telson 06.09.2005 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam, mam zamiar połozyc panele "pod skos" i do tego dwukolorowe 2/3 do 1/3. takie wstawki z cimniejszych o ton co pare paneli. Czy ktos spotkał sie jzu z czyms takim? Moze jakies wskazówki techniczneWiem ze jest wiecej odpadów... Bede układał je na płytach podobnych do pilśniowych z tego powodu ze podłoga nie jest najrówniejsza. Lepiej wytłumi i izolacja tez lepsza. Drobne nierównosci mam miec wyrównane zaprawą z klejem zamiast wylewac samopoziomujacą na całe pomieszczenie. Czy taka zaprawa bedzie sie trzymac podłoza? Czy po jakims czasie odparzy sie ? :/ PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 06.09.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Będziesz miałe też bardziej widoczne połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 06.09.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Pod skosem widziałem ułożony parkiet i bardzo ładnie wyglądało.Myślę że z panelami efekt będzie podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 06.09.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Nie powinno się odparzyć ważne aby podłoże było dobrze odkurzone, a panele pod skosem to kwestia gustu jednym mogą się podobać innym niej jedyny minus to większe odpady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telson 07.09.2005 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A może wiecie ile zapasu w % trzeba dołozyc?W przypadku układania kafli w "karo" słyszałem o 10-15% a jak to moze sie miec do paneli "w skos"? A ta zaprawa z klejem na nierówności... Moze ktoś wie jakie proporcje zeby nie odeszło od podłoza? No i jaki klej sie nadaje ? PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 07.09.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 A tak wogóle to dlaczego się upierasz przy tej zaprawie z klejem a nie wylejesz po prostu wylewki. wyjdzie to szybciej i zdecydowanie róniej niż babranie się z zaprawą i klejem. Chyba że masz tam kratery w tej podłodze wtedy to faktycznie lepiej wrzucuć zaprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telson 07.09.2005 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Dziury sa w częsci pomieszczenia a wylewka samopoziomujaca to drozszy interes- i stad pytanie o ten klej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciek121 07.09.2005 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 do wyrównywania podłoża pod panele używam kleju do glazury + mieszam to z mocną zaprawą do tynkowania (w proporcji 1 część kleju 2części zaprawy) dodanie zaprawy do tynkowania znacznie ułatwia zatarcie. Z takim podłożem nic się nie dzieje. Pamiętaj aby po wyrównywaniu podłoga przez pare dni wysychała przed ułożeniem paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts