, a prowadzący firme tez o montazu niewiele wiedzielijesli Gebauer to raczej od producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcturus 02.09.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witam, jak w temacie. Przymierzam się do zakupu okien z montażem właśnie w tej firmie i poszukuję opinii o niej od osób które korzystały już z usług tej firmy. Interesuje mnie czy są terminowi, solidni, opinie o monttażu, itp.. Na forum znalazłem kilka niezbyt przychylnych opinii, i chciałbym sobie je zweryfikować. Dziękuję z góry za komentarze. Pozdrawiam Sebastian w zeszłym roku kupilismy okna MS i parapety wewn. obsługiwał nas p. Darek. solidna i porządna firma. nie było problemu z regulacją po pierwszym sezonie. dobry wybór artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcious 15.12.2005 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Przeglądałem sobie forum, gdy nagle znalazłem wątek nt. OCULUXa. Każdy ma oczywiście swoje indywidualne doświadczenia i tak jak to wszystko widzi, tak opisuje, ale prawdą jest, że "niezadowolony ostrzeże co najmniej dziesięciu, a zadowolony poleci jednemu". Ponieważ zaliczam się właśnie do tych zadowolonych klientów OCULUXA, postanowiłem, że napiszę o tym, bo tak będzie po prostu w porządku i wobec forumowiczów i wobec OCULUXa. Zależało nam z żoną na super oknach drewnianych. Kręciliśmy się tu i tam niczym dwa małe bączki, aż wreszcie zatrzymaliśmy się na dłużej przy oknach GEBAUERa sprzedawanych właśnie poprzez OCULUXa. Przyznam, że choć jeszcze nie mieszkamy w tym naszym domu, ani przez chwilę nie mieliśmy z żoną wątpliwości co do słuszności wyboru, a klientami jesteśmy raczej wybrednymi i wymagającymi. W miarę regularny kontakt z panami Marcelim i Darkiem z OCULUXa mamy mniej więcej od początku 2005 r. na przełomie stycznia i lutego negocjowaliśmy warunki zamówienia. Już na tym etapie obaj panowie wykazali nieziemskie pokłady cierpliwości i wyrozumiałości. Zanim cokolwiek zostało przelane na papier w formie oferty, były dwa pomiary na budowie. Montaż miał się odbyć w połowie maja. Z powodu opóźnień na budowie (wszystko związane z innymi pracami) mogliśmy okna montować dopiero pod koniec lipca. Nie było żadnego problemu z tego powodu ze strony OCULUXa - obaj panowie sytuację przyjęli z pełnym zrozumieniem. Kiedy Gebauer potwierdził OCULUXowi termin przekazania naszego zamówienia na produkcję, p. Darek przyjechał zmierzyć otwory jeszcze raz - tak na wszelki wypadek. Ekipa pod kierownictwem p. Jarka (szefa monterów) zamontowała wszystko całkiem sprawnie, dokładnie i bezszkodowo. Do okien doszły od razu rolety zewn., a potem jeszcze parapety zewn. Wszystko dostarczał i montował OCULUX i poza kwestiami regulacji i wymiany przez Gebauera wadliwej wkładki w jednym HS-ie nie było - jak dotąd - żadnych problemów. Sami z żoną nie czujemy się ekspertami w dziedzinach - nazwijmy to - okołobudowlanych, więc dla tzw. świętego spokoju zatrudniliśmy na czas budowy inspektora nadzoru inwestorskiego, który ma na tyle lat doświadczenia, by było czym służyć i na tyle blisko mieszka, by doświadczeniem tym służyć odpowiednio często. Otóż tenże inspektor nie robił ekipie "okniarzy" żadnych problemów przy odbiorze prac. I choć generalnie można powiedzieć, że dotąd jakoś szczęśliwie udało nam się uniknąć na naszej budowie tzw. partactwa, to nie każdej ekipie poszło z odbiorem prac tak łatwo jak udało się to ekipie OCULUXa. Tak się jakoś złożyło, że nasz sąsiad "przez płot" również wstawił u siebie okna GEBAUERa i też z OCULUXa. Gdy się spotykamy, wizytując nasze budowy, rozmawiamy czasem o naszych inwestorskich niedolach. Nie chcę się tu wypowiadać za sąsiada, ale jakoś dotąd się na OCULUXa nie uskarżał. Tak więc, drogi budowniczy Sebastianie, jeśli jeszcze nie wybrałeś okien, Gebauera z Oculuxa mogę szczerze polecić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.12.2005 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 mialem okazje na samym poczatku nadzorowac montaz u bobo30 - wszystko zle co sie pozniej wydarzylo bylo niestety podczas mojej nieobecnosci gdyby bylo inaczej od razu bym zareagowal. Sory bobo iz wtedy nie moglem Ci tyle czasu poswiecic. Mialem takze okazje montowac okna w Okuluxie zakupione Moje wrazenia Para wspolnikow to ludzie naprawde mili i sympatyczni ludzie, znajacy sie na rzeczy w stopniu wystarczajacym by handlowac oknami z gornej polki - bo takimi jest Gebauer, Natura itd. Ktos zarzucil im brak wiedzy hmmm.....nie zgodze sie z ta opinia do konca gdyz nie stwierdzilem ze sa zieloni w kwestiach czy to montazu czy szczegolow okiennych Fakt - ekipa montazowa u bobo totalnie sie nie popisala - szczegolow dokladnie nie znam a i tez wszyscy znamy tylko relacje jednej strony a to nie zawsze oddaje obraz rzeczywisty stad nie bede sie na ten temat wypowiadal. O ile wiem tamta ekipa poleciala na zbity pysk - i slusznie, gdyz nie mozna psuc sobie marki dajac takim partaczom robote. Podsumowujac Hmmm......kazdej firmie zdarzaja sie wpadki mniejsze lub wieksze. Jak widac z cytowanych tu wypowiedzi sa klienci bardzo mile wspominajacy wspolprace z firma i moze nie nalezy jej od razu skreslac? A co do wycen.....hmmmm...... Mnie tez kiedys zarzucono iz jedna wycena ma inna wartosc od kolejnej. Ale pozniej okazalo sie ze byla miedzy nimi mala roznica - zamiast fixow w oscieznicy fix w skrzydle. Niby to samo a jednak cos za zupelnie inne pieniadze. Nie twierdze ze tak jest w tym wypadku ale wystarczy by roznica miedzy wycenami wyniosla miesiac by wartosci byly rozne. Klient czesto nie wie, bo i po co ma wiedziec, ze w miedzyczasie szklo poszlo w gore o iles tam procent, ze okucia podobnie, paliwo takze itd. A kazdy z nas bazuje na programach komputerowych z aktualizowana baza danych - stad od razu zmiana ceny chocby jednej srobki powoduje zmiane ceny koncowej. Troszke wyrozumialosci drodzy forumowicze ))) To tylko maszyna ten komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.12.2005 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Nie wiem jakie okna chcesz kupić, ale jeśli drewniane, to zapytaj Moniś, jakie ona ma okna (nie pamiętam nazwy producenta ). ..... Drewax Zbyniu Drewax i nie rob nam takiej reklamy - to niemile widziane przez innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 15.12.2005 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Nie wiem jakie okna chcesz kupić, ale jeśli drewniane, to zapytaj Moniś, jakie ona ma okna (nie pamiętam nazwy producenta ). ..... Drewax Zbyniu Drewax No właśnie - DREWAX! Bardzo ładne i dobrze wykonane okna! i nie rob nam takiej reklamy - to niemile widziane przez innych Mam w nosie to, co inni myślą na ten temat. Dobra ekipa, to trzeba polecać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcious 16.12.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Jeśłi chodzi o wycenę, to ja też miałem ich chyba aż 10. Były robione na okna GEBAUER i M&S, ze szprosami i bez, z WK1 i WK2, przy czym M&S były raz drewniane, a raz z PVC. Jak to wszystko z żoną porównywaliśmy, to myślałem, że przedwcześnie dorobię się swizny . Rzecz w tym, że za każdym razem próbowaliśmy wspólnie z panami z OCULUXa znaleźć "złoty środek" znanego wszystkim inwestorom trójkąta: POTRZEBY - MOŻLIWOŚCI - ZDROWY ROZSĄDEK . I właśnie podejście panów z OCULUXa do tego cierpliwego "rzeźbienia" ostatecznej oferty miałem m. in. na myśli, gdy pisałem wyżej o ich nieziemskich pokładach cierpliwości. Sposób, w jaki OCULUX podchodzi do tzw. "zachcianek klienta" we mnie osobiście wzbudził najwyższe uznanie. Ci panowie świetnie zdają sobie sprawę z tego, że taka już jest ich rola i na tym m. in. polega ich praca, by cierpliwie prowadzić klienta przez cały etap wyboru konkretnego rozwiązania, bo okna to nie jest to samo, co np. pustak U-220. Okna mogą mieć różny profil, różne pakiety szybowe, różne okucia, mogą mieć szprosy albo nie, a szprosy mogą być naklejane, wciskane albo konstrukcyjne, okna mogą mieć jeszcze klamki zwykłe, z przyciskiem albo jeszcze z kluczykiem itd. itp. Człowiekowi, który buduje dom pierwszy raz przed rozmową z takim dostawcą wydaje się, że wie czego chce, bo chce mieć białe okna drewniane ze szprosami. Kropka. Gdy więc pełen werwy siada, rozmawia z dostawcą i zaczyna się dowiadywać, że są jakieś opcje "wyposażenia", robi się po prostu głupi i w końcu już nawet nie wie, czy te okna powinny być z drewna i czy aby na pewno białe. No i jeszcze co z tymi szprosami . To, że po pierwszej wycenie były kolejne podejścia, które stopniowo zbliżały nas do środka tego "złotego trójkąta", ja osobiście odbieram jako duży atut OCULUXa. Muszę przyznać, że początkowo byłem rozczarowany tym, że tak wiele rzeczy trzeba uwzględnić i że nie można tego po prostu szybko podliczyć, zamówić, zapłacić zaliczkę i zająć się kolejną sprawą/problemem, których na budowie jest przecież zawsze pod dostatkiem. Z perspektywy tych kilku miesięcy widzę jednak, że warto się tu mocno przyłożyć i zaangażować, bo stolarka ma przecież niebagatelny udział w ogólnych kosztach inwestycji. A jeśli ma się do tego cierpliwych, chętnych do współpracy i bardzo elastycznych partnerów, to nic więcej do ostatecznej satysfakcji z dobrze wydanych pieniędzy chyba już nie potrzeba. Mam świadomość, że ktoś może uznać moje pochwały za lekko przesadzone i trochę na kredyt - w końcu budowa jeszcze trwa i na codzień z okien jeszcze nie korzystamy. Na podstawie dotychczasowych moich doświadczeń z OCULUXem mam jednak przypuszczenia graniczące z pewnością, że na przyszłość też nie powinienem mieć żadnych obaw co do "charakteru i temperatury" dalszej współpracy z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 17.12.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 Tez w Okuluksie zamawiałem okna i drzwi zewnętrzne dwa lata temu. Podobnie jak arcious zanim zamówiłem ciagle coś kombinowałem i zmieniałem pomysły na stolarkę, jednym słowem "woziłem się" z ostatecznym zamówieniem kilka miesięcy ale Pan Darek i Pan Marceli byli cierpliwi i pomocni. Realizacja była na czas. U mnie jeszcze montowała stara ekipa zanim wylecieli po montażu u bobo30 jednakże i tak po dwóch latach użytkowania wszystkie okna chodza jak tak jak powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 17.12.2005 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 niestety - takie postawy nie znajduja u wiekszosci zrozumienia i uznania zas jedna wpadka nie wpolnikow tylko montazysty, ktoty wyjatkowo nie popisal sie dyskredytuje cala firme. A znajac opowiesc z drugiej strony barykady mam wlasna opinie na temat wypadkow u bobo - niestety nie do konca zgodna z postami bardzo jednostronnymi i w gruncie rzeczy w wielu przedstawionych sytuacjach niesprawiedliwymi. Uprzedze potencjalne ataki na moja osobe - nie jestem wspolpracownikiem Okuluxu. Rzadko kiedy pojawia sie na forum post mile wspominajacy wspolprace zas jesli cos jest nie tak to od razu szafot i nagonka - to jest niejako standard wypowiedzi na forum. Tym wieksze uznanie dla dwu postow powyzej ))) Jakze czesto wycena to wielokrotne dopasowywanie cen do zmieniajacych sie wymagan potencjalnego klienta. Szkoda, ze poza dwoma osobami ktore powyzej mialy odwage napisac jak to realnie wyglada wiekszosc tylko na nas wiesza psy a juz wypowiedzi w stylu "czekalem na wycene dzien" sa juz hmmm...slowa mi zabraklo by taka postawe nazwac. Jakze czesto w zalewnie zmian po prostu czlowiek sie gubi i nie wie czy 5 czy 10 juz wyslal czy nie. Pomijam juz fakt iz po wykonaniu takiej pracy i wybraniu oferty u innch, rzadko ktos napisze, iz zrezygnowal, o slowach podziekowania za wlozony trud nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
picasso 18.12.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 witam, Ja kupowalem (wlasciwie to dopiero zamowilem okna w Oculuxie). SUPER KOMPETENTNA OBSLUGA (co wcale nie jest standartem)- czyli trio: Pan Darek, Marceli i Pani Danuta. Dodatkowo to bardzo mili ludzie, znajacy branze i potrafiacy trafnie i cierpliwie doradzac. Dla mnie jednak najwazniejsze bylo to, ze Oculux (jako przedstaiciel Gebauera) jako jedyna firma z tych, z ktorymi rozmawialem, byla wstanie zrealizowac moje 'zachcianki' (zaprojektowalem sobie okno, ktorego nikt do tej pory nie robil - nie chodzi tu o jakis fantazyjny ksztalt, ale wykonczenie okna - nietypowe listwy przyszybowe oraz rozmieszczenie klamek itd.).I mam nadzieje, ze taki poziom profesjonalizu zostanie zachowany na etapie montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 18.12.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 powinien byc - maja nowa ekipe montazowa wiec chyba juz takiej wpadki jak u Bobo nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordaa 07.06.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Wiem że temat zamierzchły,ale ja dopiero zaczynam się po Forum poruszać, a ten temat jest dla mnie teraz bardzo na czasie. Jestem na etapie wyboru stolarki, i Gebauer bardzo się moim domownikom podoba. Ja budowniczy czy zdecydowałeś się na zakup w Oculuxie? Czy ktoś kupował tam moze w tym roku? Czy komus powtórzyły się scenki opisane przez Boba?? Mamy za mało okien żeby kupować bezpośrednio u producenta, a budujemy się na Białołęce to byłoby nam tam niedaleko. Żonie podobala sie Natura, ale panowie z Bartyckiej ją do tych okien zrazili olaniem nas jako klientów, wiec moze ten Gebauer?? Gdzie ewentualnie jeszcze można kupić Naturę? Wiem że dużo pytań, pewnie czesc odpowiedzi na nei by sie znalazła przez wyszukiwarke, ale jak pisałem, dopiero zaczynam przygode z Forum i wyszukiwanie nie idzie mi jeszcze dobrze a w tym watku o oknach jestem dopiero na 36 stronie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek_wy 07.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Naturę masz jeszcze na Jastrzębowskiego 25/15 na Ursynowie (firma Homeline).Wycenę robią w 1 dzień mailem. Też się zastanawiam między Gebauerem, Naturą i jeszcze Urzędowskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 07.06.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 kordaa, darek_wy - poczytajcie wątki na temat okien - Urzędowski zbiera 90% negatywnych opinii - głównie pod kątem terminów realizacji (a raczej ich zawalania), ale nie tylko, Natura - trochę lepiej, ale... natomiast Gebauer to już zdecydowanie półka wyżej jeśli chodzi o jakość ale też podejście do klienta.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts