Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czekoladowa sypialnia

ewa

Recommended Posts

Nefer, płytki tak cudne, że i do sypialni by się nadawały ;)

A poważnie, zapisuję obrazek gdy kiedyś znudzi mi się moja łazienka, położę te właśnie płytki :)

Jak na nie trafiłaś na stronie Domusa? Ja nie umiem. Tak jakby ich tam nie było.

Ale znalazłam je też tu w hurtowni: http://www.kafra.com.pl/?go=oferta&id_oferty=1 :):)

Są to płytki porcelanowe z serii Zen (obrazek 21):

http://www.argentaceramica.com/web/Descargas/Series/zen.pdf

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czekoladowy jest cudny, taki cieplutki i przytulny. Ja zastanawiam się nad tym kolorem do salonu, oczywiście w połączeniu z innym żeby nie było za ciemno. Może z magnolią lub kością słoniową. W każdym razie albo czekolada albo bordo, ale gdy oglądam wasze fotki to przechylam się w stronę czekolady :D

U mnie w sypialni jedna ściana jest czekoladowa ( jesień borowikowa Nobilesa ), pozostałe kremowe, taki budyń śmietankowy ( pastelowa orchidea Duluxa), podłoga raczej ciemna, brązowa ( orzech sienna Eggera ). Okna też brązowe. Sufit biały. Póki co, moim zdaniem, wygląda bardzo dobrze. Meble będą też ciemne, brązowe, ale nie tak ciemne jak ściana. Do tego jasne kremowe długie firanki, kremowe dywaniki przy łózku i kremowa narzuta. Na czekoladowej ścianie będzie wisiał duży obraz w jasnej kolorystyce ( już zakupiony :D )

Jakiś czas temu na forum widziałam zdjęcie cudnej sypialni, gdzie wszystkie ściany były brązowe i podłoga ciemna, a do tego białe meble i kryształowe lampy. Teraz na szybko nie mogę znaleźć tego zdjęcia.

• 9 months później...
  • 1 year później...
Odświeżę nieco temat. Poszukuję gotowej farby ciemnoczekoladowej (im ciemniejsza tym lepiej) w chłodnym odcieniu. Farba z mieszalnika nie wchodzi w grę gdyż już mam taką ścianę pomalowaną na czekoladowo i farba ta niestety ma słabe pigmenty gdyż po drobnych przetarciach zostają trwałe ślady. Fachowcy zalecili pomalowac ścianę ponownie ale farbą gotową.