vivaldi 03.09.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Znalezione na Onecie: http://wiadomosci.onet.pl/1158455,11,item.html Ja trzymam kciuki za tego Pana i mam nadzieje, ze wreszcie bedzie tak, ze jak zlodziej wlazi do czyjegos domu to na wlasne ryzyko! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Jeszcze w sobotę mają zapaść decyzje w sprawie dalszego postępowania wobec strzelającego, zapowiada Borowiak nie wiem nad czym sie tu zastanawiac , zlodziej jest zlodziej, nie wiadomo co mial przy sobie i do czego byl zdolny , idac do cudzego domu , powinien byl sie liczyc z konsekwencjami rodzicow tylko zal prawo wlasnosci powinno byc swiete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.09.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Jak jest nieskazitelnie czysty i zloży wyczerpujące zeznania, to może będzie mógł z wolnej stopy odpowiadać. To byłby ideał. Pewnie go orzekną [co najmniej] winnym przekroczenia zasad obrony koniecznej, a czy zostanie skazany - od sądu zależy. Obawiam się, że może dostać bez zawiasów... A denata pewnie będą bronić, ze bidulek przyszedł "tylko" ukraść [słynna sprawa z Chotomowa]. Bo tak w ogóle to [był] anioł chodzący. Święte prawo własności Dywagacje na podobny temat, choć punkt wyjścia chyba od mniejszego kalibru [chociaż złodziej to złodziej, kropka] do poczytania tutaj I jeszcze tutaj Na złodzieju czapka gore. Twoja czapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2005 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Znalezione na Onecie: http://wiadomosci.onet.pl/1158455,11,item.html Ja trzymam kciuki za tego Pana i mam nadzieje, ze wreszcie bedzie tak, ze jak zlodziej wlazi do czyjegos domu to na wlasne ryzyko! Pozdrawiam Vivaldi ... mnie to nie obchodzi kto kogo zastrzelił ani za co zastrzelił ... mógłbyś sobie te Twoje rewelacje przenieść na onet ? pozdrawiam p.s. proponuje - zanim dostaniesz bana - ostrzeżenie dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Znalezione na Onecie: http://wiadomosci.onet.pl/1158455,11,item.html Ja trzymam kciuki za tego Pana i mam nadzieje, ze wreszcie bedzie tak, ze jak zlodziej wlazi do czyjegos domu to na wlasne ryzyko! Pozdrawiam Vivaldi ... mnie to nie obchodzi kto kogo zastrzelił ani za co zastrzelił ... mógłbyś sobie te Twoje rewelacje przenieść na onet ? pozdrawiam p.s. proponuje - zanim dostaniesz bana - ostrzeżenie dla Ciebie ale dlaczego ? , mysle , ze ten problem nas wszystkich dotyczy , kazdego moze to spotkac , ja jestem ciekawa opinii innych forumowiczow po to jest Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 03.09.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 I tu się zgodzę z rrmi. I chociaż zginął człowiek, to mam nadzieję że sprawa zostanie umorzona. Bardzo brutalnie, ale powiem tak: Jeśli ktoś w nocy wchodzi do mojego domu, to nie interesuje mnie czy miał smutne dzieciństwo i czy ma za co żyć - właściciel ma święte prawo zadbac o zdrowie i życie swoje i swoich bliskich. Bo jak mu powiesz "Panie złodzieju, bardzo proszę o opuszczenie mojego domu", to możesz w najlepszym przypadku stracić zęby, a w najgorszym życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.09.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Następnym razem przyjdzie złodziej wykopać brzozę a my nawet o tym się nie dowiemy To problem nas wszystkich czyli problem posiadaczy lub przyszłych posiadaczy domów. Kiedyś słyszałem o przypadku gdy złodzoej wdrapał się (nie pamiętam czy po balkonach czy kratach okiennych) na pietro i przy próbie wejścia do mieszkania został przez właściciela wypchnięty. Co ciekawe to złodziej skierował sprawę do sądu i tłumaczył, że chciał tylko pooglądać telewizję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.09.2005 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Wcale nie brutalnie - to powinna być reguła. Dokładnie tak - wchodzisz na nie swoje terytorium, naruszasz własność prywatną, wlicz sobie w koszta, że możesz "zarobić w cymbał". Jak nie masz farta, to ze skutkiem śmiertelnym. Zero tolerancji dla przestępstw. Vivaldi ... mnie to nie obchodzi kto kogo zastrzelił ani za co zastrzelił ... mógłbyś sobie te Twoje rewelacje przenieść na onet ? A na onecie jest porządne forum nt. domów ? Nie obchodzi Cię - nie czytaj. Mnie obchodzi, czy normalny człowiek zostanie uznany winnym, a zupełnie mnie nie obchodzi, że Ciebie to nie obchodzi p.s. proponuje - zanim dostaniesz bana - ostrzeżenie dla Ciebie ooo... nowy Admin ? ciekawostka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Trzymam kciuki za losy właściciela domu. Złodzieja jakoś kompletnie, ale to kompletnie mi nie żal . Brzoza - co za gorliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 03.09.2005 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Współczuję właścicielowi. Duzo go będzie kosztować obrona siebie, swojej rodziny i własności. Niestety nasz wymiar sprawiedliwości pod tym względem jest jeszcze w głębokim socjaliźmie, mając własność prywatna za nic.Dla mnie wzorem jest angielskie - "Mój dom moją twierdzą", a jeszcze większym prawo wiekszości stanów USA. Właściciel w obronie swojej własności ma prawo zastrzelić każdego intruza bez ostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 . Dla mnie wzorem jest angielskie - "Mój dom moją twierdzą", a jeszcze większym prawo wiekszości stanów USA. Właściciel w obronie swojej własności ma prawo zastrzelić każdego intruza bez ostrzeżenia. Pokazywali niedawno w TV takiego jednego co sie tak obronil przed wlamywaczami dodam , ze byl przedstawiony jako bohater sam mowil , ze bardzo zle sie z tym faktem czuje (co jest w tej sytuacji chyba oczywiste i zrozumiale), ale musial bronic siebie i swojej rodziny chyba pomysl , zeby go oskarzac o cokolwiek by tu nie przeszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 03.09.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 WitamZginął 18 letni chłopak Trudno z wami dyskutować bo wszyscy mają jedno zdanie .Ja się zastanawiam czy ten własciciel MUSIAŁ go zabijać?Podobno 3 kule w brzuch. Jak w amerykańskim filmie.To byl dzieciak Moze wystarczyłoby strzelic w podłogę?pozdrawiam Marekps mam syna w tym wiekua wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.09.2005 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Ja rózniez trzymam kciuki za wlasciciela posesji który zastrzelil zlodzieja niewiadomo co by sie stalo jak by go nie zastrzelil mogł równie dobrze on sam stracic zycie. Dom to kazdeog oaza spokoju i kazdy kto ten spokój zakluca powinien liczyc sie z konsekwencjami. Moim zdaniem kary dla zlodzji powinny byc takie jak w sredniowieczu obcinac palce lub rece wtedy by napewno nie kradli. Polskie prawo jest za deliktne i taki zlodziej nawet jak zostanie zlapany dostaje zawiasy albo 3 miesiace i go wypuszcza a to wedlug mnie nie jest zadna kara!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Witam Zginął 18 letni chłopak Trudno z wami dyskutować bo wszyscy mają jedno zdanie . Ja się zastanawiam czy ten własciciel MUSIAŁ go zabijać?Podobno 3 kule w brzuch. Jak w amerykańskim filmie.To byl dzieciak Moze wystarczyłoby strzelic w podłogę? pozdrawiam Marek ps mam syna w tym wieku a wy? moze inaczej co Ty bys zrobil w takiej sytuacji gdzie strach i stres jest najwiekszy z mozliwych ? w sytuacji , kiedy Twoja zona i syn spaliby smacznie ? tak szczerze odpowiedz sam sobie gdyby moj maz tak napisal , przestalabym czuc sie bezpieczna choc przyznaje , ze rozumiem do czego zmierzasz w swojej wypowiedzi moj syn jest troszke mlodszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 03.09.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Nie znam kontekstu, ale nikt nie czyta w myßlach i trudno stwierdzic po co X przyszedl do Y, a moze czycha na zycie Y. Proponuje by X wchodzac z zamiarem kradziezy informowal o swych zamiarach czytelnie najlepiej za pomoca standardowych tablic w kilku jezykach. Brak odpowiednich oznakowan winien byc karany z urzedu. Czyli niech zlodzieje nosza pomaranczowe kamizelki, a zabojcy zielone, seryjni niech nosza zielone z zoltymi pasami. To granda, ze w takim nowoczesnym panstwie przestepczosc jest tak slabo zorganizowana. Widzieliscie jak Policja wchodzi do budynku po zgloszeniu wlamania?Z odbezpieczona bronia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 03.09.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Zginął 18 letni chłopak Trudno z wami dyskutować bo wszyscy mają jedno zdanie . złodziej to złodziej. Ja się zastanawiam czy ten własciciel MUSIAŁ go zabijać? napewno by nie musiał zabijać jakby złodziej sie do niego nie włamał Podobno 3 kule w brzuch. Podobno bolesna smierc Moze wystarczyłoby strzelic w podłogę? mi było by szkoda podłogi. poza tym jeszcze ja bym mógł oberwac rykoszetem pozdrawiam, Marek ps: mam syna w tym wieku to staraj sie go jak najlepiej wychować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.09.2005 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Tak na moje oko,to forumowicz brzoza robi prowokacje. Nie tylko na Twoje Brzoza - co za gorliwość Może nowy zakres obowiązków - wiesz, banowanie itp. - tak działa Zginął 18 letni chłopak Trudno z wami dyskutować bo wszyscy mają jedno zdanie . Ja się zastanawiam czy ten własciciel MUSIAŁ go zabijać?Podobno 3 kule w brzuch. Jak w amerykańskim filmie.To byl dzieciak Moze wystarczyłoby strzelic w podłogę? Może powinien czekać aż sam zostanie zabity ? Czy wiadomo co mówił, krzyczał do niego napastnik ? Czy i jak bluzgał, czy szedł, biegł, czy atakował właściciela ? Jak daleko był od niego ? Jakie miał narzędzia ? Był znany, czy nieznany ? Działo się to przy świetle, czy w ciemności ? Może wystarczyłoby zamachać pistoletem ? A może to była ostatnia chwila, bo dwa metry od niego błyskało ostrze w rękach kogoś, kto wrzeszczał "za..... cię!!" ? 18-latek to nie dzieciak, to dorosły - w tym wypadku dorosły złodziej. Żaden wiek nie jest dobry, by pożegnać się z życiem, ale dotyczy to takze strony atakowanej. Tak jak nie kładziesz głowy na tory, z nadzieją że pociąg wyhamuje, tak i nie wchodzisz po nieswoje. ps mam syna w tym wieku ale chyba nie kradnie ? Neuron, dobre. Chociaż smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 03.09.2005 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 do proxy Czy nie za bardzo upraszczasz tematMoże zanim napiszesz to troche pomyśl.Może chciałbys być na miejscu tego właściciela?Nie wiadomo co czeka twoje dzieci.Jak się ma broń to trzeba myśleć zanim się jej użyje a nie walić na oślep .Ale cóż skoro dla ciebie podłoga jest ważniejsza od ludzkiego życia to o czym tu pisać.pozdroMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 do proxy Czy nie za bardzo upraszczasz temat Może zanim napiszesz to troche pomyśl.Może chciałbys być na miejscu tego właściciela?Nie wiadomo co czeka twoje dzieci. Jak się ma broń to trzeba myśleć zanim się jej użyje a nie walić na oślep . Ale cóż skoro dla ciebie podłoga jest ważniejsza od ludzkiego życia to o czym tu pisać. pozdro Marek moim zdaniem nie uproscil ujal to prosto i jasno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts