maro74 03.09.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Znalezione na Onecie: http://wiadomosci.onet.pl/1158455,11,item.html Ja trzymam kciuki za tego Pana i mam nadzieje, ze wreszcie bedzie tak, ze jak zlodziej wlazi do czyjegos domu to na wlasne ryzyko! Pozdrawiam Vivaldi ... mnie to nie obchodzi kto kogo zastrzelił ani za co zastrzelił ... mógłbyś sobie te Twoje rewelacje przenieść na onet ? pozdrawiam p.s. proponuje - zanim dostaniesz bana - ostrzeżenie dla Ciebie Wyluzuj chłopie co się tak spinasz jak cie to nie obchodzi to nie zaglądaj do wątku i nie zabieraj bezsensownie głosu w temacie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 03.09.2005 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Czy nie za bardzo upraszczasz temat Może zanim napiszesz to troche pomyśl. Może chciałbys być na miejscu tego właściciela? Nie czuje jakiejś perwersyjnej potrzeby bycia okradzionym. A gdybym znalazł sie w podobnej sytuacji i posiadał bym broń, uzył bym jej do tego do czego zostala stworzona. ( przynajmniej tak sądze ) Nie wiadomo co czeka twoje dzieci. No cóż, tez sie martwie jezeli złodzieje mają wieksze prawa niz osoby poszkodowane. A jeżeli sugerujesz, że to mogło być moje dziecko ( w sumie masz racje trudno przewidziec jak sie potoczy życie ) no cóż, dla mnie była by to napewno porazka jako rodzica, ale złodziej to złodziej, nawet jesli jest to własne dziecko a więzy krwi czy wiek nie jest dla mnie rzadnym wytłumaczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 do proxy Czy nie za bardzo upraszczasz temat Może zanim napiszesz to troche pomyśl.Może chciałbys być na miejscu tego właściciela?Nie wiadomo co czeka twoje dzieci. Jak się ma broń to trzeba myśleć zanim się jej użyje a nie walić na oślep . Ale cóż skoro dla ciebie podłoga jest ważniejsza od ludzkiego życia to o czym tu pisać. pozdro Marek Nie jestem proxy ale musze Ci cos markuf powiedziec. Ludzkie zycie nie ma wartosci stalej.Pomimo tego ,ze dosc powszechnie mowi sie o jego bezcennosci. Inna wartosc ma zycie osoby nam bliskiej,naszego dziecka,naszej rodziny. A inna osoby nam obcej,ktorej nie znamy.Zalujemy jej smierci tak ,jak zaluje sie czlowieka.Ale nie jak wlasna rodzine. Na koncu skali bezcennosci ludzkiego zycia ,znajduje sie nasz przeciwnik,wrog.Ktos taki jak zolnierz wrogiej armii strzelajacy do nas ze swego okopu,morderca zabijajacy ludzi dla korzysci lub zwyrodnienia. Zloczynca wreszcie,ktory czai sie ,majac wrogie zamiary w stosunku do nas. I nie ma znaczenia ile ma lat. I czyim dzieckiem jest. I ze ktos plakal po nim bedzie. Dasz wiare,ze w spoleczenstwach stojacych cywilizacyjnie wyzej,niz nasze polskie,gosc strzelajacy do zloczyncy w obronie swego domu,jest w TV przedstawiany jako bohater? A jezeli ktos stanie bezinteresownie w obronie cudzego domu,to oprocz miana bohatera,mowia o nim dobry samarytanin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radoskur 03.09.2005 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Ja się zgadzam z większością przedmówców, facet nie powinien nawet dostać aktu oskarżenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 03.09.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 "Moze wystarczyłoby strzelic w podłogę?"Hmm, w takich sytuacjach strzela się w jednym konkretnym celu. Oficjalnie nikt z tzw. służb się do tego nie przyzna, ale właśnie tak jest.Prawdopodobnie sąd orzeknie przekroczenie warunków obrony koniecznej, ale gdyby w naszym kraju obowiązywało prawo zezwalające (bez tak dużych jak obecnie kosekwencji) na czynną obronę własności, do takich sytuacji na pewno dochodziłoby rzadziej. Ale czy ktoś mówi o tym w swoim progamie wyborczym? Nie zauważyłem. Lepiej zrobić dobrze górnikom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekf 03.09.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 WitamW cywilizowanych krajach zniesiono karę śmierci takze dlatego że pomyłki sądowe zawsze mogą się zdażyć.Dlaczego więc wiec tylko na podstawiejednego artykułu wszyscy uznajecie chłopaka za złodzieja. Co wiecie o strzelającym?To dziwne, usłyszał trzask szyby wyciągnął broń {z pod poduszki} i strzelił???Poczekajmy na wyniki śledztwa i nie ferujmy wyroków pochopnie.Moze to był narzeczony córki?Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 03.09.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Tak, to mogła być pomyłka. Zobaczymy, jak sprawa się rozwinie.Ale można by pomyśleś o jakichś rozwiązaniach systemowych.Czy w sytuacji bezpośredniego zagrożenia da się szybko określić, jaki stopień obrony koniecznej będzie właściwy dla danego rodzaju napaści? Przecież każdy myślący człowiek wykorzystałby przewagę, jaką może osiągnąć poprzez użycie broni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Witam W cywilizowanych krajach zniesiono karę śmierci takze dlatego że pomyłki sądowe zawsze mogą się zdażyć.Dlaczego więc wiec tylko na podstawie jednego artykułu wszyscy uznajecie chłopaka za złodzieja. Co wiecie o strzelającym?To dziwne, usłyszał trzask szyby wyciągnął broń {z pod poduszki} i strzelił??? Poczekajmy na wyniki śledztwa i nie ferujmy wyroków pochopnie. Moze to był narzeczony córki? Marek nalezy wiec uprzedzic syna , ze do dziewczyny wchodzi sie drzwiami , po uprzednim zapukaniu i uslyszeniu prosze Marek - kto by sie nad tym zastanawial , jesli widzi w domu zlodzieja , bo jak to inaczej nazwac? ok, moze byc intruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 A na onecie jest porządne forum nt. domów ? Nie obchodzi Cię - nie czytaj. Mnie obchodzi, czy normalny człowiek zostanie uznany winnym, a zupełnie mnie nie obchodzi, że Ciebie to nie obchodzi posłuchaj moderatorze - to jest forum budowlane ! skasowałeś mi pare tematów - i miałeś racje - były nie zwiazane z budową a teraz - moderatorze - skup sie - to jest forum budowlane - nie onet i nie Twoje forum nie Twoje ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Witam W cywilizowanych krajach zniesiono karę śmierci takze dlatego że pomyłki sądowe zawsze mogą się zdażyć.Dlaczego więc wiec tylko na podstawie jednego artykułu wszyscy uznajecie chłopaka za złodzieja. Co wiecie o strzelającym?To dziwne, usłyszał trzask szyby wyciągnął broń {z pod poduszki} i strzelił??? Poczekajmy na wyniki śledztwa i nie ferujmy wyroków pochopnie. Moze to był narzeczony córki? Marek Po raz kolejny wyjasniam Ci,markuf,ze w cywilizowanym kraju do zlodziei sie strzela jak do kaczek. Jedyna reakcja ludzi ,sa gratulacje z powodu obrony swojej wlasnosci z zyciem swoim i swojej rodziny wlacznie. Nienormalna jest sytuacja,ktora probujesz promowac. Ze co? Ze czekac na wyniki sledztwa? Na werdykt moze sadu? Jak Ty to sobie wyobrazasz? Ze jak zastane zlodzieja we wlasnym domu,to mam poczekac na policje? A moze zdac sie na laske czy nielaske intruza? Zdaje sie jednak,ze wiem o co Ci chodzi. To socjalistyczna ojczyzna ,zniszczyla wlasnosc. A wiec i prawo do wlasnosci obrony. A wiec i przyzwolenie na kradziez. Czy nie tak? Czy nie mieszkalismy w mieszkaniach spoldzielczych,zakladowych,komunalnych? Czyli nienaszych. Czyli panstwowych,czyli niczyich. Czy nie budowalismy domu przy udziale cementu zakombinowanego z zakladu? Czy ten dom nie stal na dzialce o wlasnosci wieczystej,czyli nienaszej? I tymi min metodami wyksztalcila sie calkiem pokazna grupa ludzi,do ktorej mozna Cie markuf,zaliczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 03.09.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Może lepiej nie wprowadzać prawa do posiadania broni - nasi dwaj antagoniści na pewno byliby conajmniej ranni... Choć z drugiej strony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Może lepiej nie wprowadzać prawa do posiadania broni - nasi dwaj antagoniści na pewno byliby conajmniej ranni... Choć z drugiej strony... nie , dlaczego , przeciez tylko rozmawiamy cale szczescie , ze na Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peteros 03.09.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 03.09.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 A mnie troche strach dopadł, bo Skórzewo, - tam gdzie ten wypadek się zdarzył, to zaraz obok nas Co zrobić gdy będę sama z dzieckiem w domu, w takiej sytuacji?? pozdrawiam Was leyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 03.09.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 A mnie troche strach dopadł, bo Skórzewo, - tam gdzie ten wypadek się zdarzył, to zaraz obok nas Co zrobić gdy będę sama z dzieckiem w domu, w takiej sytuacji?? pozdrawiam Was leyla to sie zastanow co jest wazne dla Ciebie Pamietam tylko , ze jedna Pani chyba rok siedziala , za to , ze zestrzelila zlodziei z plotu czy ze slupa podobno tacy dobrzy ludzie z nich byli , tylko jakos tak wyszloa moze lepiej dac sie zabic? kto wie zawsze mniej papierkowej roboty przepraszam , ze tak sie wysmiewam , ale rozbija mnie ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 A mnie troche strach dopadł, bo Skórzewo, - tam gdzie ten wypadek się zdarzył, to zaraz obok nas Co zrobić gdy będę sama z dzieckiem w domu, w takiej sytuacji?? W sprawie porady,co zrobic w goracej sytuacji,to forumowicz marekf ma ciekawe spostrzezenia. Jego zapytaj. Tylko ostroznie z wcieleniem rad w zycie. To moze byc zabojcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 03.09.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Hmm, no cóż..... pozdro. leyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts