Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"... czyli snobizm pod kontrolą"

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 668
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z ostatniej rubryki wynika ze u nas bubel idzie, Szwedzi maja 8 na 8.Jak zwykle tanim bublem zagranicznym zalewaja nas :lol: .

moze i zalewaja , ale ja tam nie kupuje , sam szajs tu jest , moze w tej polskiej maja inny asortyment

moze w tej polskiej maja inny asortyment

Nie wiem, jak gdzie indziej, ale w katowickiej IKEI można zobaczyć "szwedzkie" mebelki, produkowane na Dąbrówce...

:D :D W Szwecji to oni produkuja jedynie swoje galoty i odprowadzaja podatki/ chociaz tu pewnosci nie ma/.

a propos de vin

:wink: prawdziwy smakosz poszuka nie ociekającej złotem etykiety, lecz butelki ze skromną najczęściej grafiką i maleńkim napisem, typu specjal reserva, appellation ... (np. bordeaux) controlee itp...

żaden snob :wink: nie odmówi sobie łazienki, sygnowanej przez Citterio, Starck'a, sir Normana Fostera, Carlo Urbinatiego, Stefano Giovannoni, Michaela Graves'a, Dietera Siegera, Renzo Piano czy wspomnianego przez Wojtka Matteo Thun'a.

Kilka przykładów pięknego, łazienkowego wzornictwa, sygowanego przez

tych genialnych architektów.

a propos de vin

:wink: prawdziwy smakosz poszuka nie ociekającej złotem etykiety, lecz butelki ze skromną najczęściej grafiką i maleńkim napisem, typu specjal reserva, appellation ... (np. bordeaux) controlee itp...

House ma racje! Na winach to sie wcale nie znasz :lol: :lol:

Panie i Panowie snobowie ja tam winka prawie nie pijam, kocham whisky

Tos tez bliski memu sercu :lol: A burbonem albo brandy nie pogardzisz?

Jak sie amerykanski somelier dzis nie zjawi to proponuje wieczorkiem "Jasia w czerni w butkach nr 12 ".

:wink: na zdrowko

PS a moze sie nie zjawic bo "warzywa" z poison ivy mu zajace podzeraja :lol: .

nie znam się Wojtek, nic a nic :D

Jestem z tych "smakoszy", którym w miłym towarzystwie Sofia smakuje jak Cabo de Hornos cabernet sauvignon, Lontue Valley, Special Reserva - (suuuper!, na gorący wieczór :D ) - z Chile, jak sama nazwa wskazuje :lol:

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...