RyMario 05.09.2005 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Mam problem. Nie wiem jak zrobic izolacje termiczna. Mam dach z pelnego deskowania, pokryty papą i na to blachodachówka. Wszędzie pokazują jak robić jak się daje blachodachówkę na latach i kontrłatach. Z tego co wiem daje najpierw:1. ???2. welne mineralna pomiedzy krokwiami ok. 15 cm;3. welnę mineralną w poprzek krokwi - ok. 5 cm.;4. folię paroszczelną;5. na to gips.Nie wiem co mam zrobic w pkt. 1 poniewaz musze zapewnic przeplyw powietrza. Slyszalem o tym, ze daje sie styropian ryflowany ale nie jestem pewien.Z góry dzieki za wszelkie info pozdRyMario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.09.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Od dołu patrząc,też powinna być szczelina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GL35 05.09.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Pomiędzy deskami a wełną musisz zostawić szczelinę ok. 3cm.Aby wełna nie doszła miejscami do desek musisz zrobić z drutu np. wiązałkowego ala siatkę ( 3cm. pod deskami) lub nabić od góry do dołu np. po dwa paski styropianu pomiędzy dwoma krokwiami.Trzeba również zostawić szczeliny na wlot powietrza przy okapie i wylot przy kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts