Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma takie schody???

PaulaG

Recommended Posts

Witam wszyskich cieplutko! Szukam dobrego, solidnego no i oczywiście niedrogiego wykonawcy schodów z Warszawy i oloic: Jabłonna, Chotomów, Legionowo. Myślę, że znane firmy odpadają, bo niestety ich ceny powalają......

Mają to być schody z drewnianymi stopniami i metalową konstrukcją. Projekt schodów mam już gotowy – stopnie i cała konstrukcja pozostanie niezmieniona, natomiast poręcz będzie inna niż w projekcie. Czy ktoś z Was robił już i użytkuje ażurowe schody? Czekam na jakieś namiary....

Pozdrowionka :D :D :D

Witam,

Od kilku lat uzytkuje schody Rintal (krecone, kacze). Zmontowane samodzielnie, niezle to wyszlo i co najwazniejsze, mija juz chyba 5 rok - trzyma sie kupy. Cena nie byla powalajaca, tez nie z tych najtanszych. W sam raz. Szkielet stalowy (na rurce :-)) stopnie lite bukowe (byla opcja sklejki bukowej). Pomogli przy projekcie, najwazniejsze bylo dokladne zwymiarowanie dziury (w stropie).

Sprawdzilem - w Centralnej Polsce sa placowki tej firmy - polecam - http://www.rintal.pl

pozdrowka - Q

Witam wszyskich cieplutko! Szukam dobrego, solidnego no i oczywiście niedrogiego wykonawcy schodów z Warszawy i oloic: Jabłonna, Chotomów, Legionowo. Myślę, że znane firmy odpadają, bo niestety ich ceny powalają......

Mają to być schody z drewnianymi stopniami i metalową konstrukcją. Projekt schodów mam już gotowy – stopnie i cała konstrukcja pozostanie niezmieniona, natomiast poręcz będzie inna niż w projekcie. Czy ktoś z Was robił już i użytkuje ażurowe schody? Czekam na jakieś namiary....

Pozdrowionka :D :D :D

Witaj

Ja mam od soboty piekne schody. Robił mi je stolarz a nie jakaś znana firma, ale stolarz który robi tylko schody i nic więcej. Robi schody do Niemiec, niedawno robił do Lwowa. Zrobi każde schody z drewna - nawet takie gięte, kręcone. Montaż - ekipa full professional. Jest z okolicy Radzynia Podlaskiego, ale robi w całej Polsce. Ja mam dom pod W-wą więc nie ma problemu.

Jeżeli Cię to interesuje to daj znać

pozdr

RyMario

Aha jeszcze jedno. Nie wiem czy zrobi samą konstrukcję metalową. Musiałabys się dowiedzieć. Co do moich schodów cena nie była niska - 9 tys. PLN. Dlatego tak duzo bo moje schody są wyjątkowo szerokie - 120 cm i był potrzebny grubszy materiał. Gdyby to były schody szerokości ok 90 cm to cena byłaby ok. 7 tys. Materiał - dąb.

pozdr

RyMario! A czy ten Twój stolarz robi też schody na betonie? tzn czy okłada drewnem schody betonowe? Jeśli tak, to prześlij proszę jego namiary również do mnie. Jeśli wiesz coś o stawkach, jakie bierze, to też poproszę o jakieś info.

Dziękuję!

Robi również schody betonowe, tzn. obkłada je drewnem (przynajmniej robił). O stawki musisz sama zapytać. Przesłałem info na priva.

pozdr

Mariusz