areq 23.03.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja się wczoraj zakopałem w tych glinach.Nie wjeżdżajcie tam na razie samochodami poniżej klasy Jeepa bo nie wyjedziecie.Na razie odmarzło 4-5cm -jak odmarznie z 15cm to tylko ciągnikiem,zwłaszcza że zapowiadają opady na ten weekend. Zwróćcie też uwagę na kanalizacje-jeżeli widać "świeże" studzienki kanalizacyjne to nie przecinać trasy pomiedzy nimi-tam ziemia jest nie zagęszczona i można wpaść po oś /ja tak wpadłem/BTW w życiu bym tam działki nie kupił,przynajmniej aż do zrobienia dróg.Nie mówie już o zagospodarowaniu działki,jak wypadnie akurat na stoku to woda będzie się lała jak po zboczu w górach.Ta glina jest plastyczna,prawie zupełnie nieprzepuszczalna,żeby cokolwiek posadzić w ogródku a latem w upały nie kopać kilofem trzeba by nawieźć z 30cm humusu na teren działki,najlepiej jeszcze pod to z 10cm piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 23.03.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 zycie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.03.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Z ta gliną tam to w zasadzie dziwna sprawa... Niby mokro, niby drenaż, ale w warunkach zabudowy ponoć jest napisane, że deszczówki nie można odprowadzać do żadnych kanalizacji tylko na ogródek sobie wylewać! bo ponoć gleba jest przesuszona (wyjaśnienie pana Brzostowskiego ) W każdym razie niech się dzieje co chce - po kolejnej analizie lokalizacyjno-cenowej aktualnych ofert gruntowych w okolicach Poznania (dno!) w poniedziałek podpisuję umowę wstępną... najwyżej przybędzie wam dodatkowe wsparcie w bojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 23.03.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Aha, jeszcze co do wykonanej juz czesciowo drogi plytowej - moge Ci powiedziec czemu tam jest: jest tam wybudowany kolega p. Brzostowskiego. Wiem, bo nawet z tym kolegą rozmawialam Ja jak na razie jestem po negocjacjach wstepnych, z ktorych wynika ze raczej nie zagwarantuja mi polozenia plyt w akcie notarialnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 23.03.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 glinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 24.03.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 A kanalizacji deszczowej chyba tam nie ma . ależ jest kanalizacja deszczowa, jest - widziałem jak ją kładli. Tylko nie wiedzieć czemu nie chcą się zgodzić na podłączenie do niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 24.03.2006 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 W każdym razie niech się dzieje co chce - po kolejnej analizie lokalizacyjno-cenowej aktualnych ofert gruntowych w okolicach Poznania (dno!) w poniedziałek podpisuję umowę wstępną... najwyżej przybędzie wam dodatkowe wsparcie w bojach Super - kolejny zdeterminowany do grupy straceńców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 24.03.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja jak na razie jestem po negocjacjach wstepnych, z ktorych wynika ze raczej nie zagwarantuja mi polozenia plyt w akcie notarialnym Walcz o te drogi - to jest jedyny moment kiedy możesz coś od p. Brzostowskiego uzyskać - akt notarialny. Potem goście mają wszystko w ... tak zwanym głębokim poważaniu. Pamiętaj że goście zbili majątek na tej ziemii więc parę tysięcy chociaz na płyty mogą wydać. A Ty bez drogi nie dowieziesz w mokry dzień cegieł, betonu, nie mówiąc już o meblach czy dzieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 24.03.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 zacyatawoany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 24.03.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja jak na razie jestem po negocjacjach wstepnych, z ktorych wynika ze raczej nie zagwarantuja mi polozenia plyt w akcie notarialnym Walcz o te drogi - to jest jedyny moment kiedy możesz coś od p. Brzostowskiego uzyskać - akt notarialny. Potem goście mają wszystko w ... tak zwanym głębokim poważaniu. Pamiętaj że goście zbili majątek na tej ziemii więc parę tysięcy chociaz na płyty mogą wydać. A Ty bez drogi nie dowieziesz w mokry dzień cegieł, betonu, nie mówiąc już o meblach czy dzieciach. Nie mówiąc już o takich drobiazgach jak dojazd karetki..lub co gorsza wyjazd..wyobraźcie sobie siebie leżących z ostrym atakiem wyrostka "na pace" i ślizgające się na glinie koła karetki....To naprawde ne jest nawet w krztynie śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija30 24.03.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 WITAM SĄSIADÓW ( Tych już poznanych oraz nowych)!! My niestety też jesteśmy załamani tą gliną. Myślimy o rozpoczęciu budowy maj-czerwiec, ale drogi nas przerażają skutecznie. Jako właściciele działki, dołączamy się do apelu "Gryza" : KTO MA CHĘĆ KUPIĆ TAM DZIAŁKĘ NIECH KONIECZNIE UMIEŚCI W AKCIE ZAPIS O UTWARDZENIU DROGI W OKREŚLONYM TERMINIE. Czekamy z utęsknieniem na kolejny kawałek drogi z płyt i zobaczymy, ile znaczą słowa pana Brzostowskiego. Nie spodziewamy się jednak zbyt wiele, po tym jak bardzo terminowo kładzie prąd. POZDRAWIAM SERDECZNIE I BARDZO SIĘ CIESZĘ ŻE NASZE GRONO WCIĄŻ SIĘ POWIĘKSZA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 27.03.2006 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 A kanalizacji deszczowej chyba tam nie ma . ależ jest kanalizacja deszczowa, jest - widziałem jak ją kładli. Tylko nie wiedzieć czemu nie chcą się zgodzić na podłączenie do niej Hm, a gdzie się to załatwia? W Urzędzie Gminy Tarnowo Podgórne proponuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 27.03.2006 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Jeżeli chcemy żeby telefony były w miarę szybko to jak najwięcej osób powinno złożyć wnioski o założenie telefonu w TP. Dlatego apel do wszystkich którzy się budują w Lusóku, lub chcą rozpocząć budowę w najbliższym czasie: składajcie wnioski, jeżeli nie macie adresu, lub nie znacie nazwy ulicy podawajcie numer działki. Im więcej wniosków tym szybciej ruszą w TP z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 27.03.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 A nie wiecie nic na temat telewizji kablowej? bo tym byłabym bardziej zainteresowana niż tepsą... A poza tym czy ktoś z tu obecnych dokonywał wyceny gruntu na potrzeby kredytu? Jeżeli tak byłabym wdzięczna za namiary na niedrogiego rzeczoznawcę (takiego co to wysoko wycenia te gliny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 27.03.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 zxiatayety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 28.03.2006 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 UWAGA!!!Spotkanie z wójtem, posłem Dzikowskim w sprawie wyjaśnienia tematu dróg odbędzie się w piątek 31 marca o godzinie 15:00 u wójta gminy Tarnowo Podgórne w siedzibie gminy. Myślę że im będzie nas więcej tym lepiej.Wiem że godzina nie jest najszczęśliwsza ale to chyba jedyna możliwość żebyśmy usłyszeli od posła Dzikowskiego deklaracje konkretnego wsparcia dla naszej sprawy.Warto tam być też po to żeby pokazać panu wójtowi że jednak jesteśmy wkurzeni na gminę że nie chce egzekwować umowy z p. Zarzyckim i Brzostowskim o wybudowaniu dróg. A wybory samorządowe w tym roku... Pozdrawiam i zachęcam do uczestnictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija30 30.03.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam!! Ponawiam zaproszenie na zebranie w piątek!!!! To ważne dlatego podnoszę wątek!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 30.03.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Postaram się przybyć, choć nie wiem czy uda mi się wymknąć z pracy o takiej godzinie... W razie jakby mi się udało czy mogę prosić na priv instrukcje jak szybko i bezproblemowo dotrzeć do Urzędu Gminy? bo jakoś jeszcze tam nie miałam okazji zawitać a nie chcę pobłądzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 30.03.2006 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 zawalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryz 31.03.2006 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 SPOTKANIE Z WÓJTEM, POSŁEM I p. zarzyckim ZOSTAŁO PRZED CHWILĄ ODWOŁANE Z POWODU CHOROBY p. zarzyckiego !!! O następnym terminie zostaniemi powiadomieni... Coś mi się tutaj nie podoba. Chyba paru osobom chodzi o to żeby tego spotkania nie było!!! Po prostu brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts