pattaya 02.09.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Będzie u nas drewniany taras.Wytyczyłem.Wkrótce wykopki i murowanie ścianek ,na których będą leżały legary.I tu pojawia się pytanie:-Jak je przymocować do ścianki z bloczków fundamentowych?Pewnie wypadałoby położyć na bloczkach papę lub folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 02.09.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 po mojemy to pewnie tak jak z murłatą (papa i śruby). Jakie masz wymiary legarów ?Robicz ławę pod ścianki ?Z czego murujesz ścianki ?Robisz chudziak czy tylko sam piasek ? Pytam bo planuje u siebie też taki taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2005 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ale przy murłacie jest wieniec i w nim zatopione śruby.Mam pochyły teren,także wylewam płytkie ławy,na nich ścianki z bloczków fundamentowych.W środek pospółka.Na ścianki legary (pewnie 6*10,albo 8*10) i deski 1,5 cala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 02.09.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 sruby dajesz pomięszy bloczki w zaprawę.Ja tam mam zrobiony dach na budynku gospodarczym. Nie mam wieńca bo budynek jest ankrowany tylko sruby mieszy putaki w ostatniej warstwie pustaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nazaryjczyk 02.09.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Słyszałem, że ośmiorniczka jest niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2005 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Słyszałem, że ośmiorniczka jest niezła. To ,rozumiem,dowcip? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nazaryjczyk 02.09.2005 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Taki niewinny żarcik. Koniecznie chciałem się przyłączyć do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2005 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Może zajrzyj do "Wnętrz"?Posłuż komuś radą z doborem papieru toaletowego (Krapkowice) do toalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nazaryjczyk 02.09.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Czyżbyśmy znali Mettsę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.09.2005 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Czy może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł,sugestię?bzadoWidzę w tym jeden słaby punkt.Murłata ma przeciętnie 12-15cm szerokości.A legar pod taras 5-6cm.Pojawi się pewnie problem z ustawieniem śrub w jednej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzado 03.10.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 Czy może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł,sugestię? Podczas murowania ostatniej warstwy bloczkow najpierw murujesz bloczki skrajne (przy scianie i na zwenetrznej lawie) Na to kladziesz late o przekroju takim jak legar (np 5x5) z wwierconymi srubami (kotwami) po czym murujesz pozostale bloczki. Wtedy masz zachowana symetrie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts