Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Radiostacja i jej wpływ na ....

yaro29

Recommended Posts

Stefanowo - wieś na południowym skraju Lasów Sękocińskich, przy czerwonym Podwarszawskim Szlaku Okrężnym. W pobliżu maszt Radiostacji Raszyńskiej zbudowanej w 1931 r. przez firmę Marconi i będącej wówczas najsilniejszym nadajnikiem Europy. Obecnie transmituje program Polskiego Radia.

Czy taki opis w przypadku domu położonego w w/w wsi powinien mi dac o myslenia? tzn czy mozna sie obawiac jakiegos długofalowego negatywnego wpływy na zdrowie??

Pozdr.

Stefanowo - wieś na południowym skraju Lasów Sękocińskich,

skraju.... toz to chyba do tego skraju to jest z kilometr

W pobliżu maszt Radiostacji Raszyńskiej zbudowanej w 1931 r. przez firmę Marconi i będącej wówczas najsilniejszym nadajnikiem Europy. Obecnie transmituje program Polskiego Radia.

ten maszt jest dokładnie w Łazach, wiec jest do niego jakies z 5 kilosów, to juz blizej mają Ci z Magdalenki.

Co do fal to nie powiem, bo sie nie znam :) na pewno to zdrowe nie jest,

Ten maszt to znowu taki duzy nie jest cos koło 130 m wysokosci. Mam znajomą co mieszkała kiedyś ok 10 km od masztu w Gabinie ( puki stał ) takie tam maleństwo, ponad 640 m to zanim pobudowli ten maszt to miała mnóstwo robactwa na działce... mrówki, ule... po wybudowaniu wszystko znikneło...

Czy taki opis w przypadku domu położonego w w/w wsi powinien mi dac o myslenia? tzn czy mozna sie obawiac jakiegos długofalowego negatywnego wpływy na zdrowie??

Co do fal to nie wiem, natomiast wiem, ze stracisz mnóstwo zdrowia i nerwów jak bedziesz chciał sie dostać do Warszawy z rana aleją krakowską :lol:

Co do fal to nie wiem, natomiast wiem, ze stracisz mnóstwo zdrowia i nerwów jak bedziesz chciał sie dostać do Warszawy z rana aleją krakowską :lol:

licze sie z tym niestety :(

przy czym wydaje mi sie ze z kazdej strony dojazd do centrum czy to od raszyna czy marek czy łomianek będzie sie przedstawiał podobnie. Tu teoretycznie mam jeszcze możłiwosć dojazdu przez piaseczno do ul. Puławskiej (na szczescie na razie oboje z zoną pracujemy na mokotowie) oraz dojazd przez Dawidy. Moze niezbyt ciekawe alternatywny ale zawsze jakies...

A tak na marginesie moze przydała by sie sonda na temat które trasy dojazdowe do wa-wy sa najbardziej zakorkowane?? ciekawe jakie wyszłyby wyniki z poszczególnych dróg wjazdowych.

Ja swego czasu jezdziłem do pracy z otwocka jeszcze nie zmodernizowanym wałem międzyszyńskim. Dojazd na 8 czy 9 rano to było ok 1,5h teraz max 50min.