Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czekoladowa sypialnia

ewa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cudne te sypialnie- widzę tu tylko jeden problem dla siebie. Mam brązowe okna - a te aranzacje piękne - wszystkie z białą stolarką - teraz juz wiem - tez i z innych powodów - ze wybrałabym białe drewniane drzwi i okna - ale ...za późno.

Moze ktos zatem podpowie- bo tyle tu przyjaznych dusz - jaki kolor dać do swojej sypialni zeby było ciekawie i z klimatem przy założeniu ze okna merbau a mebelki do sypialni z dotychczasowej lokalizacji niby buk - ale taki cieplutki, troszkę jak olcha ( mam nadzieję, że nic nie zmyslam z tymi określeniami kolorów)

Marzy mi sie jakis intensywny kolor może właśnie brąz, zawsze chciałam brudne bordo - ale jak to pogodzic z tymi mebelkami i oknami?? Chociaz okno jedno i choć ogromne - to kolor chyba sie zgubi przy takiej powierzchni - bo to jedno duze przeszklenie bez podziałów.

A na podłoge chciałam dać jakas porzadną jaśniutką wykladzinę - do momentu gdy sie nie przekonam że to zły pomysł :lol: potem sie zmieni....

Cudne te sypialnie- widzę tu tylko jeden problem dla siebie. Mam brązowe okna - a te aranzacje piękne - wszystkie z białą stolarką - teraz juz wiem - tez i z innych powodów - ze wybrałabym białe drewniane drzwi i okna - ale ...za późno.

Moze ktos zatem podpowie- bo tyle tu przyjaznych dusz - jaki kolor dać do swojej sypialni zeby było ciekawie i z klimatem przy założeniu ze okna merbau a mebelki do sypialni z dotychczasowej lokalizacji niby buk - ale taki cieplutki, troszkę jak olcha ( mam nadzieję, że nic nie zmyslam z tymi określeniami kolorów)

Marzy mi sie jakis intensywny kolor może właśnie brąz, zawsze chciałam brudne bordo - ale jak to pogodzic z tymi mebelkami i oknami?? Chociaz okno jedno i choć ogromne - to kolor chyba sie zgubi przy takiej powierzchni - bo to jedno duze przeszklenie bez podziałów.

A na podłoge chciałam dać jakas porzadną jaśniutką wykladzinę - do momentu gdy sie nie przekonam że to zły pomysł :lol: potem sie zmieni....

mmarysiu,mam dokładnie takie same wrażenia-bardzo dużo daje ta biała stolarka.

Ja też mam ciemne okna,meble będą w średnimn brązie-patyna.Dodatki też brązowe,beżowe,lniane,oliwkowe.Podłoga-dębowa.

A ściany-no właśnie oliwkowe.Wydaje mi się,że przełamują ten ciemny klimat i bardzo pasują do brązu.

Jest,okazuje się,problem wyborem odpowiedniego odcienia farby.U mnie wyszło,że tak powiem za ostro i żywo.;) Mam nadzieję,że ten brąz ugasi tę radosną zieleninkę.

Ja mam mahoniowe okna, sosnowe drzwi i podłogę. Dlatego myślę, że ta czekoladka będzie ładnie grała z oknami. Tylko ona nie będzie na tych samych ścianach co są okna. Te będa jaśniejsze. A dodatki mieszane. Może z jakimś innym kolorkiem żeby złamac brązy.

Ja też lubie drewno.

Panele na ścianie będą w gabinecie. "Palone" drewno na tle ciemno zielonych ścian. Aż się nie mogę doczekać.

A może jasną przecierkę jeśli to stare meble? Ja będę "przecierała" stare czarne taborety które przerabiam na szafki do sypialni.

Zrobiłam wizualizację sypialni. Przy okazji zaprojektowałam sobie komody i szafę :) Teraz tylko muszę pogadać ze stolarzem ile za to weźmie. A zimą malowanie na całego :)

przepiękne wnętrza się Wam zapowiadają - też nie mogła bym się doczekać tych palonych desek i czekoladowych ścian :D

wkleję Wam fotkę, choć to nie są wnetrza, ale pokazują właśnie, jak ciekawie wyglądają poprzecierane, podniszczone elementy z drewna, stare tynki itp. materiały, które dają baaaardzo ciepły efekt:

http://foto.onet.pl/upload/22/1/_537408_n.jpg

ślicznie tu prawda? taki złamany róż uwielbiam właśnie z czekoladą śmietankową :D

• 2 years później...
  • 1 month później...

Podnoszę wątek bo jest właśnie tym, który mnie teraz bardzo interesuje :)

Planujemy zafundować sobie sypialnię w kolorze pysznej czekolady a pierwszym krokiem ku temu ma być charakterystyczna tapeta na jednej ze ścian tej u wezgłowia łóżka będąca jednocześnie dość mocnym oakcentem całego pomieszczenia...co prawda będzie rywalizować z szerokim na 140 cm akwarium zamontowanym w przyległej ścianie ale mam nadzieję, że się choć troszkę wybroni :lol:

Tapeta wygląda tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14434c140321397b.html

Na razie tylko link bo zdjęcia jeszcze wkleić nie umiem, podkreślam jeszcze bo do jutra moja połóweczka powinna mnie naumieć :)

Generalnie od tej tapety się zaczęło, na pozostałych ścianach widzę kolor kawy z mlekiem i dodatki w widocznej na zdjęciu pięknej zieleni...

Dodam tylko, że tapeta z dekorami tak jak na zdjęciu będzie po bokach łóżka a tuż za będzie gładka co nie wyklucza powieszenia tam czegoś w przyszłości...

A teraz czekam na inne czekoladopodobne propozycje :D

Podnoszę wątek bo jest właśnie tym, który mnie teraz bardzo interesuje :)

Planujemy zafundować sobie sypialnię w kolorze pysznej czekolady a pierwszym krokiem ku temu ma być charakterystyczna tapeta na jednej ze ścian tej u wezgłowia łóżka będąca jednocześnie dość mocnym oakcentem całego pomieszczenia...co prawda będzie rywalizować z szerokim na 140 cm akwarium zamontowanym w przyległej ścianie ale mam nadzieję, że się choć troszkę wybroni :lol:

Tapeta wygląda tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/14434c140321397b.html

Na razie tylko link bo zdjęcia jeszcze wkleić nie umiem, podkreślam jeszcze bo do jutra moja połóweczka powinna mnie naumieć :)

Generalnie od tej tapety się zaczęło, na pozostałych ścianach widzę kolor kawy z mlekiem i dodatki w widocznej na zdjęciu pięknej zieleni...

Dodam tylko, że tapeta z dekorami tak jak na zdjęciu będzie po bokach łóżka a tuż za będzie gładka co nie wyklucza powieszenia tam czegoś w przyszłości...

A teraz czekam na inne czekoladopodobne propozycje :D

a ta tapeta jest razem z tym dekorem ? Śliczna tapeta MIODZIO bardzo mi się podoba

Jeżeli chodzi akurat o tą tapetę to są dwa rodzaję jedna z dekorem a druga gładka, a my akurat planujemy dekor+gładka+gładka+dekor rolka ma szerokość 73 cm i długość 10m.

A tutaj można zobaczyć jeszcze inne zestawienia kolorystyczne z tego rodzaju:

http://www.miden.com.pl/doc_109-_tex-style-3.html

Tak prawdę powiedziawszy to już zamówiliśmy tą ceglastą z beżowym wzorem bo ta brązowa wydawała mi się może troszkę za ciemna do sypialni ale jak tak sobie to wszystko przemyślałam to swwierdziłam, ze jednak brąz z zielenią i jutro jadę zmienić zamówienie mam nadzieję, ze się jeszcze da :roll:

Jeżeli chodzi akurat o tą tapetę to są dwa rodzaję jedna z dekorem a druga gładka, a my akurat planujemy dekor+gładka+gładka+dekor rolka ma szerokość 73 cm i długość 10m.

Tak prawdę powiedziawszy to już zamówiliśmy tą ceglastą z beżowym wzorem bo ta brązowa wydawała mi się może troszkę za ciemna do sypialni ale jak tak sobie to wszystko przemyślałam to swwierdziłam, ze jednak brąz z zielenią i jutro jadę zmienić zamówienie mam nadzieję, ze się jeszcze da :roll:

No i stało się, to o czym pisałam tutaj ze 3 lata temu ;)

http://img511.imageshack.us/img511/6626/czekoladanacianie2wh8.th.jpg

Dzisiaj wieszaliśmy firanki, materiał na zasłony w drodze, o taki (z Allegro):

http://img227.imageshack.us/img227/2204/zasonysypialniajc1.jpg

Powinny trochę ożywić tę czekoladkę :)

Zajrzałam do dzienniczka i faktycznie to płytki Argenty tak mi zaświtało, że widzieliśmy je wybierając swoje na temat których mój mężczyzna założył tutaj oddzielny wątek:

http://forum.muratordom.pl/plytki-argenta,t138283.htm

I dodam tylko, że podobnie jak u Nefer przy przewidzianej czekoladowej sypialni już się układają płytki czekoladowo - beżowe właśnie Argenty tylko z nieco innej kolekcji w której niesamowicie urzekły nas dekory... :D