mazb 02.09.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Gazownia za przyłącze gazoiągu pod granice posesji obliczyla mi na 3000 pln. Do tego muszę jeszcze dodać około 15metrow od granicy do domu.Zaczolem się zastanawiać nad zamontowaniem podziemnego zbiornika na gaz.Co o tym myślicie ?? Na co się zdecydować ?? Gaz używany będzie do dogrzewania domu - głownie nastawiam sie na kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izela 02.09.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Zapytaj się jeszcze kiedy cię podlączą. Nie raz długo się czeka.Gdybym miała wybierać to wybrałabym gaz z gazowni. Gaz z butli jest droższy i dodatkowo masz butlę w ogodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazb 02.09.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Z terminem przylaczenia nie ma problemu - październik b.r., tylko że wstrząsneła mną opłata przyłączeniowa Od gazociągu do granicy mojej działki obliczyli 58metrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 02.09.2005 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 podłączaj sie do gazowni i sie nie zastanawiaj , to inwestycja na lata , ja wiele bym dał za mozliwość gazu z rury , bo tańszy , bo bez butli, bez dzierżawy zbiornika , bez dostaw gazu , same zalety mimo wyższych kosztów inwestycyjnych za podłączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 04.09.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Miałem 7 lat butle z SHELLA i nareszczie mam gaz z gazowni to jaki pobiera haracz zf. Shell to zgroza ...słowem droga i nieelastyczna firma podobnie jak ich stacje benzynowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 04.09.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Z terminem przylaczenia nie ma problemu - październik b.r., tylko że wstrząsneła mną opłata przyłączeniowa Od gazociągu do granicy mojej działki obliczyli 58metrow. Witam !!! 3 tyś za 58 metrów gazociągu to dla ciebie wstrzasająca kwota ??? -nie przesadzaj !!! Spróbuj zapytać w jakiś firmach ktore robią takie rzeczy to zobaczysz ile ci zaspiewają . Nie zastanawiaj się tylko "bierz tą rurę" . pozdro D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazb 05.09.2005 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 No to dylemat rozwiązany Dzięki za pomoc w pojęciu decyzji ! Mialem z tym problem gdyż znajomi wbili mi klina że taniej wychodzi z butli bo jakość gazu jest lepsza (gazownia ponoć czasami puszcza powietrze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 05.09.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Witam,W sprawie "puszczania powietrza" przez gazownie:Moj kolega montowal piec w pizzerni: godz. 8 rano dziala lux, 12 w poludnie dziala lux, 15 po poludniu - piec sie wylacza automatycznie.Co sie dzieje? Ano ludzie gotuja obiady i drastycznie zwieksza sie zapotrzebowanie na gaz. Aby utrzymac cisnienie w sieci gazownia daje "doladowanie" - azotem.To bylo tak przy okazji.PozdrawiamMirekPS.Ale i tak bierz gazownie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 05.09.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Mnie gazownia za niecałe 100m wyliczyła na 17 000 zł! Komentować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazb 05.09.2005 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Mnie gazownia za niecałe 100m wyliczyła na 17 000 zł! Komentować?? Pocieszyles mnie Jade dziś zawieść umowę do gazowni. PS: Czemu tyle ci wyliczyli ?? Każda gazownia ma inny przelicznik na instalacje ?? U mnie z m.b. gazociągu kasują 28 netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.09.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Ja mam już butlę i jak tylko gazownia krzyknęła, że podłączą to postanowiłem się przenieść, mimo, że zbiornik mam własny i gaz kupowałem po ok. 1,- zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 05.09.2005 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Ja mam już butlę i jak tylko gazownia krzyknęła, że podłączą to postanowiłem się przenieść, mimo, że zbiornik mam własny i gaz kupowałem po ok. 1,- zł Mi obecnie z oplatami przesylowymi i abonamentami + oplatami stalymi wychodzi GZ od 1,09-1,3/m3 brutto ( im mniej zuzywam tym drozszy 1m3) To czegos nie rozumiem skoro miales tak tani gaz z butli o wiekszej kalorycznosci niz GZ po 1 zł brutto (bo chyba o cenach brutto mowimy gdyz jestesmy na forum dla indywidualnych inwestorow wiec takie ceny nas interesuja) to po co przechodzisz na ziemny???? Czyz kalorycznosc 1 l gazu z butli nie rowna sie kilku m3 GZ??? (a przy okazji to ciekawe ilu bo nie pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.09.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Butla tez kosztuje. Nie wiem jak z tymi kalorycznościami ale wiem jedno, pierwsza zima kosztowała mnie 4 kpln a ludzie z GZ zadko płaca za zime więcej niż 3 kpln. To 1 kpln wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 05.09.2005 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 wiec moze masz strzasnie gazozerny kociol lub duze straty cieplne???Obserwuje temat gazu i gazu z butli o z tego co ludzie pisza an forum to wynika ze srednio na zime spalaja jakies 2000-2500 l gazuA Tobie wychodzi 4000 litrow????? no bo 1 l = 1 PLN Moze problem tkwi w czym innym i jak bedziesz mial GZ to tez bedziesz duzo placil za gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 05.09.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 PS: Czemu tyle ci wyliczyli ?? Każda gazownia ma inny przelicznik na instalacje ?? U mnie z m.b. gazociągu kasują 28 netto. Ceny są chyba z sufitu, ale na pewno zależą od rejonu Polski. Ja mieszkam pod Warszawą. Za wodociąg płaciłem ok 40/m.b. - cena tu przyzwoita. Za gaz chcą więcej, a gazownia ma chyba jeszcze bardziej "promocyjnych" wykonawców, skoro za 100m wyszło im 17 000. W życiu tyle nie zapłacę! Tak że te 28 u was, to tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 05.09.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Gazownia - mimo, że opłaty przyłączeniowe itp. ale gaz z rury wychodzi i tak taniej niż z butli, jak by nie liczyć i kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 05.09.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 no ale jak ktos ma gaz za 1 zł/litr to chyba nie zupelnie GZ jest tanszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.09.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 No niestety, pierwsza zima, suszenie, wygrzewanie, długa była i mroźna i tyle poszło. Poza tym wtedy jeszcze nie wiedziałem, że na wolnym rynku gaz jest tyle tańszy i kupiłem gaz w orlenie (o ja głupi !!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 05.09.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Ja mysle ze nie jestes glupi tylko jestes bardzo cennym klientem dla PKN Orlen Ktos musi w koncu zapracowac na "skromne" pensyjki i jeszcze "skromniejsze" odprawy za kilka dni pracy prezesa. Ponadto ktos musi zaplacic za wszystkie programy lojalonosciowe, upominki, nagrody no i co tydzien Mercedes (ostatnia promocja letnia) A ludziom trzeba wmowic ze produkty PKN Orlen sa dlatego drogie gdyz sa bardzo wysokiej jakosci . Ja szerokim lukiem mijam stacje Orlenu BP i Shella. Oczywiscie tez nie tankuje na przyzakladowych dystrybutorach gdzie paliwo sprzedaja o 50 groszy taniej lub przelewanych z baku zza wschodniej granicy ale raczej kupuje na sprawdzonych nie sieciowych stacjach (poza JEtt) lub na 100% samoobslugowych stacjach czyli Neste czy Carrefour Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 05.09.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Dzięki za pociechę. Tylko kosztowało mnie to 2300 l x 0,40 zł = 920,- zł.Dość kosztowna nauka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts