AAgnieszk 02.09.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 CZy ktoś buduje Oriona z firmy Domus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 05.10.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Ja buduję, a cały wątek o Orionie kontynuowany jest już od ponad roku. http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33169 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 05.10.2005 15:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam! Nurtuje mnie wygląd schodów bo wydaje mi sie ze znajdują one w jadalni . CZy w zawiązku z tym nie jest zbyt ciasno? Proszę o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 06.10.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 Na razie zamiast schodów mam drabinę, więc nie odpowiem, ale ja po wprowadzeniu kilku zmian (zlikwidowałam wykusz w jadalni, przejście między jadalnią, a pokojem dziennym oraz spiżarkę na rzecz szafy wnękowej w przedsionku) na pewno na ciasnotę w kuchnio-jadalni narzekać nie będę . Zmiany te podyktowane były zwiększeniem ustawności pomieszczeń. Fotki dopiero zamierzam poczynić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 06.10.2005 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2005 witam, coz...wykusz w jadalni stanowi glowna atrakcje , no i te przejscia z salonu do jadalni i dalej do kuchni, tego napewno nie zmienie, ale nurtuje mnie wyglad holu i schodow....czy beda zabudowane, dwubiegowe?pozdrowienia.aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 07.10.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Wszystko jeszcze zależy od indywidulanego charakteru działki i od własnych upodobań. Też chciałam mieć komunikację między salonem a kuchnią, ale zwyciężył praktycyzm (niechęć do zapachów przenikających z kuchni i poprawienie ustawności). Z kolei strona działki, gdzie miałby być wykusz, nie odpowiadała nam, ale jeśli masz stamtąd piękny widok, jasne zostawiać. W naszym przypadku zaczęliśmy także liczyć koszty i bez wykusza jadalnianego oraz balkonu nad nim, jest po prostu taniej (dwa balkony mi wystarczą). Poza tym zobaczysz, jak się buduje w praktyce, a jak zaczniesz się meblować...Kominek w salonie "ląduje" na środku pomiędzy drzwiami od holu i od kuchni. Są kłopoty z ustawnością, inwestorzy, którzy się już urządzali mieli dylematy. Kuchnia zaś w takiej wersji jest mała. Do zabudowy pozostaje sciana od frontu i to też z oknem, bo naprzeciw masz drzwi, na kolejnej wykusz, a reszta jest otwarta. No i schody. Bieg ich zaczyna się w jadalni. Projekt ich, to jednak już też sprawa indywidulana. Z sypialni, z góry prosto do jadalni na śniadanie . Tak naprawdę to wszystko zależy od tego, co się lubi. Wielbiciele otwartych przestrzeni nie zgodzą sie nigdy z tymi, którzy je zamykają. A słońce pięknie świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 11.10.2005 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Coz, zakup dzialki jeszcze przed nami nastapi lada miesiac i rzeczywiscie trudno powiedziec o ewentualnym ustawieniu oriona wzgl.stron swiata itp. czekam na zdjecia holu i schodow - tego jestem najbardziej ciekawa, czy schody w orionie moga byc dwubiegowe bo wydaje mi sie ze takie sa w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 12.10.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 Hol mogę sfotografować, ale tylko z drabiną , bo do schodów jeszcze droga daleka. My planujemy dwubiegowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 13.10.2005 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Z niecierpliwoscia czekam na zdjecia, prosze tez o podanie wymiarow kuchni. Kiedy zamierzacie zamieszkac w tym pieknym Orionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 14.10.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Na znam wymiarów swojej kuchni, bo pokombinowaliśmy z nią. O zmianach wspominałam wyżej. Planujemy zamieszkać w przyszłym roku, ale plany weryfikuje życie. Finanse też mieliśmy zaplanowane, ale dawno temu zostały przekroczone . Zdjęcia zamieszczę wkrótce. A może tu się włączysz? http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33169 . Tam jest więcej ORIONOWICZÓW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 16.10.2005 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 No wlasnie, finanse.Zastanawiamy sie czy 100 tys.wystarczy by moc wprowadzic sie do oriona przy min.wykonczonych pomieszczeniach tzn.kuchnia,mala lazienka pokoj,moze dwa na gorze i tyle....na poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 16.10.2005 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 100 tys. i zamieszkać? No, co Ty. Nie ma takiej możliwości. Chyba, że robocizna Cię nie kosztuje. Ale to i tak za mało. Tyle, to starczy Ci na stan surowy otwarty. Same formalności z podłączeniami "zjadły" nam ponad 14 tys. , a uzbrojenie było przy granicy działki. Kosztu zakupu działki nie liczę, bo to sprawa indywidualna. Obawiam się, że drugie tyle może również nie starczyć na wykończenie, chyba, że wersja będzie naprawdę minimalistyczna, ale to oznacza mieszkanie na budowie. Fakt, że regiony w Polsce różnią sie cenowo (nam przyszło słono płacić) i wszystko zależy od sposobu budowania (nam firma), ale nawet gdybym zdjęła te koszty, to sama stówka, to i tak stanowczo za mało. Też jestem roczarowana kosztami. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 23.10.2005 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witaj agana,temat kosztow jest jednak najbardziej bolesny najprawdopodobniej dopiero na poczatku przyszlego roku kupimy dzialke i do tego czasu oczywiscie projektu nie zakupimy, jednak orion jest wciaz na 1 miejscu biorac pod uwage 2-spadowe dachy. Blisko naszego obecnego domu sa dwa oriony 1 i bedziemy mogli osobiscie sie przekonac jak tam jest w srodku.Wydaje mi si, ze najbezpieczniejszym sposobem by pozniej nie zalowac jest obejrzenie realizacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agana 23.10.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2005 Witam moją imienniczkę .Jasne. Jak tylko masz okazję obejrzeć dom na żywo i porozmawiać z inwestorami na pewno ułatwi Ci, to podjęcie decyzji. My nie mieliśmy tej szansy, bo większość projektów o których wiedzieliśmy powstawała na południu Polski, a od nas to ponad 500 km. W pobliżu nie odnotowaliśmy ORIONA. Konsultacje jednak na forum pozwoliły nam upewnić się w trafnej decyzji. Życzę powodzenia w podejmowaniu wyzwania, jakim jest budowanie. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domi 24.06.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Witam Mam pytanko jak robiliście dach to mieliście jakis problem z dachem w konstrukci czy robiliście zgodnie z projektem? Pozdrawiam domi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts