Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poszukiwany, poszukiwana w kuj.-pom.

jpar

Recommended Posts

inwestor lub inwestorka, ktorzy maja za soba juz budowe i moga doradzic...

Pozdrawiam serdecznie, czytam i szukam na forum od wczoraj, zupelnie nowa i zielona jestem. Ja po trzebuje wszystkiego, nawet projektu nie mam. Ale mam wiekszy klopot, bo juz od poczatku mojej inwestycji wiem, ze musi byc plyta fundamentowa. Niektorzy mieli juz tutaj takie doswiadczenia, ale nikt nie wspomina o wyborze projektu domu (ksztalt i konstrukcja), ktory na tej plycie stoi. Czy jest ktos na forum obecny z okolic kujawso-pomorskiego, kto ma dobre doswiadczenia z pylta? Czy ktos polecilby mi konstruktora w tym rejonie? I dal jakies rady, na co zworcic uwage szczegolnie przy wyborze projektu. Chce dom prosty konstrukcyjnie, ale tez nie pudelko. Bardziej marzyl mi sie dom w ksztalcie litery L albo dwie bryly polaczone ze soba. Jak plyta bedzie zrobiona, to tak latwo nie bedzie mozna zmienic, bo przerabiac, dorabiac, skuwac, laczyc itd. Konstruktor niewiele mi powiedzial, jedynie straszyl koszatami, do tego podal mi inna bledna informacje, wiec jakos tak nie mam zaufania, czy ta plyta bedzie dobrze zaprojektowana przez niego. Poza tym chetnie podjelabym wspolprace z konstruktorem, ktory robi to czesto, potrafi poradzic i cos zasugerowac, a nie mowic ogolnikami, na podstawie ktorych musze wybudowac dom jakiego nie chce...

I to wlasnie mnie tak martwi, a chce wreszcie wybrac projekt i ruszyc z dzialaniami

:cry: .

Jesli ktos ma cos podobnego za soba bardzo prosze o porade.

Joanna