Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

IMHO w 100% w żaden sposób nie da sie ochronić tak rodziny (porwą na ulicy) jak i domu. Drzwi, rolety i okna antywłamaniowe ? Żadna przeszkoda... wystarczy zwykły młotek 0.5 kg... Pies ? No problem... można uśpić lub potraktować śrutem... Mój sposób to czujki w domu i na zewnątrz domu ! ... czułość ustawiona na ok 10 metrów... alarm wyje jeszcze zanim złodziej dotrze do domu... działa odstraszająci i cała okolica o tym wie bo czasami alarm jest aktywowany przez szybką ciężarówkę... profilaktyka rządzi ! :)

Niestety, ale Twój sposób (czujki zewnętrzne) jest dobry jedynie na złodzieja pijaczka :(.

Zawodowi złodzieje znają sposoby na większość czujek zewnętrznych...

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety, ale Twój sposób (czujki zewnętrzne) jest dobry jedynie na złodzieja pijaczka :(.

Zapominasz o elemencie profilaktycznym, odstraszającym... no bo jeżeli ma czuje na zewnątrz to jaki ma system w środku... będzie złodziej ryzykował w ciemno że mu alarm zawyje jeszcze zanim dotrze do okna czy drzwi ?

Zapominasz o elemencie profilaktycznym, odstraszającym... no bo jeżeli ma czuje na zewnątrz to jaki ma system w środku... będzie złodziej ryzykował w ciemno że mu alarm zawyje jeszcze zanim dotrze do okna czy drzwi ?

Jeśli ma TAKI system, to znaczy że ma super fajoskie fanty w domu.

Wtedy najłatwiejszym systemem jest dopaść właścicieli, pomęczyć troszkę, zabrać klucze i wymusić kody... to jest co prawda inna kategoria prawna niż kradzież z włamaniem, ale jak wiedzą po co idą...

Z tymi psami to tylko szkoda zwierząt, na nie całkiem zdegenerowanego małolata może pomogą, fachowcom nie przeszkodzą.

Co do sejfu - ktoś ma np. cenną kolekcję łatwych do spieniężenia rzeczy, np. płyt. Jak to zabezpieczyć ? Sprzet da się odkupić, ale kolekcja..

wystarczy zwykły młotek 0.5 kg...

Myślisz, że na P4 to wystarczy??

A kto Ci powiedział że ja go użyję do szyb ? Użyję go w innym miejscu ! :)

No tak, można przez mur.....

O niczym nie zapominam. Ja w tej branży pracuję...

Co do sejfu - ktoś ma np. cenną kolekcję łatwych do spieniężenia rzeczy, np. płyt. Jak to zabezpieczyć ? Sprzet da się odkupić, ale kolekcja..

To już dywagacje.

A co będzie, jak kolekcja spłonie? Tak samo prawdopodobne, jak jej kradzież...

A mi chodzi ostatnio taki pomysł po głowie...

Żeby na siatce wywieśić tabliczkę informującą, że dom jest po stałą obserwacją kamer internetowych?? Często, pomimo monitoringów zdarzają się "szybki kradzieże", gdzie złodziejaszki liczą, że zdążą przed patrolem interwencyjnym....A gdzy dodatkowo pojawi się ryzyko, że zostanie nagrany ich wizerunek, gdzie ponadto nie udałoby się zniszczyć tego "dokumentu"....co o tym sądzicie??

Sądzimy, że te kamerki zarejestrują jedynie gustowną kolekcję kominiarek.

Jeżeli już instalować kamery to tak, żeby intruz ich się nie spodziewał - może wtedy da się go zidentyfikować.

Kamerki odstraszają tylko wtedy, kiedy jest ryzyko, że ktoś stale gapi się w monitor i jest w stanie szybko zareagować.

A kto Ci powiedział że ja go użyję do szyb ? Użyję go w innym miejscu ! :)

No tak, można przez mur.....

Pudło! Jeszcze dwa strzały... kto zgadnie ? :)

Poprawnych odpowiedzi nie widzę... główną nagrodę konkursu czyli butelczynę grzanego półtoraka zatrzymuję sobie :)

A jak wejdę z młotkiem 0.5kg tam gdzie drzwi, żaluzje, okna i drzwi przeciwłamaniowe ? Na pewno nie przez mur :)

Proste: dwóch gości, jeden z drabiną drugi z młotkiem... młotkowy wchodzi na dach... a co to jest dach ? Dachówki, folia, wełna, regepis jako sufit... ile czasu zajmie zrobienie otworu?

Tak, pewnie i na tą robotę zarezerwujesz sobie dwa dni...

Nie w tym rzecz... praktyka dowodzi że wszystkie zabezpieczenia można przejść... po co w takim razie wydawć grubą kasę na to wszystko w sytuacji gdy nie mamy nic specjalnie wartościowego w domu ? IMHO program minium wystarcza...

Tak, pewnie i na tą robotę zarezerwujesz sobie dwa dni...

Nie w tym rzecz... praktyka dowodzi że wszystkie zabezpieczenia można przejść... po co w takim razie wydawć grubą kasę na to wszystko w sytuacji gdy nie mamy nic specjalnie wartościowego w domu ? IMHO program minium wystarcza...

Mam pełne deskowanie dachu 8) i dodatkową niespodziankę :lol:

Faktem jest, że ludzie inwestują masę pieniędzy w dobre drzwi i okna, a zapominaja o zabezpieczeniu okien połaciowych...

... praktyka dowodzi że wszystkie zabezpieczenia można przejść...

:o :o :o Jesteś takim młotkowym??? :wink: :D :lol:

:) Mam sąsiada który zainwestował coś ok 40000zł właśnie w żaluzje, okna, alarmy, drzwi... połaciówek i trójkątnego okienka na stryszku i samego stryszku oczywiście nie zabezpieczył... wkurzył się gdy mu powiedziałem o drabinie i młotku... a w domu oczywiście standard...

I dlatego - wydaje mi się - zewnętrzne czujki zewnętrzne czy bariery podczerwieni mają sens... po prostu złodziej nie będzie się czuł pewnie jeszcze zanim wkroczy na posesję... pytanie konkursowe: zdecyduje się na mój dom czy inny dom ale bez zbliżeniowego alarmu ?