Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uwaga - gdzie nie jechac na wakacje!!!

aveflorek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

naj....ciekawsze kawałki reklamacji:

- na plaże nie chodzilismy, bo piasek parzył w stopy.......

- woda była slona i piekła w skórę........

- klimatyzacja nie działała, jak siedzielismy na balkonie...........

- w basenie kąpali sie obcy turyści................

- hałas zerujacych ptaków przeszkadzał w odpoczynku

8)

Majka świetne... :D

Nie mysłałaś o opublikowaniu tego w jakimś Kąciku Humor z Reklamacji Biur Podróży

Gość 2mm
to fakt, przez 2 tyg. trudno jest zobaczyć większość zabytków na Krecie. No chyba że podjeżdżamy samochodem, ogładamy z okna i jedziemy dalej. Mam znajomych którzy w ten sposób "zwiedzili" większość krajów w Europie a przy szczegółowych pytaniach okazuje się ze byli w niewielu miejscach i prawie nic nie widzieli.... poza drogami i autostradami.

pattaya - może po prostu mam porównanie i osobiście Krety nie uplasuję w moim top ten, a w końcu nie każdy ma ochotę na wakację oglądać tylko zabytki.

Szczerze mówiąc z europejskich klimatów bardziej podoba mi się Chorwacja... czy ktoś z Was wynajmował może te latarnie? Czy moge prosić o trochę szczegółów?

Pattaya mi sie kreta podoba: bo sie krotko leci :lol:

ładne plaze , cudowna pogoda do pazdziernika , jest w miare tanio

jesli chodzi o zabytki to poza paroma klasykami to kicz , podobnie jak budowle tamtejsze ....plaskie dachy z duuuzą butla na dachu , jak ktos rano lubi brac prysznic to przewaznie robi to w zimnej wodzie :lol: ..ale do rodzinnego wypoczynku wyspa jest w sam raz :wink:

pattayciu

- nie nie byłam w trefnym hotelu kilka - kilkanaście kilometrow od jakiegokolwiek miasta.

Zresztą fakt, że raczej nie wybieram na wakacje miast.

Po prostu, gdybym miała w dużym skrócie powiedzieć czemu nie uważam Krety za cud świata może rozpoczęłabym od tego, że "zabytki Krecie" mnie nie kręcą, co do czystości mam parę drastycznych uwag (zarówno plaż jak i okolicy), a w wodzie życie jest bardzo ubogie.

Nie chodzi mi o to żeby zrzędzić jak to beznadziejnie jest na Krecie, tylko o to, że dla mnie osobiście aż tak piękna nie jest.

Wszystko chyba zależy od tego co chcemy robić w wakacje.

A jeśli pytasz czemu mnie się bardziej podoba Chorwacja to może zacznę od bogactwa życia w morzu ( stosunku do tego co widziałam na Krecie), kamienistych plaż itd.

Po prostu mnie osobiscie podoba się bardziej.

A co do zabytków - 4000% bardziej podoba mi się Dubrownik

(w porównaniu do Chanii czy Rethymnonu).

Ale całe szczęście gusta są różne.

;)

Dla mnie na wakacjach najważniejsi są ludzie.

I tutaj Grecy wygrywają w cuglach z innymi nacjami.

Są przesympatyczni,bezpośredni,lubią wszystkich itp.

Z tego właśnie powodu omijam wiele zwłaszcza "egzotycznych" krajów.

A jeśli chodzi o kicz...

Pełno go wszędzie.

Dla mnie szczytem kiczu jest wiedeński pałac cesarski Schoenbrunn (tak to się pisze?)