Altariela 25.05.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Weź pod uwagę, że: 1) Nie wszystkie działki, które są objęte umową zostały już sprzedane 2) Nie wszyscy właściciele działek, które są objęte umową, mają w planach budowę w najbliższych latach 3) Nie wszyscy właściciele działek objętych umową wiedzą o istnieniu tego forum i właśnie rozpoczętej akcji "prąd dla Lusówka". Więc jeśli Ci zależy na szybkim prądzie, to może zamiast wygłaszać płomienne mowy do ludzi, którzy i tak są już zaangażowani w sprawę, spróbuj poszukać kontaktu z pozostałymi właścicielami działek wymienionych w umowie... PS. Ja też nie złożyłam wniosku, ale mojej działki nie ma w umowie... czy polepszę ogólną sytuację jak wniosek złożę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 25.05.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Proponuję się uspokoić. Nie walczmy ze sobą! Krzyki na forum faktycznie nie polepszą naszej sytuacji. Obawiam sie że może wpłyną jeszcze ze dwa, trzy wnioski i tyle. Trochę mnie to dziwi bo widzę ile domów już stoi a ile zaczyna "wyrastać" Nijak się to ma do liczby 10. Chyba nie ma innego wyjścia jak zacząć samemu dobijać sie do tych co nie złożyli jeszcze tych wniosków. Ale skąd wziąć na nich namiary? ...Czuję że znowu jesteśmy skazani na Zet and Bi ... Właśnie sobie uzmysłowiłem że tak naprawdę to na tym forum rozmawia ze sobą raptem 9-10 osób.... Śmiało mogę zaryzykować stwierdzenie że spokojnie 20 właścicieli działek w Lusówku wogóle nie wie o akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C_kobra 26.05.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Chętnie wziąłbym to pod uwagę i dowiedziałbym się skąd takie wieści, że nie wszystkie działki są sprzedane, że nie wszyscy właściciele z tej umowy chcą się budować i że nie wszyscy o tym forum wiedzą? Skoro istnieją takie dane, to dlaczego nie pomagamy sobie wzajem, tylko wytykamy sobie takie sprawy? Skoro wiesz, podaj mi te dane na prywatne, a ja postaram się zadziałać tak, aby wszyscy się o tym dowiedzieli i abyśmy sobie mogli wszyscy wzajemnie pomóc, a nie przekomarzać się między sobą. Nie szukajmy problemów! Lepiej wspólnie poszukajmy rozwiązań!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 26.05.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 http://www.hausner.pl/?mod=lokalizacje&type=lusowko&what=oferta Ze strony Hausnera wynika że wszystkie zostały sprzedane z malutkimi wyjątkami. Sledzę tą strone na bieżąco i wiem że jest uaktualniana dość systematycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 26.05.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 pojhgtyul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 26.05.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ponadto mapa Hausnera jest niekompletna, nie uwzględnia części działek po prawej stronie asfaltówki, czyli tam gdzie leży moja działka. c-kobra: nigdy nie mówiłam, że znam namiary na jakichkolwiek mieszkańców Lusówka, podsunęłam Ci jedynie jakieś lepsze czy gorsze wyjście z sytuacji a Ty znowu się uniosłeś. Nie wiem z kolei skąd Ty wziąłeś założenie, że wszyscy właściciele działek będą się budować teraz zaraz, albo że wszyscy wiedzą o istnieniu tego forum - wnioskujesz na podstawie kilkunastu osób obecnych na spotkaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bikerus 26.05.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Ja co prawda zrezygnowałem z zakupu działki od BiZ ale gdy ogladałem plany całego terenu w biurze u BiZ, to były na nich naniesione nazwiska kupujących. Duzo było ludzi, którzy kupowali po 3-6 działek - tak wiec oni na pewno brali je jako lokatę kapitału i nie ruszą palcem do momentu kiedy wartość tych terenów wzrośnie (na moje oko 4-6 lat).pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C_kobra 26.05.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 B/Z zanim podpisali obecną umowę z ENEA Szamotuły, mieli podpisaną wcześniejszą umowę na wszystkie działki z górnej części naszych terenów. Gdy okazało się to trudne do opanowania rozwiązaliali ją, zapytali wszystkich tych co kupili już działki na górze, kto ma zamiar w najbliższym czasie w tym rejonie budować (plus ci, którzy już to robili) i na tej podstawie powstała lista 38 działek ujętych w nowej umowie. Stąd moje przypuszczenia, że skoro wtedy chcieli, to pewnie i teraz nadal chcą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 26.05.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 odhaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 26.05.2006 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Czy ma ktoś tę listę z nowej umowy? Może warto wrzucić tutaj numery działek objętych umową? I odhaczyć te, dla których wnioski juz zostały złożone? Pierwszą stronę umowy mamy. Sa tam wymienione numery działek. Nie mam namiarów na wszystkich właścicieli tych działek, więc wiele to nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C_kobra 26.05.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Prawdopodobnie już w poniedziałek będę miał dokładne dane z tej listy. Postaram się wtedy skonsolidować nasze działania, dla naszego wspólnego dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 26.05.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Pierwszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 26.05.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2006 Obawiam się że sam numer działki nie wystarczy Trzeba wiedzieć jaki jest numer księgi wieczystej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawnik 30.05.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Obawiam się że sam numer działki nie wystarczy Trzeba wiedzieć jaki jest numer księgi wieczystej. Witam wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców Osiedla Morskiego Niestety z tego co pamiętam to co napisal pawlem to prawda i w Sądzie bez numeru KW ciężko cokolwiek znaleźć. Pragnę jednak zauważyć, że numer KW można uzyskać w Starostwie Powiatowym Powiatu Ziemskiego Poznańskiego w Poznaniu na ul. Jackowskiego 18/20, a dokładnie w Powiatowym Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej - piętro I i II, pok. 118, 124 i 216. Godziny przyjmowania interesantów: poniedziałek: 9.30 - 16.30 wtorek - piątek: 8.00 - 15.00 Pozdrawiam, Slawnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C_kobra 01.06.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Mam nadzieję, że podaję dobre wiadomości dosłownie sprzed chwili. Czekałem na to dwa dni, ale mam nadzieję, że się opłaciło. Przedwczoraj pojawili się w ENEA Szamotuły panowie B/Z na uzgodnienia, a do ENEA dotarło już dwadzieściapare wniosków, co reasumując powoduje, że szefostwo ENEA potraktowało to jako wystarczający powód dla wszczęcia działań na naszym terenie. Na ewentualne, nowe wnioski, poczekają jeszcze do jutra, do 15:00. Następnie firma ENEA wyśle do wszystkich, którzy złożą wnioski umowy cesji i po podpisaniu tych umów, każdy kto tego dokona będzie miał jednocześnie z położeniem kabla wykonane przyłącze i postawioną szafkę SPP. Kiedy to dokładnie nastąpi niestety jeszcze nie wiem, ale jak zdobędę takie wieści, przekażę je natychmiast do wiadomości wszystkich. Ci, którzy nie złożą wniosków w wymienionym terminie, niestety nie będą mieli wykonanych przyłączy od ręki, w obecnie przyjętym do realizacji terminie. Kiedy to będzie mogło nastąpić później, niestety nie potrafią jeszcze określić, ale mówią, że może to bardzo znacznie przesunąć się w czasie (nawet już nie w tym roku!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 01.06.2006 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Zachęcam wszystkich do lektury dzisiejszej Gazety Wyborczej - dział Interwencje Nareszcie nasz problem zaistniał w mediach. link: http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3384859.html BTW ciekawe jak w świetle oświadczenia rzecznika ENEA wyglądaja działania ENEA z Szamotuł i B/Z tzn. sugestie że ENEA chce się wycofać itp. Bo z oświadczenia wynika że wszystko jest ok. i do 02 sierpnia wykonają sieć w zakresie przewidzianym umową ENEA i B/Z i nie trzeba zadnych wniosków składać Ale skoro nie ma innej rady i chcemy mieć prąd - wnioski złożone, czekam na umowę z ENEA. Dobre w tym wszystkim jest to że ENEA ma termin wyznaczony do 02 sierpnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C_kobra 14.06.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mam wrażenie, że mam dobrą wiadomość dla wszystkich tych, którzy znajdują się na liście 38 działek z umowy B/Z a ENEA Szamotuły i na całe szczęście złożyli wnioski – nie dość, że nikt z niczego się nie wycofał, to jeszcze od trzech dni ENEA wysyła do nas umowy!!! Jednak nie będą to umowy cesji, a normalne umowy. Plusem tej sytuacji jest to, że nie będziemy ponosili kosztów szafek SPP!!!!! To ENEA bierze na siebie ten wydatek, żeby przyspieszyć wszystkie działania i ułatwić sobie i nam sprawę. Będziemy ponosili jedynie koszt przyłączy, według stawek na ten rok! Prośba jest ze strony szefów ENEA, żeby jak najszybciej podjąć decyzje, podpisać i odesłać te umowy do ENEA Szamotuły!!! To oczywisty element, który może wydatnie przyśpieszyć kolejne działania doprowadzające do pojawienia się prądu na naszych posesjach!Pojawiły się pogłoski z BOK ENEA, że w tym roku nie będziemy mieli prądu!? Przynajmniej ci, którzy są na owej liście o to nie muszą się martwić, niestety pozostali mogą mieć z tym problem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 14.06.2006 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Mam wrażenie, że mam dobrą wiadomość dla wszystkich tych, którzy znajdują się na liście 38 działek z umowy B/Z a ENEA Szamotuły i na całe szczęście złożyli wnioski – nie dość, że nikt z niczego się nie wycofał, to jeszcze od trzech dni ENEA wysyła do nas umowy!!! Jednak nie będą to umowy cesji, a normalne umowy. Plusem tej sytuacji jest to, że nie będziemy ponosili kosztów szafek SPP!!! Dobre wieści na długi łykend bardzo mnie cieszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 13.08.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 sierpień a prądu ciągle nie ma Dróg też wjazd i wyjazd stoi po deszczu pod znakiem zapytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlem 02.10.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Wszystkich zainteresowanych sprawami Osiedla Morskiego w Lusówku odsyłam do dziłającego od kilku miesięcy Forum Mieszkańsców Osiedla Morskiego w Lusówku www.osiedlemorskie.prv.pl Wpadnijcie czasami do nas bo warto śledzić narodziny nowej społeczności Zapraszamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts