miła 05.09.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 czy ma ktoś z Państwa doświadczenie w kładzeniu, jak to się sprawuje i czy ewentualnie za parę lat można to zerwać; producent pisze, że można przyklejac na płyty k/g ale co przy zrywaniu? wdzięczna za uwagi pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 05.09.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Taką tapetę kładzie się na specjalny klej (gotowy do użycia). Ten klej jest bardzo mocny. Z płyt GK bardzo trudno jest zertwać nawet zwykłe tapety naklejane typowym klejem celulozowym, o ile płyty nie zostały przed kładzeniem zagruntowane dobrym gruntem penetrującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 05.09.2005 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Krzysztof dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 To dobra, dłuotrwała i dobra technologia.Jedynie co trzeba pilnować - malowanie farbami lateksowymi, a nie zwykłymi. Nie szlamuje wówczas faktury i oczywiście można dobrze umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 05.09.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Tapety z włókna szklanego to naprawdę porządna sprawa. Dzięki nim nie napastują mnie zarysowania na keramzytowych ścianach oraz pęknięcia na łączeniach sufitowych karton-gipsów. Kładzie się je nie trudniej niż zwykłą tapetę. Nawet na sufitach bez większych problemów udało się położyć grubą tapetę (kupiłem okazyjnie) a nie wygodniejszą w użyciu flizelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 06.09.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 U moich znajomych w Danii, maja taka tapete na scianie. Wyglada pieknie i wcale nie jest podobna do tapety. Maja ja juz kilka lat (okolo6-7) i nie zauwazylem zeby cos bylo nie tak. Tez myslalem o tym zeby u siebie to polozyc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.09.2005 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 To dobra, dłuotrwała i dobra technologia. Jedynie co trzeba pilnować - malowanie farbami lateksowymi, a nie zwykłymi. Nie szlamuje wówczas faktury i oczywiście można dobrze umyć. no to spiórkałem jeden pokój i co teraz pomalowałem Dyrup 2, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.09.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Nic teraz U mnie na klatce schodowej w bloku jest malowana Alpina Weiss emulsja, ludzie z firmy ktora to robila mowili ze przy emulsji sciana lepiej oddycha, niz przy latexowej. A i slady po brudnych kolkach od wozka, czy roweru schodza szmatka z woda bez wiekszych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 06.09.2005 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Serdeczne dzięki za Wasze uwagi i już myślałam, że jakieś głupstwo wymyśliłam, bo przyuważyłam tę tapetę niechcący w Castoramie. I tak właśnie sobie myślę, że u mnie w domu by się sprawdziła.pozdr Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 06.09.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ewa, tylko musisz brac pod uwage ze bedziesz z tym zyla dluzej. Jak sie rozmyslisz i bedziesz chciala sciagnac, to nie pojdzie tak latwo bez uszkodzen plyt g-k. U mnie byly sciagane zwykle tapety (dwie warstwy) i w niektorych miejscach odeszly razem z papierem z plyt. Dla mnie to nie tragedia, bo na tapety z wlokna szklanego zdecydowana bylam od poczatku. Przedpokoj na dole i na gorze + sciany kolo schodow beda w strukturalnym worku, tak samo kuchnia i jedna sciana w duzej lazience, gdzie beda staly meble lazienkowe. Wszystkie sufity i pokoje beda wylozona flizelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 07.09.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 ......Jak sie rozmyslisz i bedziesz chciala sciagnac, to nie pojdzie tak latwo bez uszkodzen plyt g-k. U mnie byly sciagane zwykle tapety (dwie warstwy) i w niektorych miejscach odeszly razem z papierem z plyt...... Nie jest tak źle. Wystrczy kłaść na klej Henkela i potem namoczyć tapetę ich środekiem do zdejmowania tapet. Położyłem i zdjąłem już tak kila m2 takiej tapety. Ja prze nasączaniem prepratem do zdejmowania tapet jeszcze ją nacinam "na krzyż" dowolnym nożem - w celu lepszego "podsiąkania" środka rozkładającego klej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 07.09.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Zwykla farba na tej tapecie nie jest przestępstwem, , tyle że rozwiązanie nie optymalne. Przy lateksówce lepiej wychodzi faktura tapety. Rozwiązanie powszechnie stosowane w Mc Donalds. Przyjrzyjcie się ścianom w tych knajpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.09.2005 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Jak to kladziecie fizelinę na ścianę, tyle lat maluje a niestety pierwszy raz slyszę? co to jest i z czym sie je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.09.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Czy to taka fizelina krawiecka?, na jaki klej?Czy tapete z włókna szkalenego mozna polożyc na oskrobany ze starej farby sufit ale nie wygipsowany? Czy widac nierowności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.09.2005 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Juz wiem wszystko. Poszukalam na google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 08.09.2005 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Ewa, tylko musisz brac pod uwage ze bedziesz z tym zyla dluzej. Jak sie rozmyslisz i bedziesz chciala sciagnac, to nie pojdzie tak latwo bez uszkodzen plyt g-k. U mnie byly sciagane zwykle tapety (dwie warstwy) i w niektorych miejscach odeszly razem z papierem z plyt. Dla mnie to nie tragedia, bo na tapety z wlokna szklanego zdecydowana bylam od poczatku. Przedpokoj na dole i na gorze + sciany kolo schodow beda w strukturalnym worku, tak samo kuchnia i jedna sciana w duzej lazience, gdzie beda staly meble lazienkowe. Wszystkie sufity i pokoje beda wylozona flizelina. Mohag dziękuję za uwagi - raczej jak się juz na coś nastawię to "na wciąż" pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 08.09.2005 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Zwykla farba na tej tapecie nie jest przestępstwem, , tyle że rozwiązanie nie optymalne. Przy lateksówce lepiej wychodzi faktura tapety. Rozwiązanie powszechnie stosowane w Mc Donalds. Przyjrzyjcie się ścianom w tych knajpach. Jezusiczku SPS nie chodze do Mc Donalda ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 08.09.2005 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Juz wiem wszystko. Poszukalam na google Acca daj linka na te google - chętnie poczytam i skorzystam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.09.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 http://www.monter.pl/artykul.php?dzial=1&id_artykulu=452 http://polki.wp.pl/kat,1661,wid,6516436,wiadomosc.html?ticaid=1268 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miła 09.09.2005 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 http://www.monter.pl/artykul.php?dzial=1&id_artykulu=452 http://polki.wp.pl/kat,1661,wid,6516436,wiadomosc.html?ticaid=1268 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts