Matizka 05.09.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 hej, zrobiliśmy tour po składach kruszyw i trochę nam namącili w głowach. Robimy opaskę wokół domu i mieliśmy wizualnie wybrane kamyczki tzn. wiedziałam jakie mi się podobają A facet przekonywał nas, ze te kamyczki powinny byc bardzo malutkie, żeby nie wpadała między nie trawa z kosiarki lub suche liście. I tak mam pytania o frakcję ; czy kamyczki 2-8 (drobniusie) czy 8-16 czy 16-32 (to był nasz pierwotny wybór). A teraz krakowskim targiem wybieramy te środkowe. A i ile potrzeba na 60 cm opaskę o długości 35 m? My myslimy o 3-4 m3; ale jaka powinna byc grubość tej warstwy? Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 06.09.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Kolejne warstwy (od góry) :- Tłuczeń (kamyczki łupane) , frakcji 5-10mm (dają najmniejszy podobno rozprysk kropli deszczu)- Kamyki okrąglaki ok. 2-5 cm, lub odpady płytek terakoty lub gresu- Folia czarna n.p. 0,2mm (aby nie kiełkowały chwasty)- Piasek lub żwirek wysypany ze spadkiem na zewnątrz budynku Obramowanie : krawężnik chodnikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobb2 06.09.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Hej! Zamierzam robić opaskę jeszcze w padziernikui zastanawia mnie czy takie małe kamyczkijak poleca Zbigniew Rudnicki nie sš za małe? To byłaby frakcja 4-8 czyli takie straszne liliputy.Czy kto ma jeszcze jakie zdanie na ten temat. PozdrawiamB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.09.2005 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 bobb2jesli opaska żwirowa ma stanowic ozdobę, to polecam frakcje 16 - 32 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 07.09.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Ja mam opaskę z tłucznia porfirowego 12-20. Rozmiar jest ok.Grubość kilka centymetrów, pod spodem jest agrowłóknina.Do tego krawężnik chodnikowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts