zezo 06.02.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 zbigmor napisał Jakie nowości? Ziemianki są stare jak świat:-) Jako przykład polecam zdjęcia zbigmor jeśli to w\twoja ziemianka to muszę powiedzieć S U P E R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 07.02.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Zbigmor, faktycznie super, też taką chcę. Może masz dokumentację z tworzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.02.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Zbigmor, faktycznie super, też taką chcę. Może masz dokumentację z tworzenia... Niestety nie moja. Ja projektowałem, wykonywałem i montowałem tylko drzwi do niej. Ogólnie konstrukcja to wylana kopuła betonowa i na to nasypana ziemia. Tyle widziałem, ale szczegułów nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.02.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 zbigmor napisał Ja projektowałem, wykonywałem i montowałem tylko drzwi do niej Muszę przyznać że drzwi też są super, może jakieś bliższe dane na temat tego metalowego atcydzieła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 07.02.2008 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 zbigmor napisał Ja projektowałem, wykonywałem i montowałem tylko drzwi do niej Muszę przyznać że drzwi też są super, może jakieś bliższe dane na temat tego metalowego atcydzieła ? Odpowiedź poszła na priva. Dodaję zdjęcia http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b63efa42703bdc44.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 07.02.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dzięki zbigmorczekam na wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 08.02.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Dostałem kiedyś zeskanowany artykuł o budowie takich piwniczek - ziemianek. Jest tam dość dokładnie opisane jak można takąż budowlę poczynić. Jeżeli jesteście zainteresowani podajcie kontakt mailowy, to wyślę. Nie mogę go wkleić, bo jest to pdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.02.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 cemik1 jeśli można to ja poproszę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 08.02.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 cemik1 materiały otrzymałem,wielkie dzięki,bardzo ciekawy artykulik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 08.02.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Witam Czy ja też mogę prosić o te materiały? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 09.02.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 chopinetka faj adres majla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quincy 10.02.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Interesuje mnie budowa małej piwniczki 2/3 metry wysoka na 2 metry. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia w budowie takiej ziemianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 10.02.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Było już kilka wątków np http://forum.muratordom.pl/ziemianka,t14291.htm użyj opcji szukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 10.02.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 http://forum.muratordom.pl/post2272154.htm?highlight=#2272154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artureski 12.02.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Wielkie dzięki cemik1 za materiały i szybkość przesyłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DLUGI_ 15.02.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witam, jeśli można to i ja poproszę o te materiały związane z ziemianką.mój mail [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 16.02.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 DLUGI_ sprawdź pocztę, właśnie wysłałem materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamass 21.02.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Galeonik, tam gdzie mieszkam - Zalew Zegrzyński - jest pełno takich lepianek. Ale niezależnie jak dużą chcesz piwnicę, to i tak musisz się napracować: zrobić wykop odpowiedniej głębokości, szerokości, wysokości, wylać poszdzkę (UWAGA: jeżeli planujesz przechowywać ziemniaki to proponuję w miejscu ich składowania nie wylewać betonu na posadzkę tylko zostawić tam ziemię lub podsypać piachem - tak zrobili moi dziadkowie przynosi to efekty), wyszalować ściany lub wymurować je i zrobić sklepienie. Tam gdzie ja mieszkam wszystkie sklepienia są półokrągłe, prawdopodobnie dlatego że wentylacja jest grawitacyjna, a wywiew jest zamontowany w kopule (rura posadowiona pionowo z zabezpieczeniem przed opadami i ptactwem). także roboty trochę jest !!!! Pozdrawiam moim skromnym zdaniem sklepieniepólokragle(kolebkowe) wynika z wytrzymalosci takiegoz a nie ze wzgledow wentylacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 07.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mam pytanie do osób, które maja takie piwniczki. Jakie macie wymiary takiej piwniczki? Planujemy taką u siebie, ale nie wiem jaką wielkość powinna miec żeby była wygodna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crizz 07.03.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Mam pytanie do osób, które maja takie piwniczki. Jakie macie wymiary takiej piwniczki? Planujemy taką u siebie, ale nie wiem jaką wielkość powinna miec żeby była wygodna? Odpowiedź brzmi oczywiście: to zależy - od tego, jak zamierzasz z niej korzystać, ile i czego przechowywać itp. Ja mam ca. 8 m2 (2 x 4) i mam nadzieję, że mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts