Senser 01.09.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Nie wiem jak to się powinno fachowo nazywać...ale chodzi mi o namiary na firmy/producentów handlujących wyciągami wentylacyjnymi (kratka + wiatrak) z wiatrakami. Mi akurat potrzebny najprostszy w formie, taki który będzie się włączał i wyłączał z wyłącznika. Nie wiem co wybrać, żeby było wydajnie/dobrej jakości i do znudzenia....nie za drogie... Pomożecie mi coś znaleźć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 1950 01.09.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 dospel.a jak do łazienki to higrosterowalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 01.09.2005 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 dospel. a jak do łazienki to higrosterowalny Czy dobrze kumam, że jak higrosterowalny to taki, który wiruje do momentu uzyskania właściwego poziomu wilgotności?? Ciekawe czy drogie takie cudo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
J_K_K 01.09.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 dospel. a jak do łazienki to higrosterowalny Za "chwilę" też będę tym tematem zainteresowany Aczkolwiek znajomi odradzają ww. jako awaryjne, a polecają rozwiązanie najprostsze - zwykły, podpięty pod oświetlenie, ew. z łańcuszkiem, ew. z wyłącznikiem czasowym. W "Ekspercie Budowlanym" było ostatnio zestawienie cenowo - funkcjonalne. Pzdr JKK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 02.09.2005 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Podobno najlepsze wentylatory łazienkowe są firmy Dekor. Dobre łożyska, więc należą do tych bardziej niezawodnych i cichych. Są też całkiem ładne. Są wersje najtańsze zał/wył., do WC z opóźnionym wyłączeniem regulowany czas, są też dodatkowo z czujnikiem wilgoci, ale ten z czujnikiem wilgoci i wył czasowym kosztuje ponad 200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 02.09.2005 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Pierwszy Dospel chodził u mnie 5 lat. padły łożyska. Kupiłem drugiego Dospela. Kup z wyłącznikiem czasowym ( musisz mieć doprowadzony przewód zasilający światło i drugi bezpośrednio z puszki do "podtrzymania" wentylacji po zgaszeniu światła, i oczywiście "zero") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 02.09.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Silnik tylko na łożyskach(kulkowych) nie na panewkach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 02.09.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja bym proponował wentylator z włącznikiem (ew. włącznik czasowy). Włączniki reagujące na wilgotność czasami są zawodne. Ja miałem taki patent i jak okno w łazience było otwarte to czasami przy dużej wilgotności wentylator się uruchamiał i chdził bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 03.09.2005 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Słuchając waszych opinii, dochodzę do wniosku, na łożyskach i bez bajerów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.09.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Firmy Marley , z wyłącznikiem czasowym i chyba na łożyskach . Testujemy go od 9-ciu miesięcy , jest OK i w dodatku estetycznie wygląda , co nie było dla nas bez znaczenia . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 04.09.2005 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Firmy Marley , z wyłącznikiem czasowym i chyba na łożyskach . Testujemy go od 9-ciu miesięcy , jest OK i w dodatku estetycznie wygląda , co nie było dla nas bez znaczenia . Pozdrowienia - Maxtorka To ten sam "Marley" co rynny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 04.09.2005 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Producentem jest Greenwood Air Management Ltd. Brookside Industrial Estate , Rustington , West Sussex BN 16 3LH http://www.greenwood.co.uk MARLEY Polska Sp.z o.o,ul.Postępu 12 , 02-676 Warszawa jest natomiast importerem . http://www.marley.com.pl Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 04.09.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Polecam wentylatory Venture Industries, przynajmniej trzymają parametry - założone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 07.09.2005 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Polecam wentylatory Venture Industries, przynajmniej trzymają parametry - założone A czy ty sam ich używasz/łeś?? Czy w ich ofercie dostępna jest różna kolorystyka?? Np. chromy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 08.09.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Silnik tylko na łożyskach(kulkowych) nie na panewkach!!! Generalnie różnica polega na tym(jak mi powiedziano w sklepie) że silnik na panewkach (też łożyska ale ślizgowe) są przystosowane tylko do pracy poziomej.Nie powinno się ich montować pionowo. Te na łożyskach kulkowych zaś można montować w dowolnej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 21.09.2005 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Może coś jeszcze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 21.09.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Silnik tylko na łożyskach(kulkowych) nie na panewkach!!! Generalnie różnica polega na tym(jak mi powiedziano w sklepie) że silnik na panewkach (też łożyska ale ślizgowe) są przystosowane tylko do pracy poziomej.Nie powinno się ich montować pionowo. Te na łożyskach kulkowych zaś można montować w dowolnej pozycji. To też ale przede wszystkim jak marnej jakości silnik panewkowy złapie trochę tłuszczu i kurzu i to zapaćka panewki- jest możliwośc zblokowania(zatarcia mazią) osi wirnika a to w najgorszym przypadku oznacza spalenie uzwojenia i ew. pożar. Było już parę takich przypadków. Jeżeli już taki wentylator z silnikiem panewkowym ( bo cichszy) to do pomieszczeń w których nie wystąpi powyższe. A trwłość takiego silnika zależy od typu panewek. Najtrwalsze panewki z weglików spiekanych autosmarujące. Tylko jak to sprawdzić przed zakupem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krk women 19.01.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam. Jaki wentylator polecacie na sufit do łazienki?Łazienka 11 m2 pod skosem- najwyższa wysokość 2,60 ok 1m a potem skos 40 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.05.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Może taki http://www.nesos.pl/go/_info/?id=4386&partner_id=59595959&code=b8fe21dc89887ca2cfeee1f5b320c4ab Albo taki http://www.venture.pl/index.php?symbol=produkty.htm&idkat=36&idpodkat=117&show=19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts