Gość M@riusz_Radom 04.09.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 W związku z tym, że przystępuję do remontu małego kwadratu potrzebuję kupić : Szpachelki Papiery ścierne Gips Packi do zacierania Poziomice Panele podłogowe Płytki do przedpokoju i kuchni Dekory do płytek Wykończenia ozdobne Listwy przypodłogowe Karnisze itd itd Moje pytanie brzmi : Czy odpisać mogę tylko i wyłącznie materiały użyte do remontu czy też do ulgi wlicza się również narzędzia niezbędne do jego przeprowadzenia ? Google mi nie otwiera stron więc nie mogę dotrzeć do pełnego brzmienia ustawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 04.09.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 narzędzi nie można odpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 04.09.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 I już wiem wszystko Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab 05.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 http://www.pit.pl/pages/i/399.php http://www.mi.gov.pl/prezentacje/118.html tu jest info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab 05.09.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 a co np. z - wanna - baterie (badz prysznicem) - prysznicem - umywalka i bateriami - piecykiem gazowym - zlewem w kuchnii bateria - lodowka do zabudowy - piecykiem elektrycznym do zabudowy - plyta gazowa do zabudowy - zmywarka do zabudowy - okapem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ab 08.09.2005 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 12.09.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 na moj rozum:: - wanna - baterie (badz prysznicem) - TAK - prysznicem - TAK - umywalka i bateriami - TAK - piecykiem gazowym - TAK - zlewem w kuchnii bateria - NIE - lodowka do zabudowy - NIE - piecykiem elektrycznym do zabudowy - NIE - plyta gazowa do zabudowy - NIE - zmywarka do zabudowy - NIE - okapem - NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.09.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Sprzęt do zabudowy da radę odpisać - info z mojego US (II w Radomiu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek 12.09.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Mi znajomy z US podpowiedział, że płyta gazowa do zabudowy tak, ale piekarnik nie, podobnie okap zabudowany-nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 13.09.2005 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 - wanna - baterie (badz prysznicem) - TAK- prysznicem - TAK- umywalka i bateriami - TAK- piecykiem gazowym - TAK- zlewem w kuchnii bateria - TAK- lodowka do zabudowy - NIE- piecykiem elektrycznym do zabudowy - TAK- plyta gazowa do zabudowy - TAK- zmywarka do zabudowy - NIE- okapem - Tak Według mojego urzędu oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 13.09.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 hmmm... a kuchnia z piekarnikiem wolnostojaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziubek 13.09.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Absolutnie nie, podobnie meble kuchenne - tylko segment pod zlewozmywak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 13.09.2005 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 słuchaj, najlepiej zadzwonic do urzędu, pod który sie podlega i tam sie zapytac, ewentualnie poprosić o odpowiedź na pismie. Niestety tak juz jest, że co urząd o inna interpretacja. U mnie w mieście sa dwa US -y i jeden (ten do którego mam szczęscie przynależeć) jest duzo bardziej liberalny i zezwala na odliczenia, ktorych ten drugi urząd nie uznaje.Tak więc pytaj u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 13.09.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 słuchaj, najlepiej zadzwonic do urzędu, pod który sie podlega i tam sie zapytac, ewentualnie poprosić o odpowiedź na pismie. Niestety tak juz jest, że co urząd o inna interpretacja. U mnie w mieście sa dwa US -y i jeden (ten do którego mam szczęscie przynależeć) jest duzo bardziej liberalny i zezwala na odliczenia, ktorych ten drugi urząd nie uznaje. Tak więc pytaj u siebie. w żadnym razie przez telefon taka informacja nie jest wiążąca na piśmie z prośbą o dokonanie interpretacji postanowieniem trzeba zamieścić zapytanie wraz ze swoją wersją odpowiedzi dokonac opłaty skarbowej i czekać taka odpowiedź jest dla US wiążąca tzn że potem nie może względem Ciebie wyciągać negatywnych konsekwencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Latarnik 16.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2005 Witam, W dzisiejszej gazecie prawnej wyczytałem, że można odliczyć rówież: - kuchnię elektryczną do zabudowy (piekarnik oraz płyta grzejna) zgodnie z postanowieniem Urzędu Skarbowego Poznań-Winogrady z 17 marca 2005(nr DN/005/09/05), - zamontowane na stałe żaluzję i rolety okienne zgodnie z postanowieniem Urzędu Skarbowego w Pile z 25 lutego 2005(nr DF/415/6/05), - zamontowane na stałe w mieszkaniu lustro zgodnie z postanowieniem Drugiego Urzędu Skarbowego Łódź-Górna z 16 marca 2005 (nr I-1/415/3/2005). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts