Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie sufitu piwnicy

rafalg

Recommended Posts

piwnica jest w srodku podzielona jakas scianka dzialowa ??

jesli docieplisz czesc stropu, to moze byc mostek.

Jesli w niedalekiej przyszlosci ganek ma powstac i ma byc ogrzewany, a docieplenie to rozwiazanie tymczasowe to mozesz docieplic tylko czesc sufitu, z duzym zapasem na czesc ogrzewana domu :wink:

piwnica jest w srodku podzielona jakas scianka dzialowa ??

jesli docieplisz czesc stropu, to moze byc mostek.

Jesli w niedalekiej przyszlosci ganek ma powstac i ma byc ogrzewany, a docieplenie to rozwiazanie tymczasowe to mozesz docieplic tylko czesc sufitu, z duzym zapasem na czesc ogrzewana domu :wink:

Tak- piwnica ma ścianki działowe i podciągi (dość duże). Ganek, o którym piszę nie będzie obudowany i ocieplany. W tym miejscu w piwnicy na pewno musze zrobić ocieplenie, aby nie było przemarzania (taką sugestię dał mi jeden z wykonawców). Zastanawiam się nad resztą.

Raczej docieplić cały sufit aby nie chłodziło podłogi na parterze., są takie przypadki, że na podłodze w pomieszczeniach nad garażem robi się grzyb.

Mierzyłem temperaturę podłogi zimą w mojej piwnicy, tam gdzie mam tylko chudziak, temperatura była ok.+4 st.C. Budynek nie był zamieszkany.

Raczej docieplić cały sufit aby nie chłodziło podłogi na parterze., są takie przypadki, że na podłodze w pomieszczeniach nad garażem robi się grzyb.

Mierzyłem temperaturę podłogi zimą w mojej piwnicy, tam gdzie mam tylko chudziak, temperatura była ok.+4 st.C. Budynek nie był zamieszkany.

Jaki styropian radzicie dać na ocieplenie sufitu piwnicy: w miejscy, gdzie u góry jst odkryty ganek oraz w pozostałej części piwnicy.