Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"... czyli snobizm pod kontrolą"

Gość

Recommended Posts

http://foto.onet.pl/upload/22/83/_531782_n.jpg

Nie sledzilem watku o drewnie wiec niesmialo zapytam. To nie jest oczywiscie brzoza brodawkowata ani sumak octowiec /wiem ze sumak pnacy jest zaposiadany na rancho :wink: / , tylko tak porzadany w dobrym towarzystwie cedr albo inny machon? Wyglada klarownie i elegancko.Jak sie to konserwuje?

• Odpowiedzi 668
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Paty napisała:

2112wojtek napisał:

mimilapin napisał:

domek będzie prosty, skromny, podobny do tych, jakie tu budowano od 100 lat,

jak ta leśniczówka:

MIMI ! Nie rozsmieszaj mnie , bo mam zajady.To ma byc Twoj wzorzec? Przy tej lesniczowce/???/ten basen pasuje jak piesc do nosa. Ja wiem , ze to jeszcze nie plywalnia pod dachem tylko zwykla betonowa miska skimerowa, w dodatku fatalnie wykonczona/szczyt pretensjonalnosci - niecka kryta chyba folia z kamiennym nabrzezem/Razem wyglada to jak dobry,poczciwy chlop w gumiakach jadacy nowym, badziewiastym Mercedesem. No nie! Gdzie tu snobizm?To wyglada jakby projektowal jakis schizofreniczny yupies albo drwal, ktory "gwaltownie" wygral w totka.

Co do barszczyku i reszty kulinarnej. Moze byc - barszczyk niekoniecznie zabielany ale czysty , do tego pasztecik z borowikami /przeboleje niech beda podgrzybki , nigdy trufle/ do tego powinna byc rioja niech strace barbera

W sprawie sushi sie nie wypowiem bo surowa ryba nie pasuje mi do wina tylko do zimnej gorzaly. Garnek z Ikea Ci wybaczam, mam nadzieje, ze nie gotujesz przy swoich snobistycznych gosciach a jesli juz to przynajmniej w kiecce od Paco Rabane z widoczna metka /moj ulubiony styl :lol:te metale, plastiki - miodzio /

mimi celowo pokazała własnie to zdjęcie z takiej perspektywy ,żeby chołota co to się urządza w IKEA wiedziała z kim mimi się zadaje

tam zupa w garze z IKEA nawet sie niezagotuje............. [/b]

a tak zapytam z innej beczki , w jakich sklepach mimi się ubiera ?

Paty

Paty, nie tłumacz się przenośnią, nie ma w tym poezji :-? :-? :-?

Gość plaz

http://foto.onet.pl/upload/22/83/_531782_n.jpg

Nie sledzilem watku o drewnie wiec niesmialo zapytam. To nie jest oczywiscie brzoza brodawkowata ani sumak octowiec /wiem ze sumak pnacy jest zaposiadany na rancho :wink: / , tylko tak porzadany w dobrym towarzystwie cedr albo inny machon? Wyglada klarownie i elegancko.Jak sie to konserwuje?

Jest to bialy cedar z alaski. :D

Oczywiscie jest zakonserwowany na kolor.Ja trzasnelem to Cabotem-em(deking stain)Red cedar(33).Jest to polprzezroczyste plus przezroczysty(1400clear), mix 50/50.

Obecnie maja lepszy produkt "Australian Timber Oil", dobrze penetruje twarde drewno ,ale idzie na wszystkie decks.

Planuje zmiane na wiosne.

Wyszperam zdjecie zmiszczonego machoniu po roku i konserwacji tym wlasnie srodkiem.Robilsmy to dosc dawno wiec troche czasu potrzebuje(dyski mam nie znaczone).

Informacje tytaj:

http://www.cabotstain.com

Bije na leb sikkens-a. :lol:

Gość plaz
Paty napisała:

2112wojtek napisał:

mimilapin napisał:

domek będzie prosty, skromny, podobny do tych, jakie tu budowano od 100 lat,

jak ta leśniczówka:

MIMI ! Nie rozsmieszaj mnie , bo mam zajady.To ma byc Twoj wzorzec? Przy tej lesniczowce/???/ten basen pasuje jak piesc do nosa. Ja wiem , ze to jeszcze nie plywalnia pod dachem tylko zwykla betonowa miska skimerowa, w dodatku fatalnie wykonczona/szczyt pretensjonalnosci - niecka kryta chyba folia z kamiennym nabrzezem/Razem wyglada to jak dobry,poczciwy chlop w gumiakach jadacy nowym, badziewiastym Mercedesem. No nie! Gdzie tu snobizm?To wyglada jakby projektowal jakis schizofreniczny yupies albo drwal, ktory "gwaltownie" wygral w totka.

Co do barszczyku i reszty kulinarnej. Moze byc - barszczyk niekoniecznie zabielany ale czysty , do tego pasztecik z borowikami /przeboleje niech beda podgrzybki , nigdy trufle/ do tego powinna byc rioja niech strace barbera

W sprawie sushi sie nie wypowiem bo surowa ryba nie pasuje mi do wina tylko do zimnej gorzaly. Garnek z Ikea Ci wybaczam, mam nadzieje, ze nie gotujesz przy swoich snobistycznych gosciach a jesli juz to przynajmniej w kiecce od Paco Rabane z widoczna metka /moj ulubiony styl :lol:te metale, plastiki - miodzio /

mimi celowo pokazała własnie to zdjęcie z takiej perspektywy ,żeby chołota co to się urządza w IKEA wiedziała z kim mimi się zadaje

tam zupa w garze z IKEA nawet sie niezagotuje............. [/b]

a tak zapytam z innej beczki , w jakich sklepach mimi się ubiera ?

Paty

Paty, nie tłumacz się przenośnią, nie ma w tym poezji :-? :-? :-?

Http://www.purplehazelavender.com/phototourpics/big/3.jpg

:lol:

Wojtek2112

Razem wyglada to jak dobry,poczciwy chlop w gumiakach jadacy nowym, badziewiastym Mercedesem. No nie! Gdzie tu snobizm?To wyglada jakby projektowal jakis schizofreniczny yupies albo drwal, ktory "gwaltownie" wygral w totka.

http://foto.onet.pl/upload/28/54/_524113_n.jpg

Wojtek, projektant,nie zauważyłeś po cokole, że to stary dom po rekonstrukcji?

Ma ponad sto lat.

Odnowili go pod okiem plastyka miejskiego i głównego architekta Gorzowa właściciele ogromnej hurtowni budowlanej.

Dla swoich pracowników i Gorzowian. Każdy może tam przyjechać. I wszyscy podziwiają - miejscowi, goście z Niemiec, Szwajcarii, Hiszpanii i innych zakątków Europy.

Podziwiają, jak z rozpadającego się kurnika i zrujnowanej stodoły zrobiono piękną restaurację i domek.

Ale przecież specjalista od Starck'a po holendersku vel Starek może ocenić stuletnią tradycję budowlaną i głównego architekta miejskiego jako

schizofreniczny yupies albo drwal, ktory "gwaltownie" wygral w totka

Gratuluję samooceny.

:-?

zdegustowana już dawno,żegnam

mimi

Gość plaz
Wojtek2112

Razem wyglada to jak dobry,poczciwy chlop w gumiakach jadacy nowym, badziewiastym Mercedesem. No nie! Gdzie tu snobizm?To wyglada jakby projektowal jakis schizofreniczny yupies albo drwal, ktory "gwaltownie" wygral w totka.

http://foto.onet.pl/upload/28/54/_524113_n.jpg

Wojtek, nie zauważyłeś, że to stary dom po rekonstrukcji?

Ma ponad sto lat.

Odnowili go pod okiem plastyka miejskiego i głównego architekta Gorzowa właściciele ogromnej hurtowni budowlanej.

Dla swoich pracowników i Gorzowian. Każdy może tam przyjechać. I wszyscy podziwiają - miejscowi, goście z Niemiec, Szwajcarii, Hiszpanii i innych zakątków Europy.

Podziwiają, jak z rozpadającego się kurnika i zrujnowanej stodoły zrobiono piękną restaurację i domek.

Ale przecież specjalista od Starck'a po holendersku vel Starekmoże ocenić stuletnią tradycję budowlaną i głównego architekta miejskiego jako

Gratuluję samooceny.

mimi

Cos cienki ten sklad budowlany maja ci wlasciciele, jak tylko betonke na dach dali i glowny architekt sie nie popisal. :lol:

Gość plaz

Bije na leb sikkens-a. :lol:

Eeeee! Niemozliiiwe.

No moze troche. Ale od duluxa lepsze nie jest.

:lol: :lol:

Ten Cabot to sprawdzony czy bedziesz dopiero testowal?

Jak najbardziej sprawdzony , wszyscy turysci z niemiec ,hiszpani ,szwajcari i pracownicy (moi oczywiscie) sa zachwyceni. :lol: :lol:

house napisał:

Cos cienki ten sklad budowlany maja ci wlasciciele, jak tylko betonke na dach dali
,

Pati napisała:

chołota co to się urządza w IKEA

Wojtek napisał:

Grunt to mieć dobre samopoczucie , obrażać i poniżać do woli. Już nie tylko snobizm się wymknął spod kontroli :-? .

p.s. Wojtek, zetknąłeś się kiedykolwiek ze schizofrenią?To straszna choroba. Nie pisz do mnie więcej, nie będe odpisywać.

http://orion.evot.org/schizofrenia/

Wojtek, projektant,nie zauważyłeś po cokole, że to stary dom po rekonstrukcji?

Ma ponad sto lat.

Ale przecież specjalista od Starck'a po holendersku vel Starek może ocenić stuletnią tradycję budowlaną i głównego architekta miejskiego jako

Gratuluję samooceny.

mimi

Mimi przestan chrzakac, i nie przeinaczaj moich intencji.Mnie sie juz nie chce tego Tobie tlumaczyc. Interpretujesz sobie cudze wypowiedzi tak zeby Ci bylo wygodnie. Jestem pod wrazeniem plastyka gorzowskiego , zachwytu Niemcow i reszty Europy oraz wielkiej filantropii gorzowskiego hurtownika. Nic niestety nie zrozumialas z tego co napisalem , ani z tego 'Starka' wiec wspolczuje Ci bardzo Twojej samooceny. Ja Twoich wiadomosci zawodowych z marketingu nie podwazam, jak nie rozumiesz sensu mojej wypowiedzi to nie stosuj takich zabiegow w stosunku do mnie.Nie masz podstaw do oceny moich predyspozycji zawodowych. Jesli sie bede wypowiadal z Twojej dziedziny - to prosze ,moim profesorom jednak do piet nie dorastasz wiec nie zastepuj ich.I nie zegnaj sie zdegustowana , bo robisz to systematycznie na tym forum co pare miesiecy. Ja sie juz przyzwyczailem do Twoich dramatycznych wyjsc i gwiazdorskich powrotow, wiec nie zmieniaj tego. Poniewaz ostatnie slowo musi nalezec do Ciebie, to ulzyj sobie. I nie osmieszaj sie mozliwoscia fachowej oceny autentycznosci dawnej architektury na podstawie "kawalka" jednego zdjecia .

cytuje :

Ale przecież specjalista od Starck'a po holendersku vel Starek może ocenić stuletnią tradycję budowlaną i głównego architekta miejskiego

Bedac w Petersburgu zobacz sobie carskie siolo . Wielu fachowcow od konserwacji bedac na miejscu ma klopoty z ocena gdzie jest oryginal a gdzie zaczyna sie replika , wiec nie plec bzdur o fachowej ocenie na podstawie ogolnej fotografii.

PS . Moj brat jest schizofrenikiem, dziwne , ze nie zetknelas sie z tym ogolnie stosowanym okresleniem rowniez w innym znaczeniu.Cholera /to tez straszna choroba/ LMAA

jako przedstawiciel chołoty, która kupuje w IKEA i zachęca do tanich, polskich produktów , wolę pisać dla pozostałej

chołoty co to się urzadza w IKEA

chołotę i tych, którym się cienko powodzi, bo mają betonowe dachówki, zapraszam do swojego wątku mimi-inspiracje

mały fragmencik:

mimilapin

Mam dla Was coś suuper na dzisiejszy wieczorek

tanie, polskie płytki z firmy CERROL w świetnych aranżacjach

Hiszpania się chowa, naprawdę

Zobaczcie zresztą i oceńcie proszę sami:

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36380&start=2100

http://www.cerrol.pl/attachments/0087ba1a7d48ee402831eee7f531ee15/Paloma_be.jpg

badziewne polskie płytki i moja ulubiona ława Molger z IKEA, rattanowy koszyczek i kapcie - 100 % chołota !!!

snobistyczne towarzystwo niech się bawi dalej ,

adieu! - po holendersku, fonetycznie - chujen'awont

mimilapin

Gość plaz

Jak najbardziej sprawdzony , wszyscy turysci z niemiec ,hiszpani ,szwajcari i pracownicy (moi oczywiscie) sa zachwyceni. :lol: :lol:

To ze sie tak parekselans zapytam jeszcze. To jest jednoskladnikowe i na zimno czy wrecz wicewersa?

Wiesz chemikiem nie jestem,wiec jutro wytne etykiete i ja zeskanuje. :D

Ja dawalem prosto z puszki.Dla mnie jest to najlepsze rozwiazanie poniewaz drewno jest narazone na duza wilgotnosc.

Jest to odpowiednikiem Sikkens Cetol SRD, ktory wypraktykowalem i jest do kitu. :lol:

Wiem ze sikkens ma system "Cetol 1" i "Cetol 23 Plus" jest pieknym finiszem ale nie dla mnie :evil: .Wyglada jak wewnetrzna podloga po lakierowaniu :lol: .

Gość plaz
Cos cienki ten sklad budowlany maja ci wlasciciele, jak tylko betonke na dach dali

Moja wina ze maja tak cienka hurtownie. :lol:

Nie widze czy czepiam sie do dachowki? Jak to gdzies znajdziesz daj znac :lol: .

kolejny przykład "hamburgerów dla chołoty" czyli taniocha z marketu budowlanego CERROL i jak na chołotę przystało ława MOLGER z IKEA:

http://www.cerrol.pl/attachments/d7a70a83104ee91728a92e074e78e0ca/Rodeo.jpg.jpg

całą kolekcję prezentuję w swoim wątku - nikt tam nikogo jeszcze nie obraził, na 36 stronach...

zapraszam :D

mimi

Gość plaz
kolejny przykład "hamburgerów dla chołoty" czyli taniocha z marketu budowlanego CERROL i jak na chołotę przystało ława MOLGER z IKEA:

http://www.cerrol.pl/attachments/d7a70a83104ee91728a92e074e78e0ca/Rodeo.jpg.jpg

całą kolekcję prezentuję w swoim wątku - nikt tam nikogo jeszcze nie obraził, na 36 stronach...

zapraszam :D

mimi

Tu nikt nikogo nie obraza :lol: .

Sama sie obrazasz na wszystkich :lol: .

Gość plaz
Ławka

MOLGER

179,95 PLN

jeśli mamy dachówkę betonową , nie daj Boże blachę czy inne badziewie, bo idzie nam cienko, na tę ławę chyba wystarczy?.

Nie jest to regał za 30 tys., ale cóż, jesteśmy tylko chołotą

Jak hurtownik jest skompy, to nie znaczy ze ja na dachowke betonowa pluje :roll: .

Przeciez jet oczywiste ze ceramika jest drozsza i lepsza, nie oznacz to jednak ze dachowka betonowa jest do dupy. :lol:

mimilapin napisał:

Ławka

MOLGER

179,95 PLN

jeśli mamy dachówkę betonową , nie daj Boże blachę czy inne badziewie, bo idzie nam cienko, na tę ławę chyba wystarczy?.

Nie jest to regał za 30 tys., ale cóż, jesteśmy tylko chołotą

house napisał:

Jak hurtownik jest skompy, to nie znaczy ze ja na dachowke betonowa pluje .

Przeciez jet oczywiste ze ceramika jest drozsza i lepsza, nie oznacz to jednak ze dachowka betonowa jest do dupy.

taaa house, to tak samo, jak house ocenił nasze polskie kafelki:

jakosc jest jakoscia.Tutaj te powyzej wypadaja jak beton do naturalnego kamienia

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...