Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parkiet + usługa kładzenia - Wrocław

Recommended Posts

Witam Grupowiczow,

Poszukuje parkietu debowego i kogos kto mi go porzadnie polozy we Wrocławiu (cyklinowanie nowymi maszynami bezpylowymi). Zaczelam sie rozgladac i jeden z parkieciarzy powiedzial mi ze daje rok gwarancji. Czy to aby nie za malo ?

Jak to wedlug Was powinno byc z ta gwarancja ?

Nasluchalam sie ze powinnam brac kogos kto zmierzy wilgotnosc parkietu, pomieszczenia i podpisze sie pod tym swoja gwarancja. ale gdzie kogos takiego znalezc? Moze ktos mial dobrego parkieciarza w moich rejonach i moze mi polecic ???

Jakiej dlugiej gwarancji powinnam wymagac ?

Nie kupowalam parkietu narazie, bo boje sie ze jak przyjdzie fachowiec to powie ze mu nie odpowiada wilgotnosc.

Podobaja mi sie rustykalne dyle debowe dostepne w UretaPol na Avicenny (hiszpanie) albo w firmie Roseraie (holendrzy) ale obawiam sie ze takie dlugie dechy (1-1,20 m, szer 10-12 cm) beda odklejac sie od podlogi.

CZy ktos ma jakies doswiadczenia ?

Nierewelacyjne opinie slyszalam na temat Goliszka dzialajacego we Wroclawiu, wiec moze ktos inny ?

pozdrawiam,

Anula

A dlaczego Goliszek jest " nierewelacyjny".

Ten starszy od 2 dni lazil po mojej "budowie", pukal, stukal, mierzyl.

Sprawdzil izolacje, obstukal pekniecia. Wygladal na bardzo dokladnego. Kazal zawolac keirownika budowy bo na czesci podlog nie chcial klasc i dawac gwarancji. Sympatyczny czlowiek. W sklepie dobra obsluga, ogromny wybor.

Piekne olejowane dechy-cuda i cudenenka.

Z cenowym aspektem to niestety inna historia. Poczekam na oferte i pojade na Aivcenska jeszcze poogladac.

A moze tam kogos poleca do robienia parkietu?

• 9 years później...