szuszkin 03.09.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Mam zamoar w tym roku zamontować jako szambo 3 zbiorniki z atestem z PE.wW następnym roku dorobić złoże biologiczne zgodnie z opisem z Muratora z 1996 roku,lub zainstalować rury rozsączające.Czy będzie to można przeprowadzić zgodnie z prawem .Opis biologicznej oczyszczalni jest opatentowany z możliwością korzystania z niego indywidualnych osub na własny użytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 05.09.2005 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Mozesz legalnie sam zamontować,musisz tylko troche wczesniej zgłosić inwestycje do gminy.Oczyszczalnia scieków nie wymaga pozwolenia,do zgłoszenia trzeba dołaczyć mapke z zaznaczoną oczyszczalnia i ewentualnie dokumenty dotyczące POŚ.My tak zrobiliśmy, mieszkamy juz po całkowitym odbiorze budynku.Najlepiej zapytaj w gminie jakie domumenty wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuszkin 05.09.2005 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Prosze wiecej informacji o samym wykonaniu oczyszczalni.A czy teraz nie trzeba zgłaszać do powiatowego wydziału budownictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj 06.09.2005 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Mozliwe że do powiatu,za mojego budowania to była gmina, ale chyba masz racje te zadania przejął powiat.Nie podam ci przepisu na "oczyszczalnie",budowalismy POŚ z rozsączajacymi rurami zgodnie z instrukcją załaczoną do POŚ.Ale jest mnóstwo literatury na ten temat,nawet na tym forum,a na pewno w archiwum Muratora,poszperaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuszkin 06.09.2005 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Nie wiem czy dobrze się zrozunieliśmy,zbiorniki które chce zakopać nie są integralną częścią oczyszczalni śą to zbiorniki z PE z których się obecnie często robi szamba. Są szczelne,czyste,są atestowane ale nie dokładnie jako zbiorniki na POŚ.Prosze jeszcze o informacje kto to sprawdza i na jakiej podstawie czy to co jest w ogrodzie to POŚ czy szambo przypominające POŚ. Czy po wykonaniu gnina może mnie zmuśić do przyłączenia się do kanalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts