Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"... czyli snobizm pod kontrolą"

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 668
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czytam z zainteresowaniem ten wątek, bo chciałabym się choć trochę "usnobić", ale zupełnie nie wiem, o czym mówicie :oops: .

Wiem, że: "pogardliwie o ludziach niewykształconych, niekulturalnych, zachowujących się w ordynarny sposób" mówi się

hołota.

Otóż zupełnie nie wiem, co to jest ta "chołota" :cry: , uświadomcie mnie, proszę.

Czytam z zainteresowaniem ten wątek, bo chciałabym się choć trochę "usnobić", ale zupełnie nie wiem, o czym mówicie :oops: .

Wiem, że: "pogardliwie o ludziach niewykształconych, niekulturalnych, zachowujących się w ordynarny sposób" mówi się

hołota.

Otóż zupełnie nie wiem, co to jest ta "chołota" :cry: , uświadomcie mnie, proszę.

Prosze Pani

holota a cholota to tak samo jak Starck i Starke tylko, ze to pierwsze ma etymologie gorzowską i jest bardzo snobistyczne, a to drugie z niedbalstwa napisane fonetycznie.Miedzy nami mowiac, to ta cholota pisana jest z tzw snobistycznej przekory. Rozumie Pani , niby to takie rowniachy jestesmy , ale holota musi wiedziec gdzie jej miejsce.

pozdrawiam z "wylaniem" :wink:

Jestem sobie bórak mały

W ortografii doskonały.

Lóbje siobie siorbać starke

Znam njemieckom gospodarke.

Sjelskoje Sjeło

Eto moje djeło!

Bywam sobie tu i tam

Kolerzanek dórzo mam.

Byki sobie chodóje

I tarasy malóje.

Domki lipne bódóje

I potem sie dziwóje

Rze interes cienki mam.

Grzybek w barszczu mówie wam!!!

Patatam, patatam

Sake siki sobie mam.

Rupcie byki to wam dam!

A jak se po żórku bekne

To wam zaraz tu pżyżekne

Że doucze trohe sie

Bo znów mnie ten zajac zje!

Zajac swiokły ljubit

I sje sa mnoj czubit

nada eto wyderżat'

a etamy zajacu gubu zasznurowat'...

................................................

nu, zajac, pagadi!!![/

:wink:

:lol: :lol: :lol:

Ja nie wroze Ci dobrze .Z tym sie chyba czlowiek rodzi :lol:

W celu ustalenia szczegolow , kilka pytan

1 Czy umiesz wymyslac rozne historie?

2 Czy umiesz nawarzyc strawy i zdjecia porobic ?

3 Czy umiesz te zdjecia umiescic , zupelnie bezsensownie w watku o np.oknach?

4 Czy potrafisz w imie prywatnosci powiedziec -stop?

Pytan jest wiecej , ale ja nie przewiduje , ze jestes przypadkiem ...hmmm, wiec juz nie pytam

W domysle (moim ) to i tak raczej wg zalozycielki watku , my wszystkie holota i hamowo ch i h w zaleznosci od upodoban

Dlatego uszczesliwia sie nas na sile , za co wielkie dzieki :lol: :lol:

:o mimi poetka :o

jak dla mnie szok

mysle , ze najgorsze jest przed nami :lol: :lol: :lol: :wink:

Teraz zaczna sie oskarzenia o zasmiecanie watkow :roll:

A watki ratuja zycie holocie :lol:

Bo coz taki dajmy na to Wojtek moze wiedziec o wnetrzach , kim on wogole jest?

Nawet barszcz jada niebielony 8) :lol:

Gość plaz

Przed chwilka czytalem to popijajac sok z buraka siedzac w "Tercji". :lol:

Zaczyna mi sie przez ta tworczosc wszystko mieszac :lol: i coraz ciezej zrozumiec :lol: , ot swolocz taka ze mnie. :lol:

Moze to jaki wirus, tak sie roznosi? :lol:

A ja podziwiam, że jesteście tacy niestrudzeni i że Wam się chce pisać takie zajadłe posty. I nawet Wojtek dał się w to wciągnąć - bardzo rozczarowujące.

Niby dorośli ludzie, a taka dziecinada - żenujące!!!!

Więcej życzliwości!!!

A ja podziwiam, że jesteście tacy niestrudzeni i że Wam się chce pisać takie zajadłe posty. I nawet Wojtek dał się w to wciągnąć - bardzo rozczarowujące.

Więcej życzliwości!!!

A ja mysle , ze nawet Wojtek ma prawo do swojego zdania .

I dobrze , ze nie zakada nowych nickow w celu powiedzenia tego co mysli.

To jest dopiero dziecinada -zenujaca

Więcej życzliwości!!!

Mila/ly/ Goog przykro mi ze Cie rozczarowalem /lismy/(osobiscie odbieram to oswiadczenie mimo wszystko jako komplement) mysle , ze jednak mozna na to spojrzec troche z innej strony i bardziej zyczliwie na cala dziecinade. To stare animozje , ktore zawsze wyjda przy mieszaniu wody z ogniem bo i zrodlo zatargu jest stare jak wino z piwnic house'a. To wielka umiejetnosc byc ponad czyms co drazni, ponad czyims mentorstwem, nieprzyjmowaniem do wiadomosci spraw oczywistych i nietolerowaniem cudzych opini, egocentryzmem akcentowanym na kazdym kroku, epatowaniem swoja... hmmm moze i wyrazista ale jednak drazniaca ekspresja. Nie kazdy tak potrafi.Kazdy walczy o swoje racje podajac argumenty , ktore moga przekonac rozmowce lub nie. Jesli jednak argumenty sa watpliwe albo "spreparowane", badz ich wogole nie ma, nastepuje riposta i nakreca sie spirala. Madry pewnie ustapi glupiemu ,ale ten glupszy nie pozwoli sie bezkarnie szturchac.Chyba jestesmy ci glupsi - to kwestia temperamentu , niektore typy tak maja.

Mam takie wrazenie, ze merytorycznosc tego watku jest od dawna watpliwa (ba! od pierwszego postu jest rozrywkowa), bo i sam temat jest bardziej rozrywkowy niz powazny i chyba wiekszosc tak to odbiera. Osobiscie troche zaluje , bo madrze pojety snobizm niesie duzo wartosci.Nie widze w tych postach zajadlosci, jak sugerujesz.Odbijanie pilki. Sa ludzie zajadle broniacy swoich racji nawet kiedy jej nie maja i sa tacy, ktorych to wkurza. Nie przekroczone jednak zostaly granice przyzwoitosci , moze niektorym tylko cugle infantylizmu puscily w sposob niekontrolowany. Tak czasami jest ,ze jak nie ma sie co powiedziec o produkcji masla w ZSRR , to sie krzyczy , ze "w Ameryce Czarnych bija". Dopoki nie przekroczone zostaly pewne normy, potraktujmy calosc jak watek o wnetrzach ale troche zabawniej, jak sugeruje sam tytul. Uwazam , ze i tak duzo w tych wypowiedziach bylo zyczliwosci w stosunku do adwersarza dyzurnego i troche rzeczy pozytywnych tez , mimo calego zgielku, mozna bylo wyniesc cos przydatnego . Ja wiem jak snobistycznie zabezpieczyc taras australiijskimolejem :lol: ,a moze ktos sie skusi na wino.

pozdrawiam

Gość plaz

Ja np. skusilem sie na piwko Budvar i wiem teraz co to rolmops. :lol:

A tutaj obiecane zdjecie zniszczonego machoniu, pociagnietego tym australijskim cudem.

http://foto.onet.pl/upload/25/0/_532600_n.jpg

Gość plaz
i wszystko jasne już jak słońce :lol: :lol: :lol:

Nawet dardzo dobry :lol: :lol: :lol: :lol:

a ja mysle , ze to snobistyczny australijski smarownik :lol:

ps .bardzo ladnie wyglada

Nie jestem super ekspertem , ale podzielam zdanie. :lol: :lol: :lol:

house napisał:

Chyba cos pojmuje .

To jak tez mam takiego do skrytykowania , stawialem przeszlo 5 lat w tyl.

mimilapin napisał:

to i ja coś chyba pojmuję

miał stanąć, nie stanął :wink: , a jeszcze wykonawca nie zapłacił za lipną pracę i interes teraz cienki :wink: - stąd ten uraz

eta prabljema jasnaja kak sołnce - murzskoj kompjleks !!!

spakojnaj noci

wyjeżdzam nad morze - house zamów słownik w internecie - choć raz będzie z niego pożytek :lol: :lol: :lol:

house napisał:

Jak najbardziej stawialem i stawiam w tym tandetnym systemie.

Taki rynek i za tandetny system sie placi $$$$$$ .

Za to nie musze szukac wykonczenia po gazetach , bo byle meksyk ktorego zatrudnie lepiej zrobi jak w tych kataloga.

Pozatym zdjecia ktore mozesz tylko zobaczyc w tych katalogach ja mam w standarcie piwnic.

To jest cala roznica ,nie wsponinajac o praktyce i jakosci wykonczenia.

No coz szkoda ze system jest do bani.

Lysy facet - tak dla jasnosci.

ten środek na pewno jest dobry :wink: :lol: :lol: :lol:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...