rafalg 04.09.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 W części piwnicy mojego domu będę kładł sytorpian na sufit piwnicy w miejscu, gdzie nad nim mam ganek (nieobudowany), aby uniknąć przemarzania. Piwnicę mam również częściowo ogrzewaną. Czy warto jest dać ocieplenie na całym suficie piwnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 04.09.2005 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 piwnica jest w srodku podzielona jakas scianka dzialowa ?? jesli docieplisz czesc stropu, to moze byc mostek. Jesli w niedalekiej przyszlosci ganek ma powstac i ma byc ogrzewany, a docieplenie to rozwiazanie tymczasowe to mozesz docieplic tylko czesc sufitu, z duzym zapasem na czesc ogrzewana domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 04.09.2005 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Ociepliłam tę część piwnicy nad ktorą jest podłogówka.Styropian 8cm.Na gruncie pod wylewkami mam też 8cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 04.09.2005 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 piwnica jest w srodku podzielona jakas scianka dzialowa ?? jesli docieplisz czesc stropu, to moze byc mostek. Jesli w niedalekiej przyszlosci ganek ma powstac i ma byc ogrzewany, a docieplenie to rozwiazanie tymczasowe to mozesz docieplic tylko czesc sufitu, z duzym zapasem na czesc ogrzewana domu Tak- piwnica ma ścianki działowe i podciągi (dość duże). Ganek, o którym piszę nie będzie obudowany i ocieplany. W tym miejscu w piwnicy na pewno musze zrobić ocieplenie, aby nie było przemarzania (taką sugestię dał mi jeden z wykonawców). Zastanawiam się nad resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 04.09.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Raczej docieplić cały sufit aby nie chłodziło podłogi na parterze., są takie przypadki, że na podłodze w pomieszczeniach nad garażem robi się grzyb.Mierzyłem temperaturę podłogi zimą w mojej piwnicy, tam gdzie mam tylko chudziak, temperatura była ok.+4 st.C. Budynek nie był zamieszkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 04.09.2005 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2005 Raczej docieplić cały sufit aby nie chłodziło podłogi na parterze., są takie przypadki, że na podłodze w pomieszczeniach nad garażem robi się grzyb. Mierzyłem temperaturę podłogi zimą w mojej piwnicy, tam gdzie mam tylko chudziak, temperatura była ok.+4 st.C. Budynek nie był zamieszkany. Jaki styropian radzicie dać na ocieplenie sufitu piwnicy: w miejscy, gdzie u góry jst odkryty ganek oraz w pozostałej części piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Wszędzie taki sam, wystarczy FS 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.09.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Sp5es - to bylo zapewne pytanie o grubosc jak masz wysoka piwnice to mozesz 10 dac. Choc wystarczy ok 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts