Cezarr 02.09.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 WitamIle płaciliście za skrzynkę elektryczną (+uzbrojenie), w której będzie licznik?Wykonawca, któremu zleciła ZE wybudowanie przyłącza chce ode mnie 550 zł. Miała to byc najtańsza skrzynka. Jak ma tez wygladac rozliczenie za nią- płacę jemu, czy dla ZE, a ZE wykonawcy?Facet od poczatku mi się nie podoba i prubuje mnie naciągać. Podpowiedzcie jak to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.09.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witam!!! Za przyłącze elektryczne o mocy 16 kW płaciłem w energetyce 2,5 tys. Od razu kupiłem w energetyce skrzynkę elektryczną i z montarzem zapłaciłem za nią tysiąc złotych wiec jeżeli masz za 550 to się nie zastanawiaj Wszystko płaciłem energetyce, która przysyłała mi faktury pocztą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 06.09.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A to ciekawe. U mnie za skrzynkę i za wszystko płaci ZE. Mój koszt to kabel od skrzynki do domu. i oczywiście ok. 100 zł od zamówionego kilowata.I tak powinno być w całej naszej kochanej Polsce. Nie dajcie się robić w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.09.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam! Te 2,5 tys to opłata przyłączeniowa za 16kW. Takie stawki ma energetyka i nic się na to nie poradzi. Aco do zakupu skrzynki u nich to rzeczywiście troche drogo to wyszło ale mądry Polak po szkodzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 06.09.2005 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A to ciekawe. U mnie za skrzynkę i za wszystko płaci ZE. Mój koszt to kabel od skrzynki do domu. i oczywiście ok. 100 zł od zamówionego kilowata.I tak powinno być w całej naszej kochanej Polsce. Nie dajcie się robić w balona. Wkrótce będe miał podobną sytuację, więc dla pewności dopytam - skrzynka jest na koszt ZE (ja płacę za zamówione kW i nic więcej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.09.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam Podlegam pod Energetykę w Opalenicy i tam płaci się opłatę przyłączeniową za każdy kW. Nie pamietam ile to było ale coś około 150 zł za każdy kW. Skrzynkę trzeba sobie zrobic na własny koszt lub można ją zamówić w enegetyce. Ja tak zrobiłem i razem z robocizną zapłaciłem za nią tysiac złotych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrusiek 06.09.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam Podlegam pod Energetykę w Opalenicy i tam płaci się opłatę przyłączeniową za każdy kW. Nie pamietam ile to było ale coś około 150 zł za każdy kW. Skrzynkę trzeba sobie zrobic na własny koszt lub można ją zamówić w enegetyce. Ja tak zrobiłem i razem z robocizną zapłaciłem za nią tysiac złotych. Pozdrawiam Ok, dzięki. Ciekawe czy wszystkie ZE podchodzą do tego teamtu jednakowo. Ja podlegam pod Konstancin Jez. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 06.09.2005 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 a jednak nie wszystkie ZE daja skrzynke...place za kilowaty, a skrzynka we wlasnym zakresie...cena w hurtowni 450zl z a waska skrzynke ze zbrojeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 07.09.2005 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ZE Jeziorna za skrzynkę nie płaci, sam musiałem ją kupić. Dziwne, że w innych ZE jest inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 07.09.2005 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Co kraj (ZE) to obyczaj, a nawet w tym samym bywa różnie. U mnie wyglądało to tak: ZE postawił mi w granicy działki skrzynkę ZK (złącze kablowe). Pojechałem do nich i rozmowa wyglądała mniej więcej tak:JA: Chciałbym podłączyć się do tej skrzynki z RB.ZE: Do tej nie można, trzeba obok postawić drugą skrzynkę (ZP - złącze pomiarowe)JA: A kto ma to zrobić?ZE: Oczywiście Pan.JA: Ale w umowie mam, że to ZE wybuduje ZKP (kablowo pomiarowe).ZE: Niemożliwe, proszę pokazać umowę. No faktycznie.... Ciekawe kto przygotował taką umowę? Ach to ja to zrobiłem.... No cóż, skoro tak jest w umowie to tak musi być. Musimy wymienić skrzynki. No i tak się stało. Mam już obie skrzynki w granicy! Oczywiście wszytko to trwało dużo dłużej niż przytoczony tu dialog ale w końcu zakończyło się po mojej myśli.Życzę wszytkim dużo cierpliwości w kontaktach z ZE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimi31 07.09.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Super dialog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes0204 15.09.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2005 my za samą skrzynkę daliśmy 1300 zł, a przyłącze musieliśmy wykonać sami bo w powiecie skończył się przydział kabla na tamten rok, docelowy prąd założyli nam po 9 miesiącach. więc nie macie tak żle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.09.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 my za samą skrzynkę daliśmy 1300 zł, a przyłącze musieliśmy wykonać sami bo w powiecie skończył się przydział kabla na tamten rok, docelowy prąd założyli nam po 9 miesiącach. więc nie macie tak żle Ja pier.... Jak się to czyta to się nóż w kieszeni otwiera. Biedna energetyka. Kabel im sie skończył haha Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Aco do ceny skrzynki to jestem w szoku. Myślałem że tak przepłaciłem, że się wiecej nie da. A jednak. Cena prądu budowlanego też mnie rozwala. Przyznano mi taryfę C11 i płacę 50 zł na miesiąc stałej opłaty!!! A Wy ile płacicie za prąd na budowę???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matti 16.09.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 my za samą skrzynkę daliśmy 1300 zł, a przyłącze musieliśmy wykonać sami bo w powiecie skończył się przydział kabla na tamten rok, docelowy prąd założyli nam po 9 miesiącach. więc nie macie tak żle Ja pier.... Jak się to czyta to się nóż w kieszeni otwiera. Biedna energetyka. Kabel im sie skończył haha Nie wiem czy się śmiać czy płakać. Aco do ceny skrzynki to jestem w szoku. Myślałem że tak przepłaciłem, że się wiecej nie da. A jednak. Cena prądu budowlanego też mnie rozwala. Przyznano mi taryfę C11 i płacę 50 zł na miesiąc stałej opłaty!!! A Wy ile płacicie za prąd na budowę???? Pozdrawiam No tak czytam i popatrzylem w moje rachunki stalej oplaty mam 42zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.09.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 No tak czytam i popatrzylem w moje rachunki stalej oplaty mam 42zl To też masz sporo. Tak się zastanawiam........czym się różni przesył takiego prądu budowlanego od przesyłu prądu docelowego???? Kurcze więcej swobodnych elektronów puszczają czy co?? A może go szybciej puszczaja??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 30.05.2015 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 Jestem zdziwiony, że niektóre Wasze skrzynki elektryczne są aż tak drogie. Ja nie zapłaciłem nawet połowy z tego. Wow, nie szkoda Wam pieniędzy? Przez 10 lat mogło się coś pozmieniać w cenach I nie wszedłem na proponowaną stronkę jakby co!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts