niuniaaw 02.09.2005 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Proszę o poradę, jak najskuteczniej odświeżyć fugi. Płytki mam w b.dobrym stanie, natomiast fugi zarówno podłogowe jak i ścienne w łazience nadają sie już tylko do wymiany. Jak to zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Sprawdź w archiwum forum. Był parę razy.Na ścianach odświeżyć, są do tego preaparaty, a na podłodze - szorować, albo wymienić fugę na ciemną lub nienasiąkliwą epoksydową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niuniaaw 05.09.2005 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Mam problem. Moje płytki w łazience wyglądają jak nowe, za to fuga to wszystko szpeci. Chętnie bym wymienił ją na nową lub ewentualnie wyczyścił, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Proszę o jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 05.09.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Biała ta fuga była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Są preparaty do odnowienia fug. Można nim zmienić kolor istniejących. Producencji używają to na reklamacje. Do kupienia w marketach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 12.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Próbowałam odnawiac,malowac i uważam,że najlepiej po prostu wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 12.09.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 a jak sie wymienia taka fuge? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 13.09.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 wydłubuje się starą i kładzie nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 13.09.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 wydłubuje się starą i kładzie nową A ja już marzyłam o jakimś cud środku, którym polewam sobie fugę, a ona się rozpuszcza trochę i ją sobie wyjmuję. Rozmarzyłam się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 13.09.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Niestety nam majster zaśpiewał około 8-10 zł od mkw podłogi(na ścianach mam ok.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 20.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Po co ją wydłubywać skoro można ją spryskać i wytrzeć, by po chwili cieszyć się czyściutką fugą. Radzę popytać o środek do czyszczenia fug pośród produktów Mapei lub HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 20.09.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Z tym spryskaniem wytarciem i cieszeniem się z czystej fugi nie do końca się zgadzam. Moje fugi są lekko zabrudzone (w paru miejscach) - trzeba się przypatrzeć - ale ja to widzę od razu. Użyłam zgodnie z instrukcją preparatu HG brudne fugi odczekałam a potem szorowałam szczotką - ale nie domyło - nie uzyskałam stanu sprzed zabrudzenia (fugi użytkuję dwa miesiące). Może polecicie coś co sami użyliście a poskutkowało i nie zniszczyło fugi np. zmiana koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 21.09.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam. Obawiam się, że na Twój problem jest tylko jedno rozwiązanie. Dość drastyczne, ale skuteczne, chociaż pracochłonne. Miałem ten sam problem i tu z pomocą przyszedł mi nieoceniony DREMELek. Za pomocą specjalnej przystawki usunąłem wszyskie fugi w łazience, a jedyny minus to wszechobecny pył z zeszlifowanej fugi. Wygląda to mniej więcej tak: http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/Dremel2.jpghttp://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/Dremel.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rachell 02.04.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Mam pytanie. Ostatnio czesto ogladam programy poprawianiu wnętrz i podczas wczorajszej emisji jednego z takich programów moją uwage przykuł: Flamaster od odnawiania fugi. mi równiez przydałoby sie odnowić fuge w kuchni i w łazience dlatego tez mam pytanie czy jest cos takiego na naszym rynku. Program który ogladałam nagrywanyo na wyspach. Jeśli wiecie napiszcie prosze ile mniej wiecej kosztuje taki flamster i na ile jest trwały. I oczywiście czy nadaje sie na fuge która już dawno nie była odświżana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbertus 02.04.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witaj. Oczywiście takie flamastry są w sprzedaży i nie kosztują zbyt wiele Jedna uwaga, to w żadnym wypadku niema nic wspólnego z profesjonalnym "podejściem do sprawy". W telewizji reklamuje się przeróżne "super-nowości", jednak z prawdą bywa różnie Jeżeli fuga jest stara i przebarwiona na tyle, że nieda się jej w żaden sposób wyczyścić, pozostaje wymiana jej. Jest to dość trudne i wymagające dużej precyzji zajęcie (łatwo uszkodzić istniejące płytki). Możesz też użyć owego flamastra ...lecz efekt będzie doraźny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kilkanaście lat temu, kiedy na rynku nie było jeszcze tylu materiałów, w łazience chcieliśmy mieć granatową fugę. Niestety to co udało się zdobyc miało kolorek bardzo blady. Takie niebieski "majtkowy". A na wzorniku był granat Wyglądało to okropnie. Kupiłem dobre, niezmywalne flamastry. Takie normalne i pracowicie całą rodziną, solidarnie malowaliśmy nimi fugi. Kolor trzyma się do dziś, ale każdą fugę musieliśmy pomalować kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rachell 02.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kilkanaście lat temu, kiedy na rynku nie było jeszcze tylu materiałów, w łazience chcieliśmy mieć granatową fugę. Niestety to co udało się zdobyc miało kolorek bardzo blady. Takie niebieski "majtkowy". A na wzorniku był granat Wyglądało to okropnie. Kupiłem dobre, niezmywalne flamastry. Takie normalne i pracowicie całą rodziną, solidarnie malowaliśmy nimi fugi. Kolor trzyma się do dziś, ale każdą fugę musieliśmy pomalować kilka razy. Świetnie właśnie o coś takiego mi chodzi. Moje fugi nie są tragiczne (kiedys były śnieżnobiałe), az tak bardzo nie brudne ale juz mają troche czasu i przydało by sie cos z nimi zrobić. W tej chwili zbieram na remont a do tego czasu chyba najkorzystniej jest zainwestowac w owy preparat. Mam pytanko może możecie mi podac jakies nazwy??:> ceny? szukałam w necie ale nic takiego nie znalazłam poza czymś z aplikacja co wygląda jak pasta do butów. Ma taka dużą gąbke. mysle ze mazak byłby dokładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.04.2007 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kilkanaście lat temu, kiedy na rynku nie było jeszcze tylu materiałów, w łazience chcieliśmy mieć granatową fugę. Niestety to co udało się zdobyc miało kolorek bardzo blady. Takie niebieski "majtkowy". A na wzorniku był granat Wyglądało to okropnie. Kupiłem dobre, niezmywalne flamastry. Takie normalne i pracowicie całą rodziną, solidarnie malowaliśmy nimi fugi. Kolor trzyma się do dziś, ale każdą fugę musieliśmy pomalować kilka razy. Świetnie właśnie o coś takiego mi chodzi. Moje fugi nie są tragiczne (kiedys były śnieżnobiałe), az tak bardzo nie brudne ale juz mają troche czasu i przydało by sie cos z nimi zrobić. W tej chwili zbieram na remont a do tego czasu chyba najkorzystniej jest zainwestowac w owy preparat. Mam pytanko może możecie mi podac jakies nazwy??:> ceny? szukałam w necie ale nic takiego nie znalazłam poza czymś z aplikacja co wygląda jak pasta do butów. Ma taka dużą gąbke. mysle ze mazak byłby dokładniejszy. Rachell, głowy nie dam (łysawej) bo jeszcze mi będzie potrzebna przez jakiś czas, ale to chyba były flamastry firmy Pentel. Tej firmy, tyle że czarnych, uzywalismy w firmie. Kupowałem w tej samej hurtowni materiałów biurowych. Chyba nawet dostałem rabat Niedawno w którymś z hipermarketów widziałem w prrzelocie jakieś specjalne fabry do fug. Ceny w porównaniu do moich flamastrów były kosmiczne. Tylko roboty z flamastrami było dużo. U nas była 3 dzieci które z wielkim zapałem, za każdym pobytem w łazience, malowała kawałek fugi. A moja teściowa często powtarzała rosyjskie przysłowie: "Gol' na wydumki chitraja' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts