Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tapeta z włókna szklanego do malowania

miła

Recommended Posts

Tapety z włókna szklanego to naprawdę porządna sprawa. Dzięki nim nie napastują mnie zarysowania na keramzytowych ścianach oraz pęknięcia na łączeniach sufitowych karton-gipsów. Kładzie się je nie trudniej niż zwykłą tapetę. Nawet na sufitach bez większych problemów udało się położyć grubą tapetę (kupiłem okazyjnie) a nie wygodniejszą w użyciu flizelinę.

Ewa, tylko musisz brac pod uwage ze bedziesz z tym zyla dluzej. Jak sie rozmyslisz i bedziesz chciala sciagnac, to nie pojdzie tak latwo bez uszkodzen plyt g-k. U mnie byly sciagane zwykle tapety (dwie warstwy) i w niektorych miejscach odeszly razem z papierem z plyt. Dla mnie to nie tragedia, bo na tapety z wlokna szklanego zdecydowana bylam od poczatku. Przedpokoj na dole i na gorze + sciany kolo schodow beda w strukturalnym worku, tak samo kuchnia i jedna sciana w duzej lazience, gdzie beda staly meble lazienkowe. Wszystkie sufity i pokoje beda wylozona flizelina.

......Jak sie rozmyslisz i bedziesz chciala sciagnac, to nie pojdzie tak latwo bez uszkodzen plyt g-k. U mnie byly sciagane zwykle tapety (dwie warstwy) i w niektorych miejscach odeszly razem z papierem z plyt......

Nie jest tak źle. Wystrczy kłaść na klej Henkela i potem namoczyć tapetę ich środekiem do zdejmowania tapet. Położyłem i zdjąłem już tak kila m2 takiej tapety. Ja prze nasączaniem prepratem do zdejmowania tapet jeszcze ją nacinam "na krzyż" dowolnym nożem - w celu lepszego "podsiąkania" środka rozkładającego klej.

Pozdrawiam

Ewa, tylko musisz brac pod uwage ze bedziesz z tym zyla dluzej. Jak sie rozmyslisz i bedziesz chciala sciagnac, to nie pojdzie tak latwo bez uszkodzen plyt g-k. U mnie byly sciagane zwykle tapety (dwie warstwy) i w niektorych miejscach odeszly razem z papierem z plyt. Dla mnie to nie tragedia, bo na tapety z wlokna szklanego zdecydowana bylam od poczatku. Przedpokoj na dole i na gorze + sciany kolo schodow beda w strukturalnym worku, tak samo kuchnia i jedna sciana w duzej lazience, gdzie beda staly meble lazienkowe. Wszystkie sufity i pokoje beda wylozona flizelina.

Mohag dziękuję za uwagi - raczej jak się juz na coś nastawię to "na wciąż" :D pozdrawiam Ewa