Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Właściciel domu zastrzelił włamywacza

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1. Do Brzoza - dlatego, że Twoje posty moderator wykasował będziesz robić krucjatę przeciwko każdemu? Wyraźnie masz problem i chcesz by krzywda jaka Ciebie spotkałą spotkałą innych, ale myślę, że nawet jeśli ten wątek będzie usunięty to nikt nie będzie rozpaczał i starał się by "sprawiedliwość:" dosięgła innych. Czy to jest forum czysto budowlane? Raczej nie - jest o budowaniu, zabezpieczeniu domów, o ogrodach itp. O wszystkim co się dzieje i dotyczy domu i jego otoczenia więc ten wątek jest jak najbardziej związany z tym forum. A ty zaczynasz innym do tego wmawiać różne "dolegliwości". A fe.

2. Co do młodego wieku bandyty. W mojej okolicy w ostatnich tygodniach troje nastolatków skatowało na śmierć faceta. Zrobili to brutalnie dla 20 groszy i papierosa. Czy ich wiek jest dla nich usprawiedliwieniem? Wcześniej byli już karani a z tego co widać zamiast poprawy idą w jednym kierunku. Może i by było lepiej gdyby ktoś ich wcześniej zastrzelił. teraz jeden facet, potem rodzina, a co dalej?

3. Co do wypowiedzi marekf - oczywiście masz rację, jednak są bardziej oczywiste przypadki i to najczęście okradany lub napadany ma z tego tytułu nieprzyjemności. Wypadki były i będą jednak w społeczeństwie nie ma dobrych odruchów i takie należy wypracować. Ktoś może i dla draki wchodził do tego domu. Może i tak, ale jeśli nagłośni się taki wypadek inny się zastanaowi. Może i to był chłopak córki, ale co TY byś zrobił gdyby ktoś oknem wszedł do twego domu? Zapytacz co tu robi i zaprosisz na kawę? Wątpię. Czasy są takie, że jeśli ma się broń to albo się z niej robi użytek, albo nie trzyma w domu. Ja jeśli bym miał to wątpię czy w takiej nocy strzelił bym jeden raz, a jeśli bym wiedział że jest ich więcej to na pewno jeśli bym się na strzał zdecydował to tylko w jednym celu, oni najprawdopodobniej nie dali by mi kolejnej szansy.

Co do zachowań - w normalnym kraju ludzie na strzał padają lub uciekają - u nas ciągle działa on jak wabik... niestety.

Olejmy frusttratów i porozmawiajmy konkretnie.

Wydaje mi się, że problem leży w upadku obyczajów. I nie chodzi mi o napastników, bo tu nie można liczyć na przestrzeganie jakichkolwiek zasad.

Słusznie napisał rafałek, że "w normalnym kraju ludzie na strzał padają lub uciekają - u nas ciągle działa on jak wabik... niestety." Broń to nie zabawki i normalni ludzie mają tego pełną świadomość.

Pamiętam sytuację z pewnej metropolii, gdzie grupa specjalna wjechała do mieszkania handlarzy narkotyków. Tam nie było żadnych gapiów - wszyscy wiali z tego miejsca.

Innym razem, w innym kraju, na ostrym strzelaniu z jak najbardziej legalnej broni spaliłem się ze wstydu, kiedy zwrócono mi uwagę, że nie wolno robić sobie zdjęć, kierując w stronę fotografującego nawet złamaną strzelbę. Strasznie wryło mi się to w pamięć...

posłuchaj moderatorze - to jest forum budowlane !

Nie, to jest Forum ludzi budujących domy i zamieszkujących domy [nie tylko, bo są tu też np. działy o mieszkaniach]. Atak na dom i obrona własności przed każdym intruzem jest częścią życia osób mieszkających w domach.

Na czacie też miałeś podobne problemy, że ludzie rozmawiają na każdy temat, a że nie potrafisz normalnie rozmawiać, to bluzgałeś.

skasowałeś mi pare tematów - i miałeś racje - były nie zwiazane z budową

Skasowałem tylko Twoje dwa złośliwe posty złozone [każdy] z jednego emotikona w wątku z wierszami i bajkami dla dzieci, które nie miały nic wspólnego z tematem, a psuły klimat kącika dla dzieci.

a teraz - moderatorze - skup sie - to jest forum budowlane - nie onet i nie Twoje forum

nie Twoje ...

Ale i nie Twoje - więc nie banuj tu nikogo :lol: i nie mów, kto ma gdzie z czym iść.

Masz jakiś problem - trudno, tylko załatw go sam ze sobą, nie angażuj w swoją chorobę Forumowiczów.