Senser 03.09.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Jakś tak ciężko działa ta wyszukiwarka, nie spodziewam się że jestem pierwszy, który odpala taki wątek...a może nie zrobił tego ktoś tak precyzyjnie?? Powiedzcie mi taką rzecz...jakie warunki, od strony techniczno/formalnej musi spełniać budynek, abym mógł go "oddać" do zamieszkania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 03.09.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Ja musialem zrobic :- odbior techniczny z gazowni,elektrowni,kominiarzy,wodociagow,inwentaryzacje powykonawcza geodezyjna.Calosc konczyl wpis kierownika budowy do dziennika,ze prace zakonczono i teren uprzatnieto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 03.09.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Na dzień dzisiejszy mam:1. Wyprowadzony dziennik2. Inwentaryzację powykonawczą, zmianę działki z budowlanej na zabudowaną, papaiery do ewidencji gruntów i ksiąg wieczystych3. Oświadczenie kierownika o zakończeniu budowy4. Pomiarówkę elektryki5. Oświadczenie kierownika, że mam drożne kominy (u mnie to wystarczy)6. Umowę z wodociągami na dostawy wody, z ZE na prąd i z włąścicielem kanalizy na odbiór ścieków. To wszystko kierownik przepycha właśnie przez urzędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts