michal_mmm 05.09.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Taki problem: Przy robieniu wylewek dobrze jest poumieszczać listwy (rurki) prowadzące, po których się zaciąga. Jak to pogodzić z siatką zbrojeniową 10x10 fi 6, która powinna chyba iść górą, i której się chyba nie mocuje przed zalaniem. (Rurki na siatce ? obok - a co z zakładami? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekola 05.09.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Najpierw dajesz podkład 2...3 cm, potem siatkę lekko wciskasz,a potem ustawiasz, poziomujesz rurki i dajesz resztę, tj. ~ 4...5cm betonu.Potem to ściągasz po rurkach.Oczywiście w międzyczasie kontrolując poziom, czy aby rurki się za mocno nie wcisnęły.A na drugi dzień zacierasz. Tak robili u mnie fachowcy. Wyszło super. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 05.09.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 A na czym polega zacieranie? Jak i czym się je wykonuje, właśnie się do tego przymierzam i jestem ciekawy co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 05.09.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Zaciera sie paca najpierw styropianowa a jesli trzeba na gladkonp parkiet metalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 05.09.2005 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 A jeszcze prościej zrobić wylewki z miksokreta. Bez żadnych rurek robią poziom, od razu zacierają i jest super. U mnie tak jest. Pomijam fakt wlewania do budynku niepotrzebnych litrów wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 05.09.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Jak to zacierali na drugi dzień . U mnie na drugi dzień to już można było chodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbicha 05.09.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Moze dlatego na drugi dzien gdzyz byly przelane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 05.09.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 A jeszcze prościej zrobić wylewki z miksokreta. Bez żadnych rurek robią poziom, od razu zacierają i jest super. U mnie tak jest. Pomijam fakt wlewania do budynku niepotrzebnych litrów wody. Czy materiał jest przygotowany w miksokecie czy w betoniarce to różnica jest tylko w jego jakości i transporcie na miejsce docelowe. Rozkładanie i równomierne rozprowadzenie, oraz zatapianie siatek, a także zacieranie w obydwu technologiach to ta sama bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 06.09.2005 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A jeszcze prościej zrobić wylewki z miksokreta. Bez żadnych rurek robią poziom, od razu zacierają i jest super. U mnie tak jest. Pomijam fakt wlewania do budynku niepotrzebnych litrów wody. Czy materiał jest przygotowany w miksokecie czy w betoniarce to różnica jest tylko w jego jakości i transporcie na miejsce docelowe. Rozkładanie i równomierne rozprowadzenie, oraz zatapianie siatek, a także zacieranie w obydwu technologiach to ta sama bajka. Wydaje mi się, że nie masz racji, mieszanka z miksokrera jest sucha i po wyrównaniu łatami mając nakładki na buty można praktycznie już po niej chodzić. Na koniec facio zatrze wszystko helikopterem i jest cymes - nie jestem pewny, czy w betoniarce dasz radę wymieszać taki suchu betonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekola 06.09.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A jakie są koszty?U mnie zaprawa z betoniarki /sucha/, wylewka, zacieranie itd . - robocizna 11,00 zł za 1m2 /brutto/. A ile z miksokreta? D.P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 06.09.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A jakie rurki najlepiej wykorzystać do tego? I przy okazji, czy ktoś mógłby podać przepis (wiem, że był) na wylewkę (najlepiej w szypach piachu i kg cementu ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 06.09.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A jakie są koszty? U mnie zaprawa z betoniarki /sucha/, wylewka, zacieranie itd . - robocizna 11,00 zł za 1m2 /brutto/. A ile z miksokreta? D.P. Ja płaciłem chyba po 9 zł, ale głowy bym nie dał, bo mogę niep amiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzio 06.09.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ja robiłem wg następującego przepisu: proporcje cementu do piasku żwirowego 1:4,5 50kg cementu, 225kg piasku żwirowego=26,28szufli, 16-18litów wody, 0,5 litra dodatku) Kolejnośc dozowanie: 6szufli piasku żwirowego 1worek cementu 50kg 10l wody 0.5 l dodatku (plastyfikatora wg przepisu producenta) 20-22 lufle piasku 6-8 l wody mieszać 3-5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzawadzk 06.09.2005 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Dzięki - czy ktoś mógłby poradzić jakie rurki najlepiej wykorzystać do wypoziomowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 06.09.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 A jeszcze prościej zrobić wylewki z miksokreta. Bez żadnych rurek robią poziom, od razu zacierają i jest super. U mnie tak jest. Pomijam fakt wlewania do budynku niepotrzebnych litrów wody. Czy materiał jest przygotowany w miksokecie czy w betoniarce to różnica jest tylko w jego jakości i transporcie na miejsce docelowe. Rozkładanie i równomierne rozprowadzenie, oraz zatapianie siatek, a także zacieranie w obydwu technologiach to ta sama bajka. Wydaje mi się, że nie masz racji, mieszanka z miksokrera jest sucha i po wyrównaniu łatami mając nakładki na buty można praktycznie już po niej chodzić. Na koniec facio zatrze wszystko helikopterem i jest cymes - nie jestem pewny, czy w betoniarce dasz radę wymieszać taki suchu betonik przecież to napisałem. chodzi o sposób zatopienia siatki i zatarcie w obu technologiach odbywa się tak samo. Mikroskret to tylko sprawniejsza betoniarka z podajnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts