zaba_gonia 01.09.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Czy ktoś ma na swoim dachu rynny Gamrat?Czy Są warte polecenia?Ile kosztuje 1mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Gamraty to chyba te udawane Marleye? Coś mi Michał Dąbrowicz o nich chyba mówił, więc odezwij się do niego - on handluje dachami i rynnami, a jest na tyle daleko od Ciebie, że nie będzie Ci chciał tego sprzedac, więc powinien być obiektywny. Wow.... jakie długie zdanie mi wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 01.09.2005 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Gamraty to chyba te udawane Marleye? Coś mi Michał Dąbrowicz o nich chyba mówił, więc odezwij się do niego - on handluje dachami i rynnami, a jest na tyle daleko od Ciebie, że nie będzie Ci chciał tego sprzedac, więc powinien być obiektywny. Wow.... jakie długie zdanie mi wyszło A gdzie go można spotkać???/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 01.09.2005 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Na forum Wyślij mu priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 01.09.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Rynny Gamrata są OK, ale rury spustowe blakną i wyglądają nienajlepiej już po paru latach - mój ojciec założył takie na dachu. Ale może już poprawili produkt i nie ma tej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 26.03.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Od ostatniego postu minęło ponad 6 lat - jak teraz sprawują się rynny Gamrat? Są znacznie tańsze niż Marley, ale czy warto oszczędzać? A inni producenci rynien PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 26.03.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Gamraty technicznie są OK ale niestety blakną.Trochę się namontowałem rynien PCV przez ostatnie 14lat i mogę z czystym sumieniem stwierdzic ,że Marley i Plastmo trzymią ładnie kolor a Gamraty są już prawie białe.Zdecydowałem ,że sobie zamontuje Marleya(niestety drogie są ale jest spokój na lata).Pamiętam w latach 2004-2007 zapewnienia sprzedawców ,że Gamrat już nie blaknie bo robiony jest z lepszych komponentów.Niestety dzisiaj te brązowe cuda sa prawie białe.Dlatego Gamratowi powiedziałem już dawno Goodbye! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 26.03.2012 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ja zamierzam kupić rynny w kolorze czarnym. Ceny Marleya powalają - w porównaniu z gamratem tym bardziej, ale wiele osób, także na tym forum, mówi, że warte są swojej ceny (choć i z opinią, że zbyt drogie też się spotkałam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 27.03.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja zamierzam kupić rynny w kolorze czarnym. Ceny Marleya powalają - w porównaniu z gamratem tym bardziej, ale wiele osób, także na tym forum, mówi, że warte są swojej ceny (choć i z opinią, że zbyt drogie też się spotkałam) Ja też planuje czarne lub grafit.Podobno w Oswięcimiu jest jest duży oddział Marleya.Może tam jest szansa na rozsądny rabat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 28.03.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ja z kolei słyszałam, że Megawit (Jankowice, koło Pszczyny) ma rozsdądne ceny. Może powinniśmy pytać tu i tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 28.03.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ja z kolei słyszałam, że Megawit (Jankowice, koło Pszczyny) ma rozsdądne ceny. Może powinniśmy pytać tu i tu. Najlepiej to wyliczyć sobie ilości rynien,rur,złączek,haków itp. a następnie rozesłac okolicznym dealerom.Później potargowac się troche i wybrac najkorzystniejszą ofertę(mowa oczywiście o Marleyu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 29.03.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Właśnie za to się ostatnio wzięłam - uzbrojona w instrukcję (rysunek z nazwami) z Marleya;-) Planuję też zrobić rynnę (rynienkę właściwie) z rzygaczami na balkonie (projekt Sonia midi lux). Czy są specjalnie - mniejsze - rynny typowo balkonowe, czy muszę tam przysadzić taką tradycyjną, jak na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 29.03.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Właśnie za to się ostatnio wzięłam - uzbrojona w instrukcję (rysunek z nazwami) z Marleya;-) Planuję też zrobić rynnę (rynienkę właściwie) z rzygaczami na balkonie (projekt Sonia midi lux). Czy są specjalnie - mniejsze - rynny typowo balkonowe, czy muszę tam przysadzić taką tradycyjną, jak na dachu? Na balkony wystarczy zastosować rynnę 75mm i do tego spust 53mm lub jak wolisz rzygacz lub dwa (dla wyglądu).Akurat Marley ma w ofercie rzygacze 53mm. Nie zapomnij zamontować deskę (najlepiej heblowaną i malowaną) do czoła balkonu,która ułatwia montaz haków ( montowanie haków do betonu jest do d....). Na balkonie wystarczy dać haki co 70cm z uwagi na brak naporu śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewemal 30.03.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Jestem na etapie Marley, czy kanion. I chyba wezmę kanion - widziałam go wczoraj na dachu z 2000 roku, żadnych odbarwień, nic nie popękało. Tylko Kanion nie ma w ofercie rzygaczy a u mnie nad tarasem i na balkonie zamierzałam dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 01.04.2012 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja jeszcze brałbym pod uwage bryze z cellfastu. Gamrat nie dośc ze się mocno odbarwia, jest wykonany z kruchego materiału, potrafi pekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wódowlaniec 01.04.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ja jeszcze brałbym pod uwage bryze z cellfastu. Gamrat nie dośc ze się mocno odbarwia, jest wykonany z kruchego materiału, potrafi pekac To ,że Gamrat blaknie jest rzeczą wiadomą ale nie zgodzę się ,że jest kruchy i pęka.Najwięcej w życiu namontowałem się Gamrata i tylko podczas montażu w temperaturze minusowej zdażyło mi się że pękła rynna czy złączka ale myslę że z innej firmy było by podobnie.Najbardziej kruche rynny jakie montowałem to Nicoll.Nie polecam nikomu tego dziadostwa.Pękają pod wpływem lodu. Jesli chodzi o Bryzę to tak samo jak Gamrat traci kolor(tydzień temu demontowałem rury tej firmy i tylko pod uchwytami znać było kolor fabryczny) tak więc odradzam.Bardzo mało miałem doczynienia z wawinowskim Kanionem ale stwierdzic mogę ,że kolor to chyba jest Ok tylko brzydkie są kolana i kształtki a cena tez nie za bardzo atrakcyjna. Jedynym systemem który na 1000% trzyma kolor fabryczny sprawdzonym przeze mnie jest Marley.Na budynkach z początku lat 90-tych zdarza sie ściągać np.podczas robót remontowych i nigdy nie zauważyłem różnicy w kolorze.Ja sobie założę Marleya (chociaż to droga impreza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 06.04.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja jeszcze brałbym pod uwage bryze z cellfastu. Gamrat nie dośc ze się mocno odbarwia, jest wykonany z kruchego materiału, potrafi pekac W tym roku zakładałem gamrata a wykonawca odradzał bryzę twierdząc że u niego na domie wytrzymała 5 lat - później była wymiana z powodu zmiany koloru (u wykonawcy oczywiście)... Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez stanley79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanley79 07.04.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Pomyłka, zakładałem Galeco PCV... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 09.04.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Ja mam Galeco ale stal i narazie jest OK> ( chociaz krótko użytkuję - dam znać za 5 lat ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts