strzelu 20.03.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Witam ziemiankowiczów,Czy ktoś mógłby podesłać skany, materiały, artykuły nt. ziemianki? [email protected] dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga0 22.03.2008 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 czytam Wasze posty o ziemiance, temat krąży mi po głowie od czasu gdy zobaczyłam taką dawno temu u swojej babci, a teraz chcialabym taką miec u siebie... niestety nie ma juz kto przekazac mi wiedzy na temat jak ją zbudować.Jeśli macie materiały proszę i ja o podesłanie ... na adres [email protected]wielkie dzięki i Wesołych Świąt Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 22.03.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Materiały wysłane Muszę jeszcze napisać że zrobiłem takie wstępne rozeznanie ile może mnie kosztować taka ładna piwniczka-ziemianka, po dokonaniu obliczeń wyszło w granicach 4 tysięcy zł, zmartwiło mnie to srodze wiadomo że jeszcze jest to i owo do zrobienia po ukończonej budowie. Tak więc moja budowa ziemianki musi poczekać na finalizacje w innym terminie. Kurcze a już myślałem że w tym roku będę chłodził browarka w ziemnej piwnicy, ale nic to wszak mam jeszcze lodówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 24.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 pamietam ziemianke jaka babcia miala cala z betonu zero cegly gdzie kolwiek moze byla otynkowana juz nie wiem ale bylo to pol metra w ziemi raptem dwa schodki dzwi ze zwyklych desek nie heblowanych w srodku dwie komory jedna na ziemniaki droga na owoce przykryta z 3 stron ziemia na dachu ziemi bylo raptem 10cm i by tez komin pamietam ze latem temperatura byla niska cos kolo 5 stopni lubialem tam siedziec bo bylo zimniusio odleglosc tego wszystkiego od studni byla raptem 3 metry dzis juz niema jej potomek po dziadkach rozwalil glupis bos nie wiedzial co masz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onkrak 09.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ma ktos moze muratora z 10/2000roku?,jesli tak to bardzo bym prosił o materiały jak wykonac ziemianke wraz z fotkami,z góry dziekuje.Mój meil:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onkrak 09.04.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 ma ktos moze muratora z 10/2000roku?,jesli tak to bardzo bym prosił o materiały jak wykonac ziemianke wraz z fotkami,z góry dziekuje.Mój meil:[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noaidii 12.04.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Heeej Chcialbym poprosic o przeslanie artykulu, wlasnie zabieram sie za projekt takiej ziemianki, po wakacjach wrzuce fotki Konstrukcja bedzie murowana ze sklepieniem. moj adres: sroker [malpa] gmail.com, dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agwapi 13.04.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 ja też chcę skany pls. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeszekVII 16.04.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam serdecznie ziemiankowiczów. Od kilku miesięcy dojrzewa we mnie pomysł zrobienia piwnicy-ziemianki. Zebrałem już pokaźną ilość kamienia którego chcę użyć do jej budowy Niestety nie mam żadnych materiałów dotyczących wykonania takiej pracy. Dlatego też zwracam się z prośbą o przesłanie mi przez bardziej doświadczonych kolegów wszystkiego co pomoże mi w realizacji moich planów a widzę, że przesyłacie sobie wzajemnie takowe. Za wszelką pomoc będę wdzięczny (mile widziane skany Muratora z 2000 roku) i z góry dziękuję.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quincy 23.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Witam, właśnie zabieram się do planowania ziemianki. Czy mogłabym poprosić o jakieś materiały, a nie można tych "instrukcji " po prostu wkleić do tego tematu? Z góry dziękuję. Mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 23.06.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 LeszekVII i quincy materiały poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 24.06.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Hej, to i ja poproszę ten artykuł... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.06.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Ja też się podłączę - majl na priva poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 24.06.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Pooooszłooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.06.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Pooooszłooo Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 25.06.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 To ja też poproszę: krzlis[a]gmail.com . Według aktualnych planów to właśnie ziemianka będzie pierwszym budynkiem, który powstanie na mojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paullina 26.06.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 I ja bardzo proszę: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 27.06.2008 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Pooooszłooo jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomatic 03.07.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Witam serdecznie czy ja też mogę prosić o słynne skany muratora. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frezya11 05.07.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 sorki za zwłokę...Murator 10/2000. Dzis to skanuje i rozsyłam ew. zainteresowanym.... Ja nie mam tego Muratora czy moge i ja dostać projekt ziemianki?! Pozdrawiam wszystkich formuowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts