rafałek 02.09.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Czy są drzwi okucia do drzwi balkonowych które można by otwierać z obu stron i blokować od środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 02.09.2005 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Czy są drzwi okucia do drzwi balkonowych które można by otwierać z obu stron i blokować od środka? Co dla Ciebie oznacza"otwierać z obu stron"? Potrzebujesz czasem zatrzasnąć balkon za sobą czy konieczny jest zamek na klucz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.09.2005 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Tak - coś w tym stylu. Problem nie jest mój tylko znajomej z pracy. Chodzi o to by wychodząc z balkonu do ogrodu mogła zamknąć drzwi za sobą by np przeciąg nie hulał po domu, a po powrocie chciałą by je bezpiecznie zamknąć od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 02.09.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Ja stosuję przyssawkę Wyjaśniam że nie jestem kosmitą . W komplecie garnków mam taką małą przyssawkę - chyba do podnoszenia jakiś pokrywek bez uchwytów. Taką przyssawkę przysysam do szyby drzwi bankonowych od zwnątrz. W efekcie mam taką jakąś roczkę z zewnątrz. Da się drzwi zamknąć. Mimo żę nie są zamknięte na klamkę to na tyle dokładnie są dopasowane i ciężke że przeciąg ich nie otwiera. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgrob 02.09.2005 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Jest coś takiego. Ja w swoich drzwiach tarasowych posiadam zamknięcie(nie na klucz) Jest to mały metalowy element na drzwiach wraz zmechanizmem w środku. Drzwi i okna firmy Thermoplast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.09.2005 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Jest coś takiego. Ja w swoich drzwiach tarasowych posiadam zamknięcie (nie na klucz) Jest to mały metalowy element na drzwiach wraz z mechanizmem w środku. Drzwi i okna firmy Thermoplast Możesz to coś bardziej opisać? I czy przy zamknięciu od środka nie da się tego otworzyć z dworu (włamanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surfi 02.09.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Tak - coś w tym stylu. Problem nie jest mój tylko znajomej z pracy. Chodzi o to by wychodząc z balkonu do ogrodu mogła zamknąć drzwi za sobą by np przeciąg nie hulał po domu, a po powrocie chciałą by je bezpiecznie zamknąć od środka. Potrzebny jej zatrzask balkonowy z pochwytem. Rozwiązanie stosowane przez producentów zarówno w PCV jak i balkonach drewnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 02.09.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Z zewnątrz jest to taki mały uchwyt do pociągnięcia drzwi i zatrzaśnięcia a cały mechanizm to zwykły bolec zamontowany w skrzydle i zatrzaskujący się w takim sprężynowym gnieździe na ościeżnicy. Przy powrocie z ogródka należy lekko pchnąć drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 02.09.2005 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 02.09.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Sa ! kazdy producent okuc je ma . Tylko duzo producentow okien i drzwi nie znaja tego , nie chca znac lub tez nie informuja sie . Sa nawet zmmki 3-pkt. , klamki zewnetrznne dostosowane do rolet . Sam juz to nieraz montowalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 02.09.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Są też drzwi balkonowe potocznie zwane werandowymi z zamkiem na klucz cena X 2 zwykłych drzwi balkonowych ,zatrzask balkonowy o którym pisaliście wcześniej jest to funkcjonalne rozwiązanie w formie przymyku ,a nie ma mozliwości zamknięcia drzwi balkonowych od zewnątrza na stałe. Drzwi werandowe różnią się tym od normalnych dzrwi balonowych że mają szerszy profil ościeżnicy coby mógł sie zamek zmieścić z klamką i zawiazy mają solidne takie jak np w aluminiowych drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 zamontowanie klamki zarowno od wewnatrz jak i od zewnatrz zawsze wymaga szerokiego profila w skrzydle (tzw. drzwiowego)Nie ma koniecznosci wykonywania takich drzwi jako drzwi wejsciowych z zastosowaniek zasuwnicy drzwiowej z zamkiem. O ile dobrze pamietam Siegenia ma specjalnie do tego celu przystosowane zasuwnice tak by z obu stron bylo mozliwe zamontowanie klamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 05.09.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 zamontowanie klamki zarowno od wewnatrz jak i od zewnatrz zawsze wymaga szerokiego profila w skrzydle (tzw. drzwiowego) Nie ma koniecznosci wykonywania takich drzwi jako drzwi wejsciowych z zastosowaniek zasuwnicy drzwiowej z zamkiem. O ile dobrze pamietam Siegenia ma specjalnie do tego celu przystosowane zasuwnice tak by z obu stron bylo mozliwe zamontowanie klamek ten profil " szeroki " ma wraz z wregami 102 mm. szerokosci . do tego sa zamki 3-pkt. o gl. ok. 45 mm. okucia antywlamaniowe do drzwi alu. lub . pcv . sa zewnetrzne splaszczone klamki do drzwi z roletami . pasuje to wszystko nawet do 2-skrzydlowych drzwi balkonowych . pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts