zgudi 01.09.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 witam serdecznie wszystkich polecana ekipa wylewała mi wczoraj posadzki we wnetzru domu wyglądaja naprawdę ładnie jednak na jednym z balkonów i na tarasie zauważyłem dzisiaj odparzenia i mikropekniecia zarówno taras jak i balkon sa silnie nasłonecznione(dzisaj w Koszalinie było 26st. C) wszystkie posadzki polewałem kilkakrotnie woda... jednak jak widac nic to nie dało czy miał ktoś z szanownych forumowiczów podobny problem? doparzenia mają ok.2mm grubości i się wybrzuszyły ponad poziom posadzki... czy będa sie one powiększać z upływem czasu? pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 01.09.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 1 - może łatali nierowności przy zacieraniu?2 może występuje margiel? odbij w jednym, dwóch miejscach to "odparzenie" i sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 01.09.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 jak narazie widzę ,że tylko mnie dotknęło takie szczęście już coraz bardziej uodparniam sie na te wszystkie niepowodzenia... człowiek się stara , nie oszczedza na materiałach i guzik z tego... jak pech to pech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 01.09.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 o margielu nie ma mowy ...wybrałem najlepszy siany, płukany piasek w okolicy... moim zdaniem to wszystko przez te p.... upały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 01.09.2005 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 o margielu niema mowy...wybrałem najlepszy siany , płukany piasek w okolicyja stawiam na to p... słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 01.09.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 margiel występuje także w cementach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 01.09.2005 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 a tego nie wiedziałem jednak jezeli w całym domu posadzki sa w swietnym stanie upieram się dalej przy słońcu... a przy okazji ile dni mam to wszystko zlewac woda? sprawdzałem ----pogode dalej ma grzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 01.09.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 odbij w jednym miejscu i zobacz czy jest margiel - z tego co pamiętam reaguje on z kwasami( ) może woda lub wpływy atmosferyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Baran 02.09.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Powody są dwa.Po pierwsze-za dużo wody w mieszance betonowej.Po drugie-zbyt szybkie odparowanie wody ze świeżo ułożonej miesznki.Lub połączenie tych dwóch czynników.W miejscach nasłonecznionych - wyższa temp. powietrza niż w pomieszczeniach zamknietych - następuje szybsze odparowanie wody z mieszanki betonowej. Powoduje to skurcz powierzchniowy - rysy, oraz niedobór wody potrzebnej do prawidłowej hydratacji cementu - w efekcie luźna, pyląca warstwa powierzchniowa stwardniałego betonu.W takich warunkach, polewanie wodą należy rozpocząć już po około 5 godz. od ułożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zgudi 02.09.2005 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 tak też robię....tylko ile dni tak naprawdę trzeba podlewać te posadzki, chodzi mi w szczególnosci o balkony i tarassłońce cały czas pali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nazaryjczyk 02.09.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Wpływu na skład mieszanki, pewnie nie miałeś...Sprawa pielęgnacji, też już jakby bez większego znaczenia. Jeżeli popękało, to dalsze lanie wodą już raczej nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 02.09.2005 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Polewanie betonu jest ważne, bo to co zastygło to tylko wierzchnia warstwa. Wewnątrz beton jeszcze zasycha i trzeba go polewać aby nie pojawiały się nowe pęknięcia. to samo w domu trzeba pielęgnować odpowiednio beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts