Agnieszka1 06.09.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 czy ktos cos takiego robil? chodzi mi o podloge w holu, chcialabym w srodek gresowej podlogi powciskac drewniane dekory, ale czy to ze soba da sie polaczyc???? jak z fugami?? czy to wogole mozliwe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonak 06.09.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 czy ktos cos takiego robil? chodzi mi o podloge w holu, chcialabym w srodek gresowej podlogi powciskac drewniane dekory, ale czy to ze soba da sie polaczyc???? jak z fugami?? czy to wogole mozliwe??? Też gdzieś widziałam podobne rozwiązanie na zdjęciu w Muratorze i wygląda rzeczywiście super. A może spróbuj z gresem koloru drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 czy ktos cos takiego robil? chodzi mi o podloge w holu, chcialabym w srodek gresowej podlogi powciskac drewniane dekory, ale czy to ze soba da sie polaczyc???? jak z fugami?? czy to wogole mozliwe??? Też gdzieś widziałam podobne rozwiązanie na zdjęciu w Muratorze i wygląda rzeczywiście super. A może spróbuj z gresem koloru drewna. no chyba tak zrobie, bo przy drewnie zamiast spoiny musialabym dac silikon a nie podoba mi sie to. Dam wiec gres koloru desek w salonie. Ten dekor ma nawiazywac do salonu - u mnie z holu po schodkach pomiedzy kolumnami , schodzi sie do salonu - bylby chyba fajny efekt gdyby dekorami w holu bylo drewno , ale chyba nici. Dam gres w kolorze drewna. Szkoda bo myslalam sobie ze dam te drewniane dekory w holu a okragle kolumny od dolu tez wykoncze drewnianym cokolikiem. Hmmm zrobie to z gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 07.09.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 śmiało możesz zastosowac drewno, to sie normalnie fuguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 07.09.2005 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 śmiało możesz zastosowac drewno, to sie normalnie fuguje watpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woprz 07.09.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 śmiało możesz zastosowac drewno, to sie normalnie fuguje nie fuguje się drewna drewnianego (w odróżneiniu od ceramiki w kolorze drwena) można włożyć drewno midzy kafle i wtedy szczelina dylatacyjna wypełniona jest korkiem (który jest elastyczny i pozwala drewnu pracować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 07.09.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 śmiało możesz zastosowac drewno, to sie normalnie fuguje nie fuguje się drewna drewnianego (w odróżneiniu od ceramiki w kolorze drwena) można włożyć drewno midzy kafle i wtedy szczelina dylatacyjna wypełniona jest korkiem (który jest elastyczny i pozwala drewnu pracować) Ewentualnie fuga silikonowa - ta będzie się trzymała drewna - zwykła czyli cementowa to nawet w wersji elastycznej popęka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 07.09.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 śmiało możesz zastosowac drewno, to sie normalnie fuguje nie fuguje się drewna drewnianego (w odróżneiniu od ceramiki w kolorze drwena) można włożyć drewno midzy kafle i wtedy szczelina dylatacyjna wypełniona jest korkiem (który jest elastyczny i pozwala drewnu pracować) Agnieszka1, woprz ma rację, nie rezygnuj z drewna -tylko zamiast fugi, silikonu czy nawet jakiejś listwy zastosuj korek, który dodatkowo możesz pomalować pod kolor drewna. Ja tak właśnie będę łączyła drewnianą podłogę w salonie z gresową w jadalni i holu. Żadnych progów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts