Jerzysio 02.09.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ...a może Redakcyja ogłosi konkurs na : "FORUMOWEGO MISTRZA ORTOGRAFII" !?? ..chyba warto uhonorować tych, którzy z polszczyzną są za pan brat ? Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Swego czasu gdzieś,kiedyś był konkurs na popełnienie największej ilości błędów ortograficznych w jednym wyrazie bez zmiany fonetyki.Wygrał chyba : - fshut - (wschód) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 ...a może Redakcyja ogłosi konkurs na : "FORUMOWEGO MISTRZA ORTOGRAFII" !?? ..chyba warto uhonorować tych, którzy z polszczyzną są za pan brat ? Pozdro J Popieram. Piękny nasz język polski umiera w męczarniach kaleczon, trzeba ratować to, co się jeszcze ostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.09.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ale wątpię, żeby znalazł się chętny w Redakcji do sprawdzania naszych wypocin pod względem ortografii, gramatyki, stylistyki, to przecież chyba najgorszy element pracy pedagogicznej... Sprawdzanie prac domowych. Ale może... dla idei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.09.2005 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 ....nio, może w ramach propagowania czystości języka polskiego uda się nakłonić Redakcyje J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 03.09.2005 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 to przecież chyba najgorszy element pracy pedagogicznej... Tak, masz racje. Gdy po raz dwudziesty widzisz curka to zaczynasz watpic w swoje oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 ja mam udokumentowana dysleksje i dysgrafie.... nie biore udziału w konkursie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.09.2005 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 ...jesteś zwolniony J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.09.2005 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 ....nio i co Droga Redakcyjo ?Będzie konkurs czy nie !??PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotrzu 19.11.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 witam Pomysł elegancki - zainteresowanie cieniutkie Szkoda wielka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 21.11.2005 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 ..widać piękno języka polskiego to "chljebek powszedni".... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.11.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 nie ma w redakcji chetnego do sprawdzania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.11.2005 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 ...a dzisiaj w "3" mówili na temat ortografii w internecie.....to jest tragiczne co się teraz wyprawia..... ....za 10-15 lat normą będzie :poszłem, włonczyłem, etc..... J ....a może chociaż listę najcześciej usłyszanych ( w radio i tv ) błędów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.11.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 J nie pisze się "poszłem" tylko "poszendłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 30.11.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Kiedyś opowiadała mi znajoma (jest kierownikiem dużego sklepu spożywczego) jak zobaczyła opis produktu: łutka Długo zastanawiała się co to oznacza. Okazało się, że chodzi o UDKA. A mnie spotkało coś takiego: Tłumaczyłem pewnej osobie jak ma wypełnić kwestionariusz rozliczenia polis. Ponieważ ów człowiek miał jedną polisę więc mowię mu wyraźnie: W rubryce OD prosze napisać numer polisy, a w rubryce DO - należy wpisać do którego numeru polisy się rozliczasz - w tym przypadku do tego samego numeru. Po chwili otrzymałem wypełniony kwestiunariusz. W rubryce DO widniało jak byk: "do tego samego numeru" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 06.12.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Znajoma brata na swojej stronie internetowej, gdzieś na froncie napisała dźwi - pierwszy do księgi gości wpisał się pewien nauczyciel, z prośbą by poprawiła na drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.12.2005 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 ...a jakże nagminne pisanie jest np. 30 tyś. ...no chiba co chodzi o poezje : ..30 TYŚ Luba Ma lat na wygnaniu była..... wtendy jest okiej J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 16.12.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Albo Oś. Lecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.12.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Albo Oś. Lecha Kasiu - bo tu chodzi o pewną część ciała jakiegoś Lecha, na którą (ze względu na podobieństwo kształtu) Nazywa ośką lub osią. Stad Oś Lecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts